Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnisá mi prst

Od: markys odpovědí: 24 změna:

Hnisá mi prst na noze. Už asi dva týdny. Střihla jsem se do té kůžičky a teď mám prst opuchlý, červený a hnisá. K doktorovi jít nechci,. poradte

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Četl jsem, že k doktorovi nechceš - přesto ti právě to poradím...

Sám jsem si různými ´babskými´ recepty ´léčil´ prst na noze (skopnutý nehet) - skončilo to poleptáním kůže a skoro dvouměsíčním léčením na popáleninovém centru Vinohradské nemocnice...

martinaa*
hodnocení

0x

Kupte si v lékárně žlutou tekutinu Rivanol. Blbě se shání, možná lépe v nemocniční lékárněm musíte hledat. Nalijte na gázu, přiložte na zhnisané místo a zavažte. Pár dní se na prst nesmí dostat (zejména) voda ani vzduch, pak můžete zábal opakovat. Mě nezabrala žádná černá mast ani nic jiného, už jsem se smířila s operací. Rivanol jsem používala přes měsíc a na operaci jsem nemusela.:)

doplněno 22.05.12 18:27:

Mě to s Rivanolem bolelo ještě týden, ale pak to začalo být lepší, otok splaskával a hnisu bylo méně. Jenže se mi zánět dvakrát vrátil, takže jsem to celkem řešila asi dva a půl měsíce, nehet mám od Rivanolu žlutý ještě teď:D, ale už mám klid:)

Rivanol se používá i v nemocnicích po operacích atd., takže účinek má:)

markys
hodnocení

právě mám na prstě černou mast. používám jí už asi 4 dny a pořád nic. taky jsem uvažovala o té operaci ale jít tam nechci. bolí to strašně.

dhdhs
Ja som bola u chirurga kde mi operovali môj hnisavy palec na nohe. Zbytočne som trpela pretože to vôbec nepomohlo. Stale je tam hnis.

h
hodnocení

0x

kup si v lékarně protizánětlivou mast

hodnocení

0x

Souhlasím s ostatními, že návštěva lékaře by nebyla od věci, ale chápu, že někteří po doktorech neradi chodíme. Na podebraný prst vždy přikládám nastrouhanou bramboru, ta hnis vytáhne. A na zahojení pomáhá heřmánková koupel, nebo heřmánková mast. Tu pořídíte bez receptu. Jinak nedám dopustit na framykoin, ale ten je pouze na recept.

hodnocení

0x

U doktora jste měla být už dávno.

Otrava krve a následná amputace je hodně černý scénář, ale taky jedna z možností.

Od toho jsou doktoři, aby dokázali posoudit, jestli je operace nutná a nebo jestli na to stačí mastička.

To že se vám teď k doktorovi nechce, tak později to bude ještě horší. Čím víc to budete oddalovat, tak budete muset vymýšlet další výmluvy proč tam nejít, až nakonec vás bolest donutí. Bohužel to už může být komplikovanější léčení nebo nevratné změny na prstu.

Nechte svoji hrdost doma a požádejte lékaře o pomoc!

zuzee*
hodnocení

0x
Běžte k lékaři. Minulý měsíc rezali prst - nehet me 5leté dceři,sice na ruce a nic hrozného to nebylo, jen trochu pofnukavala pri umrtvení. Týden jsme to mazali nepomahalo to pak se to zhojilo moc hezky.

o
hodnocení

0x

Já k lékaři nechodím, nebyl jsem u lékaře 20 let. Ale na vašem místě bych šel. Jednou jsem četl příběh jedné kadeřnice, která se střihla do prstu, taky ji to začalo hnisat. Nakonec k doktorovi šla, pak už to řešili. Po pár dnech se rozhodli amputovat prst, další den odebrali celou ruku. Potom se konečně probrala s komatu a po několika dalších hodinách zemřela.

Otrava krve je svinstvo a je to navíc zbytečný. Pokud to bolí tak si to nechte ošetřit.

ladaadal*
hodnocení

0x

Já souhlasím s "o". Já to nečetl, stalo se to v mém blízkém příbuzenstvu. Začalo to zatrženou záděrou a končilo ve smuteční síni. Do té doby jsem bral i otevřenou zlomeninu za povrchové zranění, které si ošetřím sám (obrazně).

kik
hodnocení

0x

jdi k doktorovy já mám podebraný prst na ruce (není to to samé ale je to podobné) pět dnů jsem neměla čas jít k doktorovi a ted beru penicilin a mažu si na prst přípravek jménem Betadine.

sebod*

kik. Po dvou letech od zadání dotazu je Tvoje rada k nezaplacení *smich*

czemartin1

Mě hnisá dva měsíce.. jinak zarustá už rok... opět. je celý červený.. Bolý mě už i kosti je to z roho? mam zajít na chyrurgii? :( bojím se..

ladinpraha*

Proč? Klidně počkej, až ti upadne nebo dostaneš otravu krve ...

Ale vážně, pokud si to nejsi schopen ošetřit, tedy otevřít a vyčistit sám, tak zajdi alespopň k obvodnímu.

czemartin1

A je možné že mě z toho bolý noha levá? Je to palec na levé noze.. No já si to zkusím ošetřit.. Uvidím jak to půjde dneska. Hnisat to právě moc nehnisá .. Tak nevím ale je to červené. A asi už týden mě občas bolí levá noha v koleně ale to je přece kravina aby mě bolelo koleno z palce ne? Na chyrurgii si zajdu za týden až po zkouškách. Dělám řidičám musím odjet jízdy. Jinak nehet jsem trhal už asi 3x.. to nebolí nevadí mi to . Jen se mi tam moc nechce člověk má pak 2-nebo jeden den horečky..

martinaa*

Jen tak na okraj, kamarádovi od známé zarostl nehet, dostal infekci, nejdřív hnis, pak začervenání, pak otrava krve. Neřešil, no tak to trochu bolelo, a když se přišlo na to, že gangréna chytila celou nohu až po kotník, bylo pozdě. Museli mu amputovat nohu pod kolenem.

doplněno 19.04.15 15:54:

Červená značí zánět... pokud na ot nestačíš sám, do dvou týdnů je lepší jít za profíkem.

czemartin1

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

czemartin1

Příznaky ,,, Gangréna

Zbarvení kůže - od světlé až modré, fialové, černé, bronzové nebo červené, v závislosti na typu snětě máte

Tak tu mám červenou . ale to je normální nebo ne :/ :( zajdu tam rychle.. *zima*

buss
hodnocení

0x

Nechoď, ale pak se neraď a nelituj. Ale protože je to už tři roky staré, tak už nemusí mít prst, ruku, ani žít. K čemu to dnes je? Na to se ptejte.

Bussi nauč se pořádně číst! Včera je tu pokráčováno s identickym doztazem!

duha*
hodnocení

0x

Jedině peruánský balzám musí se objednat v lékarně 100g stojí kolem 500Kč ale zahojí zhnisanou ránu do 3 dnů může se dát i na otevřenou ránu.Vypadá jako černý med a voní po vanilce výborný je taky na záněty šlach a pod.Plně doporučuji z vlastní zkušenosti.

czemartin1

Teď jako dnes v neděli na pohotovost a nebo počkat do rána? *blee* Já mám strach jak děcko ... přitom je mi 22let,

Promiň te za SPAM :( *zima*

Hnisá mi prst
Hnisá mi prst #2
Hnisá mi prst #3
martinaa*

Neboj, tohle vydrží do rána :), ale pak neváhej a rovnou na chirurgii ;).

czemartin1
Tak byl jsem tam to pondělí strhne mi to zítra čtvrtek tak uvidím. Ten PERUÁNSKÝ BALZÁM jsem si koupil mám ho tam uvidím ale za jeden den to nic moc neudělá.. :D Ale spíš se soustředím na autoškolu C+E... pak napíšu jak to dopadlo.. Nic pěkného to nebude...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]