Nejste přihlášen/a.
Kolik soli se dává do nakládané zeleniny bez zavařování? Uvítám odpovědi z vlastní zkušenosti, druhy a poměry použité zeleniny. Stačil by mi i recept z mrkve, celeru, petržele a zelených natí. Děkuji.
Já ji nakládám takto :1kg celeru,1kg mrkve,70dkg petržel,70dkg kedluben,50dkgcibule,70dkg květáku,30dkg porku,10dkgcelerové natě,8dkg petrželové natě,50dkg tuku IVA , 1kg soli . Pomlet,nastrouhat,nat´nasekat, na tuku dusit asi 20min. Až vychladne nacpát do sklenic a uzavřít! NESTERILOVAT! vydrží v chladnu i 2roky!
Mám jen negativní zkušenost,když se to osolí aby to bylo k jídlu,zak zkyše.Když se to osolí víc ,tak zase neděláte takové množství aby to nebylo přesolené.Navíc je k tomu hrozná práce s mletím a potom se to kompet vyhodí.Nejlíp je uskladnit zeleninu klasicky jak na zimu.Nebo si čerstvou koupit dle potřeby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.