Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fritování - olej přetéká

Od: petka777 odpovědí: 4 změna:

Při fritování fritování mi začal olej přetékat přes fritovací hrnec kde všude muže být příčina? Používám slunečnicový olej. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Tipnu si na vodu. V oleji těžko, tak zřejmě z toho, co frituješ.

hodnocení

0x

Může to způsobit mokrý friták po umytí.Je dobré ho vytřít do sucha a teprve potom do něho nalít olej.

hodnocení

0x

Dobrý den. Může se stát, že olej během fritování doplňujete, pak může vybublat nahoru. Nebo se olej teplotně nehodí na fritování a delší zahřívání mu vadí. Doplňovala jsem olej při delším fritování, jak teplota dosáhla 180, tak jsem dala smažit řízky, hned byl olej nahoře, počkala jsem a teprve po chvilce dávala další, už byl klid. Většinou mám stejný olej na fritování, a nic se neděje. Jen můj názor.

javy
hodnocení

0x

Obvykle toto dělá dlouho ležící starý, žluklý olej,děje se zvláště v létě. Doporučení - vylít- nepoužívat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]