Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik soli do zeleniny?

Od: brunecova® odpovědí: 4 změna:

Kolik soli se dává do nakládané zeleniny bez zavařování? Uvítám odpovědi z vlastní zkušenosti, druhy a poměry použité zeleniny. Stačil by mi i recept z mrkve, celeru, petržele a zelených natí. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cockpunk*
hodnocení

2x

Dobrý den, já jsem minulý rok dělal zeleninu podle tady toho receptu a spokojenost největší:)

recepty.cz/...

babicka*
hodnocení

2x

Já ji nakládám takto :1kg celeru,1kg mrkve,70dkg petržel,70dkg kedluben,50dkgcibule,70dkg květáku,30dkg porku,10dkgcelerové natě,8dkg petrželové natě,50dkg tuku IVA , 1kg soli . Pomlet,nastrouhat,nat´nasekat, na tuku dusit asi 20min. Až vychladne nacpát do sklenic a uzavřít! NESTERILOVAT! vydrží v chladnu i 2roky!

des*
hodnocení

0x

Mám jen negativní zkušenost,když se to osolí aby to bylo k jídlu,zak zkyše.Když se to osolí víc ,tak zase neděláte takové množství aby to nebylo přesolené.Navíc je k tomu hrozná práce s mletím a potom se to kompet vyhodí.Nejlíp je uskladnit zeleninu klasicky jak na zimu.Nebo si čerstvou koupit dle potřeby.

hodnocení

Des. Souhlasím s vámi, také si raději kupuji čerstvou zeleninu. Recept sháním pro kamaráda. Upřednostnil by recept na strouhanou, nebo mletou zeleninu v soli, ne kysanou. Snad ještě někdo odpoví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nakládání zelí

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]