Sušené droždí vs dávkování

Od: Datum: 12.03.13 14:18 odpovědí: 8 změna: 12.03.13 17:54

DObrý den,

chci se zeptat 7g susene drozdí odpovída jedne kostce drozdi?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 12.03.13 14:20
avatar

Ano je to stejné, ale lepší je klasické droždí sušené se mi toliko neosvědčilo, je dobré ho mít doma jakou nouzovku.

doplněno 12.03.13 14:25:

Klasika je klasika.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ron*
Datum: 12.03.13 14:24

Ano odpovídá. Jeden sáček = 1 kostka.

Sušené droždí používám pouze do domácí pekárny.

doplněno 12.03.13 14:39:

To je pravda, droždí se musí vyzkoušet. Podmínkou je, že droždí musí být pekařské (pak je ještě pivovarské).

Nevím teď značku, ale používám poze droždí - bílý sáček s modrým ptákem (vlaštovkou?) :D

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 12.03.13 14:24
avatar

Při pečení chleba v domácí pekárně jsem zjistil, že každé z těch sušených droždí (od každého výrobce) je jinak silné.

Když jsem tam dal droždí od Dr. Oetkera podle návodu, chleba nakynul míň než by měl.

Když jsem dal naprosto stejnou dávku droždí saf-instant, těsto překynulo tak, že při pečení nadzvedlo kryt. A to je tohle droždí levnější.

doplněno 12.03.13 14:28:

takže já radím vyzkoušet :)

Ohodnoceno: 2x
 
Od: wamp®
Datum: 12.03.13 14:27
avatar

http://kuchyne.dumazahrada.cz…zdi-par-dobrych-rad-a-je-pryc

doplněno 12.03.13 14:29:

Sáček odpovídá na 25dkg čerstvého,a jedna kostka je 42gramů.Dávám dvě:)

doplněno 12.03.13 17:28:

cocinka:*smich**haha*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.03.13 17:30
avatar

Nebylo by možné opravit ten odkaz? Hledám na odkazovaném webu a článek není k nalezení ...

doplněno 12.03.13 19:35: Děkuju.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.03.13 17:00
avatar

Tak já to pomotám ještě víc

Jeden sáček je většinou buď na 1/2 kg nebo 1 kg mouky. Mělo by to být napsáno na obale.

Já dávám od oka

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.03.13 17:54

Přesně tak. Od oka, nebo polde zkušenosti. Ono to asi nejde říci tak jednoznačně, kolik ho dávat. Jednak se podstatně liší kvalita jednotlivých výrobků, a pak různá těsta potřebují různé množství droždí. Do chleba je ho potřeba mnohem méně než třeba do koláčů, při stejném množství mouky.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.