Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám tak tři dny hnědý výtok z pochvy. Je mi 13 let a menstruaci ještě nemám, před výtokem mě bolelo v podbříšku. Nevíte co by to mohlo být? Děkuji
Dobrý den. Hnědý výtok, tak zvané špinění, je projevem krvácení z rodidel. Mohou to být i první měsíčky, tím se na začátku přihlašují. Důležité je vše říct mamince, maminka si bude vědět rady. Jestli nemáte nějaké svědění, nebo bolesti, nebrala bych žádné léky. Výtok by měl přestat, napište si, datum, kdy jste ho měla. Asi za 28 dní, čekejte, že se výtok může objevit znovu, nebo už krvácení. To bude menstruace. To znamená, počítat s tím a použít intimku i když zatím, není potřeba. Jen můj názor.
Dobrý večer Elo, možná je to předzvěst první menstruace. Pokud by se nedostavila a bolesti přetrvávaly, urrčitě to řekni mamce, mohla jsi někde prochladnout. Kdyby to byl nějaký zánět, je třeba to léčit. Zhoršují se ty bolesti třeba při močení?
Kdyby to byly měsíčky a podbřišek opět bolel, vem si třeba termofor - na bolesti to často pomáhá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.