Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek na dítě

Od: kajdzaska* odpovědí: 1 změna:

Dobrý večer, potřebovala bych poradit ohledně příspěvků na dítě..Právě mi skončil rodičovský příspěvek, byla jsem se tedy zaevidovat na ÚP a zažádat o podporu v nezaměstnanosti..Podporu mám už vyměřenou, ale mě by zajímalo, jestli mám nárok na příspěvek na dítě?Po celou dobu pobírání rodičáku jsem ho neměla, prý proto, že má přítel ,,vyšší,, příjem..A nevím jestli po skončení pobírání rodič.příspěvku se ta situace nějak mění?Předem děkuji za odpovědi..

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Teď momentálně se pro účely přídavku na děti berou příjmy z roku 2011, takže pokud jste v říjnu loňského roku žádali a nárok neměli, nemáte ho ani teď. Příjmy z roku 2012 se začnou hodnotit od října 2013, takže si můžete zkusit nechat nárok přepočítat. Jinak to, že vám v roce 2013 poklesly vaše příjmy přechodem z rodičáku na pracák, to se projeví až od října 2014, kdy se při výpočtu přídavků bude vycházet z příjmů roku 2013. Jestli budete nebo nebudete mít nárok záleží na příjmech za celý rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]