Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barvy na vajíčka do dortu?

Od: paja94* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda se můžou používat barvy na vajíčka např. na obarvení marcipánu? Možná je to houpý dotaz, ale mám jich doma dost a jen tak mě to napadlo.

Děkuju za odpovědi :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Vajíčka barvíme potravinářskou barvou, tak můžete, ta je jedlá.

doplněno 10.06.12 19:47:

Tady se můžete podívat, něco o potravinářských barvách. aldoska.estranky.cz/...

Podívejte se prosím, také na zadní stranu sáčku, vaší barvy.

sargo*
hodnocení

0x

Záleží na tom, jakou barvu na vajíčka používáte, tu, co jsme doma měli my, bych moc jíst nechtěla :-D Nebyla ani dobrá, ani, řekla bych, valně jedlá, i když skoro určitě neškodná. Přečtěte si popis na pytlíku a pokud bude vypadat jedle, tak zkusit na malém vzorečku... :)

hop®
hodnocení

0x

Je to potravinářské barvivo, nebál bych se ho použít přímo k vaření či pečení. To, že samo o sobě nemá "přitažlivou" chuť, není důležité, je to barvivo, nikoli ochucovadlo...

paja94*
hodnocení

Na obalu píšou syntetické potravinářské barvivo, z milionů éček a soli...tak to zkusím a budu doufat :)

Potravinářské barvy se dělí do několika skupin. Povídání o syntetickém potravinářském barvivu jsem si vyhledala na internetě. Po přečtení článku bych toto barvivo nepoužila.

hodnocení

0x

V malém množství, jen pro jemný pastelový nádech, barvy na vajíčka klidně použiji. Jedovaté nejsou, pokud vajíčko praskne, je ta barva i na bílku pod skořápkou. A nikomu se nic nestane. Takže všeho s mírou.

Měli jsme velice fajn přátele. Dnes je pán již po smrti. Ale když měl kdysi padesátiny, nadělala jsem mu veliký tác trubiček - kremrolí. Pořád se bál, abych ho náhodou nechtěla otrávit, tak jsem z recese obarvila kapku sněhu -náplně do trubiček, modrou barvou na vajíčka. Dala jsem jí dost, sníh byl nádherně modrý a tím jsem 2 trubičky naplnila.

Pán se slovy : Já to věděl, že mě chtěla otrávit jako potkana! - trubičky snědl. Nic mu nebylo.

Když 3 roky na to zemřel, chudák, na rakovinu, myslím, že za to opravdu moje trubičky nemohly. Moc bych si přála, kdyby mohl být dál mezi námi. *plac*Jaga.

annyfi*
hodnocení

0x

no neriskovala bych to. breton stojí pár korun a pokud je vám tohodle líto, tak to dejte někomu, kdo má děti a užije se to na velikonoce.

holka*
hodnocení

0x

BÝT TEBOU TAK SI KOUPÍM POTRAVINÁŘSKOU BARVU NORMÁLNÍ NA POTRAVINY STOJÍ ASI 7KČ :)

hop®

Být Vámi, tak si vypnu CapsLock, a odpovídám na dotaz ;)

... vždyť je škoda vyhodit něco, co máme zbytečně doma a kupovat něco jiného, nebo ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]