Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Bábovka se srazí-proč?

Od: marie011* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Po upečení babovky, mi poslední dobou "spadne" a srazi se, stane se to v okamžiku vyndání jiz dopečené babovky z trouby. Bábovky peču uz opravdu dlouho, ale nikdy se mi to nestávalo, i forma, doba pečení a postup je stále stejný. Děkuji za odpoved.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Teď, když o tom přemýšlím, myslím si, že je to některou surovinou. Jednu dobu jsem také vytáhla nadýchanou buchtu z trouby a s hrůzou koukala na to, jak padá. :( Zkoušela jsem ji pomalu chladit, otevřít troubu a nechat buchtu v ní vychladnout. Nic nepomáhalo. Z krásné nadýchané buchty byla placka se zákalcem. Bylo to takhle nějakou dobu. Tak jsem buchty vzdala, že jsem neumětel. Po čase jsem na to zapomněla a dodnes peču buchty bez problémů. *jasne* Přikláním se k Janě, že je to prdopem. Kupte jiný, případně dejte půl na půl prdop a sodu. Tam bude problém. *mala*

 

hodnocení

0x
avatar viky

Vyzkoušíte bábovku špejlí, zda je bábovka upečená, než jí vyndáte z trouby? Je skutečně upečená? Když se bábovka srazí a rozkrojí, tak je vidět, zda byla dost upečená. Nebouchnete s bábovkou při vyndávání? To je jediné, co by to mohlo způsobit. Ještě, jak dlouho bábovku pečete, a na kolik stupňů?

 

hodnocení

0x
avatar brunecova

Také peču hodně bábovky a různé druhy. Kdysi se mi to párkrát stalo. Tehdy to bylo kypřícím práškem. Nekupuji je po 1 sáčku. Padaly mi hlavně bábovky s tvarohem, nebo ořechy. Další koupené kypřící prášky mi to už neudělaly. Od té doby se mi to nestalo, takže jsem usoudila, že to bylo kypřícím práškem. Může se to stát i tehdy, pokud máte troubu předehřátou na více stupňů, než na samotné pečení.

 

jeffimka
hodnocení

0x

Já si myslím,že je to tím,pokud vyndáte upečenou bábovku z trouby ihned po upečení. Já vypnu troubu,1O min.nechám bábovku dojít,potom cca 2 cm pootevřu dvířka a též po cca 1O min.otevřu dvířka úplně. Po opět 1O min.teprve bábovku vyndám a vyklopím. Dělala to tak moje maminka,dělám to i já a n i k d y se mi nestalo,že by mi spadla nebo se udělal brousek. Zkuste to,chce to jen trpělivost, nic se nesmí uspěchat.

Přesně tak, nechat bábovku v troubě "dojít", pak obrátit na tác, nevyndávat z formy, ale na formu dát namočenou dobře vyždímanou utěrku. V ní nechat formu asi tak 5 - 10 minut, když se bábovka odpaří, utěrku sundat, formu odstranit.

A i kdyby rodina slintala jak psi pana Pavlova - teplé nekrájet! Až bábovka úplně vychladne. Jinak se při krájení za tepla srazí a všechna práce kuchařky byla na nic. :-P Jaga.

 

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud bábovka po zdánlivém upečení spadne, nebyla upečená. Pokud je v troubě dlouho na nízkou teplotu, tak se neupeče ale vysuší, po vyndání z trouby spadne.

 

polinek*
hodnocení

0x

bábovka spadne kvůli rychlé změně teploty a rychlým pohybem

 

honzavid
hodnocení

0x

Zdrcnuti je dáno formou v které je bábovka pečena. Kupte si kameninovou formu a bude to v pořádku. Než jsem na to přišel, zničil jsem několik buchet a bábovek.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]