Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kempování v přírodě vs WC

Od: nika25 odpovědí: 20 změna:

Jedu kempovat s kamarádkami z vysoké a nemám moc zkušeností s pobytem v přírodě. Hrozně se děsím chození na wc - hlavně na velkou. Nikdy jsem totiž venku nebyla a nevím jak na to. Moc prosím o rady zkušené outdoor ženy :) (samozřejně nejen k tomuto ale ke kempování celému také). Děkuju.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

3x

My jsme si buď polní lopatkou vyhrabali díru někde dál od tábořiště u stromu, kam jsme chodili na velkou, a pak jsme ji zahazovali, nebo jsme si domluvili stranu od stanů, kam si bude chodit každý volně - aby jedna strana zůstala čistá na hledání dřeva, pokuřování dál od stanů atd.

Nezapoměňte na kvalitní rozšlápnuté boty (hlavně ne nnové nerozchozené, jinak budete trpět) a dobré trekové ponožky bez děr:) Vyšší než boty, aby Vás boty nedřely. Dobře si vybavte lékárničku, především náplasti, desinfekce, něco na klíšťata a komáry, obinadla, léky proti průjmům a něco na bolest a nevolnost (hodně pomůže obyčejný mátový čaj). Lepší s sebou táhnout více věcí, než pak v noci zmatkovat ve stanu. A pořádnou zásobu toaleťáku!:D

Koupání neřešte, v přírodě se dá umýt leckde, řeka, rybník apod. Dobré je mít s sebou gel na ruce, kvůli manipulaci s jídlem.

skye*
hodnocení

2x

Tak kempovat budete asi v kempu, ne? Ve větších kempech najdete klasické umývárny s wc, v menších kempech pak třeba jen toi toiky, ale vesměs tam toto zázemí je, takže nemusíte mít strach. Pokud byste spaly pod širákem, tak to je jiná věc. Zde záleží na tom, jestli chodíte přesně, třeba hned po ránu :) Pokud ne, tak je šance, že cestou narazíte na nějakou restauraci nebo pumpu nebo tak něco, kde si můžete dojít. No a pokud dojde opravdu na nejhorší a budete muset jít v přírodě, tak (pokud budete stíhat) vygrabte alespoň trochu díru a pak zahrabte, asi byste taky nechtěla v lese šlápnout do... A taky bacha, kam si dřepnete, hlavně na kopřivy! *ee*

Jinak pokud npojedete autem, doporučuji na záda co nejméně věcí, ale určitě spodní prádlo na každý den, i když třeba nebudete mít šanci se umýt, u nás ženských by mělo být čisté spodní prádlo základ:)

hodnocení

2x

Nejsem sice žena, ale i tak si dovolím přispět:)

Potřeba ve volné přírodě je jen otázkou překonání prvotního ostychu a šoku:) Je to myslím stejné u mužů jako u žen, pokud jedete jen v dámském kolektivu, bude to pro Vás na poprvé určitě příjemnější, pak už se otrkáte:)

Vždycky jde jen o to, najít si to "své" místečko...pokud možno jen své!

Jinak v tomto období je počasí trochu nevyzpytatelné, takže se připravte na všechny varianty, spíš asi na to, že bude chladno. Lepší, než si brát s sebou péřovou bundu a sněhule, je volit více vrstev na sebe - třeba dvě trička, dvě mikiny - je to praktičtější a ve výsledku Vám zavazadla zaberou míň místa, protože vrstvy můžete kombinovat i pro teplejší počasí. Hygienické potřeby volte s rozmyslem, jen ty nejdůležitější (zbytečnsti nebudete mít ani chuť využít).

Samozřejmostí by měla být pláštěnka a nekonečně mnoho náhradních ponožek, protože mít nohy v suchu a teple je základ všeho (pokud máte outdoorové boty, myslete na jejich impregnaci před odjezdem).

cobrak*
hodnocení

1x

Ahoj, sice nejsem žena, ale často jezdím do přírody. Hlavní je teplé oblečení na noc. Nejlepší jsou dvě igelitky a v jedné oblečení na noc a v jedné na den. Je tak lepší orientace v batohu v noci a když prší, je to v suchu. A když hodně prší a bojíte se o telefon, mám svůj ověřený recept - dejte ho to prezervativu. Fakt to funguje! S WC se netrapte, prostě do křoví a večer se umyjete v rybníce, proto si plánujte trasu kolem nějaké vody. A neberte si plavky, protože se nedají moc dobře usušit a jsou s nimi pak problémy. Takže to je asi tak všechno ;)

nika25
hodnocení

Jen pro upřesnění...jedeme kempovat do volné přírody, pod širák...takže asi tak...zázemí moc nebude. Ale kamarádky jsou myslím zkušenější, akorát se chci trochu teoreticky připravit. Děkuju za odpovědi.

skye*

Tak jak jsem psala, pokud to na Vás přijde v lese, tak vyhrabat jamku a pak zahrabat a dávat bacha na to, kam sedáte. Jinak na tom pomerně nic není :) Na noc určitě teplejší oblečení, i v létě může být v noci od země dost chlad, tak ať to neodstonáte.

nika25
hodnocení

No..u mě je opravdu problém, že jsem nikdy venku nebyla na velké...fakt nikdy (aspon co se pamatuji). Mám z toho hrlůzu stejně. Je to úplné stejné jako jít na malou? Ale snad kamarádky pomůžou a poradí. akorát se stydím se jich ptát na takové věci. Díky moc.

lidus*
hodnocení

0x

Kempovat ve volné přírodě nelze, vždy musíte mít povolení majitele kterému lokalita patří. Pod širák bez stanu a zázemí, už nikdy! On i některý kemp je hrůzný. Teplé oblečení,my i v parném létě i k moři vezli zimní bundy a vždy se užily, v noci teplo na sezení nebývá ani tam. Boty a oblečení sebou a hlavně dostatek-můžete zmoknout a sušit není kde. V přírodě na wc-vykopat jámu a zasadit u ní dva kůly, můj muž říká, jeden je na držení a druhý na odhánění vlků-srandičky ale ten na držení je dost důležitý.Jednou jsme na Slovensku měli díru a na ní z dřevotřísky poklop na sezení, už nevím jak to celé bylo udělané ale povím vám to byla paráda. Pokud chodíte pravidelně není ale nic lepšího jak v tu dobu být v restauraci. Taky jsme si od chalupářů půjčovali jeden rok peřiny, v červenci bylo v noci 8C a pžed 25 lety spacáky nebyly nic moc. Užijte si legrace, nenechte se odradit, stojí to za to.

nika25
hodnocení

Moc děkuju všem. Doufám, že tam nezmrznu, beru si raději dost náhradních ponožek atd. , kdyby to navlhlo. No,ale asi bych ještě ocenila trochu podrobnější radu ohledně té potřeby no...já vím, že to má každý umět. Já jsem prostě taková městská.

krkovicka*
Nereste to.Já když někam jedu tak si dlouho nezajdu;) Horší by to bylo s menstruaci.

nika25
hodnocení

Tak to snad nevyjde..ale snad se přinejhorším dá tampon vyměnit i někde v lese, doufám...Jinak, s tou stranou, já musím chodit pravidelně,tak pochybuju, že by se to tam zastavilo :(

krkovicka*
Chodí se do lesa.Jak už psali-vyhrabe se jamka a nadeli se do ní.Prikryjete.A hlavně daleko od stanu aby to tam brzo nečpělo;) je to úplně normální.Jednou jsme se s kamarádkou dost zasmáli.Měla klíště mezi půlkama,no a jak se tam asi dostalo?:-*
nika25
hodnocení

Jéžiš klíšťata, naštěstí mám očkování. Omlouvám se za svou natvrdlost, ale to si člověk dřepne stejnak jako na malé straně? Já jsem fakt úplný amatér s toaletou v přírodě.

hodnocení

0x

Už se mi to zdá být trochu přehnané. Ale jestli je zrovna toto ten největší problém, tak si to doma natrénujte nad lavorem.

Ale jinak v každém případě přeju jiné krásné dojmy a zážitky z přírody.

nika25
hodnocení

Tak se omlouvám,jen z toho mám obavy a jsem stydlivý člověk.Každopádně díky všem za rady.

Jestli se budete pohybovat blízko civilizace, tak hospody, benzínky a jiná veřejná WC budou v dosahu, jestli budete v divočině, tak před veverkami a srnkami se není potřeba stydět.

Pobyt v přírodě, i dlouhodobý, je krásný. A opravdu vám přeju, abyste tomu přišla na chuť.

buss
hodnocení

0x

Kempovat jak si představujete nelze. Pozemky mají svého vlastníka (a to bylo možné i za komuny na povolení obce). Takže riskujete, že vás někdo vyžene, mimo vyhrazených míst..

doplněno 06.06.12 23:47:

Hrozně se děsím chození na wc - ešče jsi nikdy nečůrala, nekadila v přírodě? No to snad nééé.

hodnocení

0x

O obuvi, oblečení a pod. Vám už tady moudří rádci a trempi napsali. A mají pravdu.

Co se týče té potřeby, Vás to nikdy nepřepadlo v přírodě? Třeba na houbách, na turistickém výšlapu či při vycházce se psem? To snad není pravda. Dobré je pokaždé u sebe mít balíček papírových kapesníků. A pak už jen si najít odlehlé místo. Co je na tom za problém?*ee*

Mohu říci, že začátkem tohoto týdne jsem byla na výletě v jednom městě, krmila jsem tam na mostě divoké kačeny houskami a najednou... Nejblíž byla sokolovna, kterou lemovala řada vzrostlých tújí. Dopadlo to dobře. Prostě, uvědomte si, že když bude nejhůř, dožene Vás to k tomu, kdy si nějaké to místečko najdete. A nebudete moc uvažovat o tom, zda je někdo nablízku či ne. Tělesné pochody bývají náhlé a není dobré je příliš oddalovat. Lépe je se vy..., než se po... Jaga.*smich*

doplněno 07.06.12 06:45:

A daleko lepší je ulehčit si v přírodě, než někde na špinavém zaneřáděném záchodě. Nechytnete nemoci a vůbec - v přírodě je to nejlepší. Kamarád o tom říkal takovou básničku, ale nebudu ji tady ventoïlovat, slušné to tedy nebylo.

eva1
hodnocení

0x

Jsem přesně ten typ, který nejde na velkou, když prostě není v tom svém doma. Takže delší pobyty na horách a tak byly pro mě vždy tak trochu utrpením. Dobrá parta, spousta času, nic stresového, ale prostě tohle problém byl. Pak třítýdenní cajrání po Tatrách - stejný problém a věřte, bylo mi ouvej. Pak mi jeden dobrý člověk, který nás potkal taky s báglem za zádech daroval nějaké přírodní projímadlo, už nevím co to bylo, stačilo trošku, a bylo po starostech. Asi třikrát jsem už vyrazila na cesty s projímadlem, vždy jen maliličké dávkování a udělalo to s psychikou divy, že jsem ho už pak vlastně ani nepotřebovala. Teď jezdím a tyto problémy dávno nemám...

Jinak technicky - to už bylo rad spousta, nic na tom není, nebudu to opakovat.

Tak ať si to pěkně užijete!

ann*
hodnocení

0x

Je to jednodušší než u chlapů, čupnete a uvidíte. Ideální je nad nějakou tu jamku, nemusí to být zákop, ale tak, aby tam vešlo vše + toaleťák, aby po lese pak nepoletoval :D ideální je "označit" ono místo po potřebe, aby někdo nehrabal na stejným fleku ... takové volné táboření je fajn, a byterku-lépe čelovku sebou!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]