Jídlo do práce

Od: Datum: 12.03.13 17:58 odpovědí: 10 změna: 16.03.13 16:11
avatar

Můžete mi napsat pár námětů / receptů na jídlo, určené k tomu, aby se navařilo, zamrazily se jednotlivé porce a pak se to přineslo do práce a na oběd v mikrovlnce ohřálo?

Chci tenhle systém zkusit, ale nechci to dělat jako moje kolegyně, co neustále točí dokola jen šunkafleky a francouzské brambory, rád bych něco pestřejšího :) dík.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: mowla*
Datum: 12.03.13 18:02

Není to moje hobby, ale domnívám se, že v mikrowellce ohřeješ v podstatě vše - polévky, omáčky, maso, přílohy, sladké, slané - takže spíš záleží na tom, co se ti bude chtít vařit. :-D

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 12.03.13 18:10
avatar

To je pravda, nicméně některá jídla jsou zřejmě na tohle vhodnější víc, a jiná míň. A vo-vo-vo-to mi jde :)

Od: axlik*
Datum: 12.03.13 18:16

V mikrovlnce není vhodnější a míň vhodný jídlo, ohřeje všechno co obsahuje vodu :) čili polívky (rychlá a jednoduchá je třeba čočkovka), těstoviny s přílohama, guláše, klobásy :D a já nevím co všechno ještě :) záleží co komu chutná..Já jsem třeba hrozně línej si chystat do práce jídlo tak dycky koupim nějakej sýr, salám, nebo tak něco, k tomu zakousnu rohlíky a je to :D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.03.13 18:11
avatar

Různá rizota, různé guláše s těstovinami...

doplněno 13.03.13 10:48:

souhlasím s paw, je určitě lepší nemrazit a nerozmrazovat - pro chuťový efekt. I to nedoporučuje dr. Cajthamlová, protože tvrdí, že už se ztrácí výživová hodnota jídla. A ohříváním se navíc zvyšuje kalorická hodnota jídla.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: hop®
Datum: 12.03.13 20:29
avatar

Souhlasím s Mowlou, ohřát lze vše, ovšem některé poživatiny po zmrazení a ohřátí trošku změní konzistenci. Většinou nezmrazuji čerstvě vařené brambory pokud nechci kaši. Ale polévky (vývary i krémové), omáčky, knedlíky, rýže, těstoviny - vše je pak jedlé a chutné...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: paw®
Datum: 13.03.13 09:15

Praktiju to od nasi celkem dlouho. Nemusi se to ani mrazit, mam ozkousenou trvanlivost 3 dby i vice. Kdyz se doma vari, udela se porce (nebo dve) navic, ktera jde do krabicky a hotovo Kure, omacky, rizky, kacena, gulas,...v poddstate cokoliv. Prilohy jdou zredukovat a dat si obcas jenom chleba.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 13.03.13 12:35
avatar

Lze cokoliv!Třeba býv mistr si ve sklenici od okurek nosil polívky,ostatní běžně coklolic-od omáček po zmíněné fr.brambory ale třeba také kachničku s knedlíkem a zelí ,popř bůček atd.Prostě dle toho co máte doma a na co je chut!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.03.13 12:39
avatar

Moje skušenost říká, že nikdy nemrazím smetanové omáčky.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: krkovicka*
Datum: 15.03.13 22:35
Ano.I moje zkušenost.Smetana se při zmrazením a následném ohrevu zdrcla.Takže bohužel pouze voda s barvou a smetana tam nebyla cítit(svíčkovou).
Ohodnoceno: 0x
 
Od: zabu
Datum: 16.03.13 16:11

radit dávat přílohu zvlášť a zvlášť ji ohřívat je asi zbytečné, nicméně pro úplnost.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.