Nejste přihlášen/a.
Ahoj,našla jsem na internetu barevné kontakní čočky, které by se mi hodily na rodinou akci. Lze takhle použít čočky jenom jeden den? Stačí je jen koupit s tím roztokem,nebo potřebuji ještě něco?
Předem moc díky
barusk
Ahoj,
na otázku, zda lze čočky použít jen na jeden den, nelze odpověděť. Jsou totiž různé čočky. První variantou jsou čočky jednodenní, které ráno vybalíš, dáš do očí, večer je vyndáš a vyhodíš. V takovém případě nepotřebuješ roztok na skladování čoček, ani pouzdro, protože je nikam neukládáš. Pokud chceš čočky jen např. na nějakou párty a jen na jednu, stačí ti to.
Pak existují čočky týdenní, měsíční apod. Ty si po dni v očích vyndáš, dáš je do speciálního pouzdra a zaliješ roztokem. Můžeš je nosit opakovaně po dobu, nakterou jsou určeny.
Na stránkách by mělo být uvedeno, o jaké čočky se jedná.
Ahoj, jde skutečně o to zda-li chceš čočky pouze jednorázové nebo na více použití. Vždy musí být na čočkách uvedené datum expirace, které by se nemělo překračovat. Na lepších webech je pak i uvedena možnost použití.
Například zde:
cockovnik.cz/...
Cituji: Nosí se buď příležitostně (v režimu denního nošení) a používat se mohou 3 měsíce nebo celodenně s měsíční výměnou.
je tedy dobré si rozmyslet, jak je chceš používat.
Před pár lety jsem příteli kupovala barevné kontaktní čočky odtud cockyhk.cz/..., měly danou životnost 1 rok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.