Nejste přihlášen/a.
Zdravim chtela bych se zeptat v kolika letech je prvni navsteva gynekologa?ted mi v rijnu bude 15 a docela by me zajimalo kdy me to ceka,a jak to vypada kdyz tam jdete poprve
Ahoj, první návštěva gynekologa by měla proběhnout právě kolem těch 15-16 let. Někdo chodí až když potřebuje antikoncepci nebo má nějaký problém, ale já jsem zastáncem preventivek. Navíc, kdyby gynekoložka "nesedla", je čas najít tu správnou, než je doopravdy potřeba.
Jde o preventivku a pokud je dívka panna, provádí se pouze ultrazvukové vyšetření a pohmatem - aspoň tak to bylo u mne, za 10 minut jsem byla venku. Sestavuje se rodinná anamnéza, případně se řeší antikoncepce a očkování proti rakovině děložního čípku. Jo a při každé návštěvě gynekologie je dobré mít zapsáno, kdy byla poslední menstruace.
Na prohlídku u gynekologa je dobré se domluvit s maminkou, poradí, kde je dobrý gynekolog, kam jít, jak se objednat. U gynekologa, se většinou už nyní objednává. Před prohlídkou, se dívka, žena svléká v kabince, od pasu dolů. Když nechcete chodit po ordinaci nahá, tak je lepší jít na vyšetření v sukni. Nebo si sukni vzít sebou a v kabince, kde si odkládáte oblečení, si sukni můžete obléknout. Jen můj názor.
Já kvůli jistým problémům chodím ke gynekologovi od devíti let! A mám PANA doktrora, je to chlap. Což mi teda moc nesedne. On se dycky tak divně culí, že bych ho nejradši nakopla do toho úsměvu... :-/
Dobrý den mmousek. Každého čtvrt roku, můžete změnit gynekologa. Požádejte maminku, zda by vám neporadila, kam jít, aby lékař na gynekologii byla žena. Stačí zajít k novému lékaři, říct, že chcete změnit lékaře. Sestřička vám napíše lístek se žádostí o lékařské záznamy. Lístek předáte sestřičce u stávajícího gynekologa, ta vám řekne, kdy si pro doklady, máte přijít. Řekněte mamince, že se necítíte dobře, když máte jít na vyšetření. Určitě maminka pochopí a pomůže vám najít jiného gynekologa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.