Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, plánuji dovolenou a zrovna mi to vychází na špatný termín, nemáte někdo zkušenosti s posouváním mensturace pomocí HA (já užívám novynette) Děkuji
Dobrý den, já jsem dřív užívala HA a občas se mi třeba hodilo si to posunout...tak jsem si otevřela druhý balíček a jednoduše brala prášky i třeba o týden dýl. Potom, těsně po skončení třeba dovolené, jsem je brát přestala, menstruace proběhla v pohodě a po týdnu jsem dobrala ten nový balíček...Měla byste to mít napsané i v návodu v krabičce. Podle mě je to posouvání sice ne úplně správné (přece jenom je to narušení rovnováhy), ale dnes docela časté a i v návodech to připouštějí jako možnost, takže se toho nebojte.
Pokud je to jednofázová antikoncepce (všechny prášky mají stejnou barvu), začněte bez přestávky užívat další plátíčko. Můžete ho využívat celé, nebo přestat po dovolené a proběhne menstruace.
Připravte se ale na to, že pokud to nemáte odzkoušené, může při dovolené přijít malé špinění.
Dobrý den! Můj ženský lékař mi toto posunutí doporučil před dovolenou, beru taky Novynette a už jsem to využila několikrát a vždy to bylo naprosto bez problémů a spolehlivé, takže se nemusíte bát, jen by se to asi nemělo využívat moc často, ale zkusila jsem to i dvakrát po sobě a taky to šlo, ale to už by mě asi doktor nepochválil...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.