Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zasnubni prsten

Od: frafra odpovědí: 8 změna:

na ktere ruce se nosi zasnubni a snubni prsteny? Diky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Zasnubni na levé ruce-prostrednicku a snubní se dává taktez na tentýž co Zasnubni.Snubní je nad zasnubnim.
doplněno 19.05.12 23:00: Teda ne prostředník.Prsteniček. ;)
frafra
hodnocení

diky, jeste jedna otazka. Nosite prstynky 24 hodin denne nebo je sundavate nekdy? Ja jsem treba zvykla vsechny sperky shodit jak prijdu z prace, ale nejsem si jista co se snubakem ...asi je to individualni ze?

krkovicka*
Sundavam je.Zasnubni by se ale sundavat neměl.Z pověry aby k svatbě došlo;) Snubní prsten už poveru nemá.Teď když se udělalo teplo.Prsty mi trošku natekaly.Nemohla jsem prsteny nosit.V práci dělám s jídlem.Taky je sundavam.Někomu se taky dělá ekzem od prstenu a nosí je na řetízku na krku.
frafra
hodnocení

a je nejake pravidlo ze by se zasnubni prsten mel nosit na ruce jen sam o sobe nebo si na ostatni prsty stejne ruky muzu vzit i jine prstynky? samozrejme za predpokladu ze k sobe budou ladit ..diky

krkovicka*
Měl by být viditelný.Ovšem dnes se nosí ledacos.Vůbec nad tím nepremyslejte.Noste si jej jak Vám to vyhovuje.Každý v okolí když bude chtít koukne na levou ruku zda tam prsten máte;) když jich tam bude plno,určitě to nevadí.Znám paní co jich má na rukou 17 i se snubnim.Když si je šla vyčistit musela jednou na pohotovosti na sundání...Být to na mě.Tak na levé nosím jen snubní.Na prave jen ty darované a ostatní.

hodnocení

0x

Dobrý den. Zásnubní i snubní se nosí na levé ruce na prsteníčku, to je čtvrtý prst. Tyto dva prstýnky nikdy nesundávám. Ostatní prstýnky střídám a když přijdu domů, tak je sundám. Je na každém, zda prstýnky sundává, nebo si je nechává, stále na ruce. Manžel i po letech, stále nosí snubní prsten.

lidus*
hodnocení

0x

Oba patří na prsteník levé ruky. Vždy jsem je sundávala a dnes už je nenosím téměř vůbec, manžel snubák měl na ruce jen v den svatby. A žádný rozchod jak říká pověra se nekonal víc jak 30 let, sestry měly obě svatbu v květnu a i to 25 let nemělo žádný význam.

doplněno 22.05.12 08:40:

Za sebe radím zlato a nejlépe žluté třeba s kouskem bílého nebo červeného, snubák tenký, jednoduchý třeba se zirkony (nebo diamanty, podle financí). Na rozdíl od bílého zlata nebo různých kovů nepodléhá tolik módě a je pořád hezké zlaté.

barun
hodnocení

0x

V Austrálii se dává jako první prsten přátelství, Je to prstýnek podobný snubnímu, ale má ve prostřed kamínek. Já dostala zlatý, s malým červeným rubínem, vespodu vyryto Johny. Znamená to, že ještě nejsi zasnoubená, ale máš přítele tzv. známost. Nosí se na prsteníčku pravé ruky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]