Která hotová jídla lze zmrazit?

Od: Datum: 18.05.12 15:53 odpovědí: 7 změna: 20.05.12 09:57

Známý odjíždí na 14 dní s přáteli na dovolenou (14 dní na lodi), chtějí si vzít nějaké uvařené jídlo zmrazené sebou, tak mě napadlo, která hotová jídla se dají zmrazit, aby nevyvločkovala apod? Co by jste uvařili do zásoby?

doplněno 28.05.12 21:04:

Děkuji všem za rady


avatar
Upozornění
Tato otázka je 5 let bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: uska®
Datum: 18.05.12 16:04
 

Já bych dala přednost zavařování hotovek do sklenic. Když požijete mouku při vaření, tedy zahušťování čehokoliv, tak po rozmrazneí budete mít nevzhledné chuchvalce oddělené od vody - např svíčková. Pokud použijete jako zahušťovadlo škrob, tak po rozmrazení jako by tam nebyl.

Zmrazit se dá cokoliv krom brambor a syrových vajíček, jedinně uvařit polotovary bez zahušťování a hotovku dodělat na místě po rozmrazení.

doplněno 18.05.12 16:05:

Syrová vejce jsou myšlená ve skořápce. Vejce jdou zmrazit rozklepnutá do kelímku.

 
Od: viky®
Datum: 18.05.12 16:53
 
avatar

Dobrý den. Když si do sklenic, zavaříte čisté vepřové maso, tak ho můžete jíst s chlebem, nebo udělat špagety, s brambory apod. Naši na lodi používali konzervy. Hotové jídlo se sní, plechovka vyhodí. Nedá se to každý den, ale... Zmrazit se dá, každé upečené maso. Také se dá do sklenic a zavařit. Omáčky s masem, vše zmrazuji. Španělské ptáčky, se také dají zmrazit. Dá se udělat masová směs na špagety a zavařit do sklenic. Pak se jen ohřeje a špagety. Vařit se musí tak, aby jídlo bylo vhodné, podle složení strávníků. Jen můj názor.

 
Od: krkovicka*
Datum: 18.05.12 17:16
 
Dobře se dá zamrazit Segedin guláš,rajská,polévky.
 
Datum: 18.05.12 17:42
 
avatar

Zmrazit se dá úplně cokoliv. I ty brambory. Akorát jejich konzistence po rozmrazení není úplně nejlepší, ale jedlé jsou normálně. Některé omáčky sice po rozmrazení lehce zcuckovatí, ale většinou to jde rozmíchat a na chuť to nemá žádný vliv. Bez jakékoliv změny po rozmrazení je rýže, těstoviny, bramborová kaše, hranolky, knedlíky (u těch pozor, rozmrazovat v mikroténovém sáčku a odděleně, krátce, jinak ztvrdnou). Maso jakékoliv.

doplněno 19.05.12 07:45:

Doplním, že mnou posané případné nedostatky vznikají při rozmrazování v mikrovlnce. Pokud to necháte rozmrznout přirozenou cestou, není problém prakticky s žádnou potravinou (možná ty brambory a jahody).

 
Od: askmenow*
Datum: 19.05.12 00:55
 

My mrazíme:

- svíčkovou (NIKDY v ní nemáme žádné divné hrudky, jak tady někdo píše). Jen doporučuji ohřívat v kastrůlku, nikoli v mikrovlnce, ta to kazí.

- rajskou

- koprovku

- knedlíky mrazíme zvlášť, v igeliťáku už rovnou na plátky, takže vždy napaříme jen tolik, kolik je potřeba na daný počet porcí

- polévky

- plněné papriky v omáčce

umíchané těsto na sekanou, už vytvarované do šišky, které se pak jen velmi jednoduše v troubě upeče

Pokud mě něco dalšího napadne, doplním :)

 
Datum: 20.05.12 07:26
 
avatar

Já nedám dopustit, stejně jako Uška, na zavařování do sklenic. Maso ve vlastní šťávě /zavářet 2 dny po sobě 1/2 hodiny/ se dá použít studené i do různých jídel.

Když syn jezdil s kamiónem, zavařovala jsem mu všechno. Dršťkovku, omáčky, jiné polévky, hrachovou kaši, čočku...Dokonce jsem vyzkoušela i hotové bramboráčky a bramborové či chlupaté knedlíky - narovnat do sklenic, trošku promastit a sterilovat. Říkal, že bylo všechno dobré. Jaga.

 
Datum: 20.05.12 09:57
 
avatar

Asi vám jde o to, že sebou nechcete táhat těžké sklenice tak dlouho, než je vyhodíte. Že? ;)Já jsem do přívěsu i zamražovala do sáčků i zavařovala do sklenic. Zamrazit můžete cokoliv. Jen omáčky je potřeba za stálého kvedlání převařit. Jinak mají jinou strukturu. Něco na způsob pudinku. *palec*Já jsem uvařila základ na guláš, ale bez papriky, a pak po rozmražení přidala třeba rajčata, papriku, zeleninu, houby. Klidně na cibuli, nikdy se to nezkazilo.A k tomu jednou rýži, jednou bramborky, jindy těstoviny a bylo to pokaždé něco jiného. I při zavařování jsem to praktikovala takto. *jasne*Všecko má své plus a mínus. Těžké sklenice nebo uchránit zmražené jídlo opravdu zmražené. A musíte sebou táhnout ledničku, alespoň takovou tu taškovou a zase klunkr navíc. Ani nevím, co je výhodnější. Asi napůl zavařené a napůl zmrzlé.*jasne*Navíc si myslím, že potraviny ve světě nejsou tak drahé jako u nás. Tedy základní suroviny. Kus masa na pánev a zelenina je méně pracná než vyvařování a ohřívání omáček a vaření příloh. A zhubnete. Zdravě.*jasne*Krásnou a ničím nekomplikovanou dovolenou vám ze srdce přeji.*slunce*Až se vrátíte, dejte, prosím, fotku. *frajer*

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.