Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak léčit lupy

Od: jar* odpovědí: 12 změna:

Prosím o radu jak na lupy. Šampony nepomáhají, dokonce ani z lékárny. Vyzkoušela jsem i ty co smrdí dehtem a taky nic. Možná by někdo mohl poradit něco ze starých (vyzkoušených) receptů.

Lékařka předepsala léčebnout tinkturu s kortikoidy. Vypadávání vlasů se zastavilo, lupy jsou dál a vznikly mi boláky ve vlasech. Takže tinkturu vysadila, doporučila šampon a pak nic.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Acylpirin se vyrabi z vrby,muzete tedy pouzit odvar z jeji kury.

hodnocení

1x

Dobry den,pokud Dr.pristoupila ke kortikoidum,tak si uz podle mne nevi rady.Podivejte se na vec jinak.vlasy jsou ukazatelem celkoveho zdravotniho stavu.Lekar by mel hledat pricinu,proc se lupy,jiste ne bezne,tvori.Osetrovani pokozky zmirni,ale nevyresi se problem,ktery toto zpusobuje.byt vami,bych se nechala nekde vysetrit,treba alternativni medicina.Lecite se jeste s necim?Dale je mozne zjistit rozborem z korinku vlasu,co vasemu telu schazi,jake jedovatiny v sobe mate.Samozrejme,ze to stoji penize,ale musi se to obetovat,aby jste byla konecne lecena a prislo se na duvod onemocneni.Zadne lektvary na omyvani,mazani,si myslim nepomuzou,musite se zacit lecit vnitrne.

doplněno 23.05.12 16:52:

Jen se chci ujistit,zkousela jste Nizoral,nebo co jste vsechno vyzkousela?Jak casto omyvate?

doplněno 23.05.12 17:14:

Sice jsem vam napsala ze lektvary nepomuzou,ale vyzkouset se ma vsechno,treba jsem se unahlila.Prosim vas ted se neurazte,ale napisi vam,jak jsem vylecila ekzem,nebo-li takove stroupky psovi,kteremu padala i srst.Behem kratke doby byl fit,napadlo me mu mista oplachovat odvarem preslicky.Nyni jsem schvalne zadala do vyhledavace,zda je preslicka prospesna na lupy.Ano je a i na jine veci.psali tam,ze denne oplachovat odvarem a potom masirovat olivovym olejem.Jinak je logicke,kdyz lupy zpusobuje houba-kvasinky,ze desinfekcni byliny budou prospesne.Urcite bude supr šalvej lekarska,rozmaryn a jine.ale vsadila bych denne omyvat bud salvej,nebo preslicka.nebude skodit,kdyz si date salek preslicky na piti.vim ze je na mnoho veci,ale take odvadi z tela tezke kovy.s tou alternativni medicinou,bych take nevahala,muzete mit zaplisneny cely organizmus,nebo muzete mit endokrinologicke potize.Nepotite se vice,nebo mastnejsi plet?

ahasver4*
hodnocení

0x

canapino.cz/...

Skuste,prý jsou na lupy skvělé...

doplněno 23.05.12 15:34:

Tak to je mi líto...Když je nejhůř,použiju mast.Sice dva dny nemůžu ven ale pak je nadlouho pokoj...

jar*
hodnocení

Bohužel, i tyto výrobky jsem už vyzkoušela, ale ani po 6 měsících ne nedostavil úspěch.

xart*

Používám eshop.tcmbohemia.cz/... lupy nemám, vlasy mi tolik nepadají ale na šedivění to moc nezabírá ... užívám asi rok ;)

Ještě mají toto: eshop.tcmbohemia.cz/... to zas používá kamarád a je taky spokojený ;)

hodnocení

0x

Můj táta po ozařování a lécích měl ošklivé lupy, představte si, že i v obočí! Starý doktor nám poradil ricinový olej, žloutek a loužičku, asi tak do dlaně citron. Nanést, nechat 20, 30 minut a umýt dětským šamponem. Nanášela jsem mu to jako barvu na vlasy, holicí štětkou a do pěšinek. *jasne* Zafungovalo to skvěle.

poiu*
hodnocení

0x

Dobré odpoledne, kortikoidům se raději vyhněte (pokud je to možné).

Mně docela pomohl Elsève S. /...- gel, který po umytí vetře do vlhkých vlasů, ale jak tak koukám, už ho asi neprodávají ani na internetu. Já ho kupoval před několika lety a už skoro nebyl k sehnání. Je to jako se vším: když to za něco stojí, tak to přestanou vyrábět a nahradí to dražší a horší variantou. :(

ladaadal*
hodnocení

0x

Já vyzkoušel taky kdeco. Občas něco zabralo, občas ne. Teď používám vlasovou vodu Dixi (nebo Dixy). Je to od Slovenského výrobce, ale mají to v každé větší drogerii. Dělají modrou a zelenou, já používám modrou. Každé ráno vtírám do kůže. Zkus to, třeba to pomůže.

hodnocení

0x

Můj manžel má - vlastně měl - veliké problémy s lupy. Sypaly se jako piliny. Zkusil kde co - spostu přípravků, kosmetiky atd. Kdysi jsem někde vyčetla radu, že se má rozpustit v šamponu acylpirin. Zkusili jsme to a má po problémech. Lupy to nevyléčilo, ale pomohlo to. Zkuste to.

Acylpirin jsem hodně namačkala a přidala k šamponu zamíchala a pak klasicky umýt, jak jste zvyklá.

gita65
hodnocení

0x

Lupy se mohou tvořit z nedostatku vitamínů hlavně B a zinku.Kupte si v lékárně výtažky z jader grapefruitu a hlívy ustřičné a vitamín B .Mytí hlavy provádějte jemně. Né drbat. Jinak se pokožka hodně vysuší a podráždí a tím více se budou lupy tvořit. Základ je také vhodné šampony.Dobře oplachovat a také časté mytí vlasů zvyšuje množství lupů. Příčina může být i ve vaší psychice(stres) plísnové onemocnění a nedostatek vitamínů. Vynikající je i oplachování výluhem z kopřiv. Po každém umytí a dobře opláchnutí si ještě opláchněte výluhem z kopřiv a udělejte jemnou masáž. Ale opravdu jen jemnou. Prodávají různé pomůcky na masírování pokožky hlavy v drogérii. Nebo provádějte jen polštářky u prstů. Nikdy nehty. Ale hlavně vhodný šampon. Já používám jen kopřivový snad od dětství. V dnešní době je jich tolik druhů ale ani jeden mi nevyhovoval a bud mne svědila pokožka nebo se tvořily boláky a jakoby bolela pokožka. Pokaždé jsem se vrátila k osvědčenému kopřivovému šamponu.

hodnocení

0x

Kdysi (tak před 15-ti lety) Jsem používal Sírovou vodu. Používal jsem ji tak jednou týdně, asi dva měsíce. Sice to úplně nevyléčilo, ale aspoň zmírnilo natolik, že pak už stačil jen obyčejný šampon na lupy.

Na internetu je sírových šamponů hafo, ale většinou na psy :D Možná se to pro lidi už nedělá.

Zkuste se poptat v lékárně nebo drogerii.

ann*
hodnocení

0x

Rozhodně doporučuji zkusit rozdrtit dle hustoty vlasů 2-3 acylpyriny a smíchat s trochou obyč kopřivovým šamponem a nanést na pokožku, nechat chvíli působit, pak umýt vlasy do délky a spláchnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]