Bábovka se srazí-proč?

Od: Datum: 09.06.12 18:24 odpovědí: 7 změna: 12.06.12 14:40

Dobrý den. Po upečení babovky, mi poslední dobou "spadne" a srazi se, stane se to v okamžiku vyndání jiz dopečené babovky z trouby. Bábovky peču uz opravdu dlouho, ale nikdy se mi to nestávalo, i forma, doba pečení a postup je stále stejný. Děkuji za odpoved.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: viky®
Datum: 09.06.12 18:32
 
avatar

Vyzkoušíte bábovku špejlí, zda je bábovka upečená, než jí vyndáte z trouby? Je skutečně upečená? Když se bábovka srazí a rozkrojí, tak je vidět, zda byla dost upečená. Nebouchnete s bábovkou při vyndávání? To je jediné, co by to mohlo způsobit. Ještě, jak dlouho bábovku pečete, a na kolik stupňů?

 
Datum: 09.06.12 18:52
 
avatar

Také peču hodně bábovky a různé druhy. Kdysi se mi to párkrát stalo. Tehdy to bylo kypřícím práškem. Nekupuji je po 1 sáčku. Padaly mi hlavně bábovky s tvarohem, nebo ořechy. Další koupené kypřící prášky mi to už neudělaly. Od té doby se mi to nestalo, takže jsem usoudila, že to bylo kypřícím práškem. Může se to stát i tehdy, pokud máte troubu předehřátou na více stupňů, než na samotné pečení.

 
Od: jeffimka
Datum: 09.06.12 21:04
 

Já si myslím,že je to tím,pokud vyndáte upečenou bábovku z trouby ihned po upečení. Já vypnu troubu,1O min.nechám bábovku dojít,potom cca 2 cm pootevřu dvířka a též po cca 1O min.otevřu dvířka úplně. Po opět 1O min.teprve bábovku vyndám a vyklopím. Dělala to tak moje maminka,dělám to i já a n i k d y se mi nestalo,že by mi spadla nebo se udělal brousek. Zkuste to,chce to jen trpělivost, nic se nesmí uspěchat.

 
Datum: 11.06.12 07:38
 
avatar

Přesně tak, nechat bábovku v troubě "dojít", pak obrátit na tác, nevyndávat z formy, ale na formu dát namočenou dobře vyždímanou utěrku. V ní nechat formu asi tak 5 - 10 minut, když se bábovka odpaří, utěrku sundat, formu odstranit.

A i kdyby rodina slintala jak psi pana Pavlova - teplé nekrájet! Až bábovka úplně vychladne. Jinak se při krájení za tepla srazí a všechna práce kuchařky byla na nic. :-P Jaga.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 10.06.12 09:47
 
avatar

Dobrý den, pokud bábovka po zdánlivém upečení spadne, nebyla upečená. Pokud je v troubě dlouho na nízkou teplotu, tak se neupeče ale vysuší, po vyndání z trouby spadne.

 
Datum: 10.06.12 11:27
 
avatar

Teď, když o tom přemýšlím, myslím si, že je to některou surovinou. Jednu dobu jsem také vytáhla nadýchanou buchtu z trouby a s hrůzou koukala na to, jak padá. :( Zkoušela jsem ji pomalu chladit, otevřít troubu a nechat buchtu v ní vychladnout. Nic nepomáhalo. Z krásné nadýchané buchty byla placka se zákalcem. Bylo to takhle nějakou dobu. Tak jsem buchty vzdala, že jsem neumětel. Po čase jsem na to zapomněla a dodnes peču buchty bez problémů. *jasne* Přikláním se k Janě, že je to prdopem. Kupte jiný, případně dejte půl na půl prdop a sodu. Tam bude problém. *mala*

Ohodnoceno: 1x
 
Od: polinek*
Datum: 12.06.12 14:40
 

bábovka spadne kvůli rychlé změně teploty a rychlým pohybem

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.