Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vic nez 50% tuku v tele, je to mozne?

Od: martina0* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

dneska jsem si ze srandy nechala přeměřit tuk v těle (ne nijak profesionálně, ale v metru to nabízel nějaký chlap). Nejdříve jsem mu řekla výšku, váhu a věk zadal to do svého kouzelného přístroje a vyšlo pro mě neuvěřitelné číslo - 37,5 kg tuku v 66 kilovém těle a 171 cm vysokém (mám 22 let). Přišlo mi to hodně vtipné, začal mě tam upozorňovat na rizika a skončil až u infarktu, doporučil mi návštěvu jejich pobočky. Přitom se stravuji celkem zdravě a jako sport mám každodenní vylítávačku se psem. Tak se ptám, je možné, abych měla v těle tolik tuku a ani ne 30 kilo zabíraly svaly, kosti (kosti mám vrozeně docela těžké) a voda?

Díky za reakce

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Hm, mi to spíše přijde, že onen pán vás chtěl nalákat na tu jejich pobočku, proto vám řekl, že máte toho tuku tolik. Na druhou stranu, nějaký tuk v těle mít musíte, abyste byla zdravá. Jestliže vás měřil v metru a neprofesionálně, nečekejte profesionální výsledek měření.

martina0*
hodnocení

Samozřejmě, že jsem čekala, že tuk v těle bude:) naposled jsem se měřila na váze, která měří i tuk (též neprofesionální) a měla jsem 20 kg proto jsem se nad tím pozastavila:)

iz*
hodnocení

1x

Domnívám se, že šlo o účelové "měření" se záměrem člověka vystrašit, vylákat na pobočku a tam mu draze prodat nějaký výrobek nebo službu.

O jakou firmu mělo jít? Můžeme k ní zkusit něco dohledat.

doplněno 13.06.12 18:42: Reakce na: Autor: martina0® Datum: dnes 17:01 Předmět: RE (2x): Je to možné? "Studium Wellness" mi přijde dost obecné označení, mj. jde i o stujiní obor. Nemáte nějaké další údaje (sídlo firmy nebo adresu pobočky,...)? doplněno 13.06.12 18:45:

Oprava: ... studijni obor ...

martina0*
hodnocení

Jednalo se o Studium Wellness :)

doplněno 13.06.12 19:04:

Pardon je to Studio Wellness:) myslím, že jsou rozmístění po celé republice a stále nabírají nové a nové lidi.

hodnocení

0x

Tomu chlapci...a jeho přístroji vybavenému pravděpodobně SW od Microsoftu...bych opravdu nevěřil ani nos mezi očima...

Buď neumí moc počítat, nebo má jeho přístroj v sobě nějaký vir...

mowla*
hodnocení

0x

Martino, tihle agenti v Metru ( v OC, a vůbec kdekoli) lžou - mají v popisu práce nalákat tolik naivů, kolik zvládnou - a pak jim za hodně peněz prodat ´hadí olej´ - to mají na starosti právě ti na "jejich pobočce"...

Jednak - při váze 66 kilo a relativně normální postavě nemůžete mít skoro 40 kilo tuku - to prostě nejde. Druhak - on není nějakým pofidérním přístrojkem množství tuku vůbec určit. A třeťak - máte potřebu jít k doktorovi? - pokud ne, nenechte si zasahovat do fungování organismu nějakým ´agentem s teplou vodou´, který vás otravuje cestou...

drejdl*
hodnocení

0x

Tak to je klasicky podvod, ktery Vas ma dostat do jejich sparu. Na pobocce Vam budou nabizet zazracny prostredek na zhubnuti nebo na snizeni % tuku za dlouhe penize. Pri 171cm a 66kg jste zcela jiste normalni stihla zena, primerene komponovana. Jinak v tele je asi 30% tuku,tedy odhaduji u Vas kolem 20kg.

hodnocení

0x

Podvod jako vyšitý. Prostě potřebují získat další zákazníky, kterým by pak mohli vnutit své zázračné přípravky.

Už jenom to prostředí - v metru! Podobné věci se snad provádějí v ordinaci lékaře, případně někde ve fit.centru. Je to podobné, jako byste si třeba v metru nechala od někoho ošetřit zuby! *ee*

Člověk nesmí být naivní a na všechno hned kývnout, nedozví se pak žádné pitomosti a nebude o tom muset přemýšlet. Před supermarkety často poletují různí "obchodnící", kteří z vás mámí adresu a telefon, ptají se Vás na zdravou výživu apod. s příslibem, že vyhrajete cenu. Ženu je od sebe velkým obloukem. Takoví lídé nebudí ve mně důvěru, stejně jako ten "měřič tuku". Jaga.

fram
hodnocení

0x

Normální rozsah tukové tkáně u mužů představuje 10 _ 20 % a u žen je fyziologicky dán vyšší podíl tuku, a to 18 _ 28 %.

S věkem podíl tuku stoupá a např. u žen nad 50 let je tolerovatelné množství až do 33 _ 35 %.

Optimální složení těla u zdravých dospělých jedinců v procentech :

Základní složky

Muži

Ženy

Voda

62,4 %

56,5 %

Minerální látky

5,8 %

5,3 %

Proteiny

16,5 %

15,2 %

Tělesný tuk

15,3 %

23,0 %

Celkem

100 %

100 %

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]