Nejste přihlášen/a.
ZdravímZajímalo by mne,jaký typ jste,zda jarní,letní,podzimní,či zimní,a zda se dle toho oblékáte a líčíte.Děkuji
Souhlas. Oblékám se tak, aby mi nebyla zima, či naopak horko. všechno ostatní je nepodstatné. Ale to asi ženská nepochopí.
Ano, já si nechala typologii udělat už před mnoha lety, hned když se o ní u nás začínalo mluvit a psát. Jsem letní typ a musela jsem se rozloučit s oblíbeným hnědavým oblečením a s barvením vlasů hennou.
Dcera se už otypovala sama, syna a manžela jsem otypovala já. A opravdu jsem se pak při nákupech vyvarovávala teplých tónů a vím, že to bylo správné, rozhodně nám to více slušelo a sluší.
Tož to radšej nechci vědět, jakej jsem typ, dyž bych se musel rozloučit s oblíbenými věcmi..
To jste se "musela" rozloučit s oblíbenými barvami, protože Vám někdo řekl, že Vám nesedí a k Vašemu typu se nehodí?
doplněno 14.05.12 12:38:Jinak se neřídím podle nějaké typování dle roční doby, ale podle barvy kůže, vlasů a očí. Jako bledé modrooké blondýně mi nikdy nebude slušet třeba žlutá nebo oranžová, k tomu nepořebuji nikomu platit, to vidím:D V líčení se mi nehodí fialová a hnědá, vypadám jako s monoklem, ale tyhle barvy si na sebe klidně vezmu jako oblečení.
Pryč jsou doby, kdy blondýny dle rad v časopisech měly nosit modrou a růžovou a tmavovlásky červenou a oranžovou
Otypovala jsem se sama uz ani nevim kdy a oblekam se podle toho ktera barva mi sedne,jsou barvy ktere presto ze by se libily nejdou a zrovna na potvoru byvaji na vecech,ktere by sly treba strihem,materialem.Podotykam ze se neoblekam jako primadona,celkem bezne,aby se clovek citil dobre,ale s vyberem mam potize,barva je pro me dulezita hodne.Jsem zimni typ.
Já jsem hnědooká bruneta, ale mám hodně světlou pleť. V šatníku mám trička všech různých barev a nosím je podle nálady. Ráda nosím modrou, šedou a bílou barvu, ale jiných barev se nebojím - např. jsem si koupila zelenou jarní bundu. Ráda nosím doplňky jako šály a naušnice.
Noste to, co se Vám libi, v čem se líbíte sama sobě. Já jsem třeba dříve hodně nosila červenou, teď mám období, kdy se v ní necítím dobře a tak ji prostě nenosím.
Líčím se lehce - BB cream, oční stíny (mám ráda fialové, zelené a šedivé), tužku na oči a na obočí. Pudr nepoužívám (šupinkuju se) a pusu si taky většinou nelíčím.
A zrovna ta zelená (i olivová) by se na Vás mohla hodit, jak to tak teď píšu...
Jak jsem zjistila,no ze dam obleceni pred sebe a juknu do zrcadla,asi cit pro barvy.ja tvrdim,ze kazdy muze nosit kazdou barvu,ale jen strasne zalezi na odstinu.Musite zkouset a nebo se naucit nekde na ty typologii.Ja si ted nejsem jista jestli bych honem poradila jinemu typu.aSi by byl chvili problem,mezi jarni a podzimni.hraje roli plet.vlasy,oci..Mozna se potrebujete jen ujistit,ale to musi,potvrdit ,kdo vidi.
Já ty typy moc nechápu, kdysi jsem to hledala na internetu a našla jsem na několika stránkách několik různých popisů, jak typy rozpoznat. Občas se rozcházely, např. takovou a makovou barvu očí přiřazovali v jednom k letnímu, v jiném k jarnímu.
Navíc se mi naa většině těch stránek stalo, že bych buď patřila napůl do dvou typů, nebo ani do jednoho. Protože v žádném neeistovala kombinace mého tónu pleti a jeho reakcí na slunce a mé barvy očí.
A co považuji za nejzávažnější rozdíl je, že na některých webech uváděli, že se NEberou v potaz vlasy, že se to má dělat s vlasy staženými a ideálně zakrytými, jinde vlasy zohledňovali a jejich barva byla jedním z kritérié příšlušnosti k typu.
... takže já vám nevím, dohledatelné informace mi připadají jako blábol. Možná existovala nějaká původní funkční a propracovaná teorie, netvrím, že ne, jen už si z ní módní redaktorky a spol. udělaly pěkný guláš.
Osobně doporučuji prostě postávat u zrcadla s rúzně barevným oblečením, po čase odhalíte, co vás projasní a v čem vypadáte nehezky. Nebo vytáhněte na nákupy kamarádku. Stejně je důležitejší, aby barvy oblečení ladily hezky k sobě, než aby ladily k nějakému diskutabilnímu typu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.