Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi 13 a ještě jsem to nedostala, ale mám už delší dobu na kalhotkách takový žlutý výtok. Tak se chci zeptat, jestli je vše v pořádku? Předem díky
Dobrý den. Zda je vše v pořádku takto na dálku nelze říci. Ale já se domnívám, že nemusíš panikařit. Bílý nebo i lehce nažloutlý výtok, bez zápachu, je normální poševní sekret. Pokud Tě nesvědí a jiné potíže nemáš, nepanikař. Před první mentruací se výtok může objevovat někdy i silnější, na to stačí použít intimku do kalhotek. Ale jinak se neznepokojuj, jak říkám, pokud výtok nezapáchá, nic nepálí ani nesvědí, je to nejspíše v pořádku. Pokud by se nějaké problémy přidaly, promluv si o tom s mamkou, ona již bude vědět, co dělat.
Některé ženy mají mírný výtok celý život. Neznamená to nic, neboj se. Je možné, že brzy dostaneš první menstruaci. Nejsem gynekolog, ale myslím si, že to může být i tím.
Děkuji, ano je to takový nažloutlý výtok. A chtěla bych se zeptat jak dlouho tento výtok trvá? A ještě kdyby to byl ten žlutý výtok, tak co by to znamelo¨?
Ahoj, jen podle barvy výtoku ti nikdo neřekne, co přesně to znamená a zda jsi zdravá či nikoli.
Pokud výtok nezapáchá, nejspíš bude vše v pořádku, ale pokud si nejsi jistá, domluv se s někým z rodičů a skoč si na gynekologii. Nemusíš se bát, s ohledem na věk tě jen prohlédnou, nebudou tě vyšetřovat nijak "zevnitř".
Nelze ani říci, jak dlouho bude výtok trvat. Zvhlčení sliznice je projevem zdraví, u některých žen je téměř nepatrné, takže na kalhotkách výtok nemají, jiné mají silnější výtok celý život. To není projev ničeho špatného, ani nemoci. Některým se zase dostavuje jen v určité fázi menstruačního cyklu.
Problémem jsou jen výtoky způsobené např. kvasinkami, či něčím dalším, nějakou nemocí, ty se poté léčí. Pokud máš obavy, právě výše zmíněný gynekolog/gynekoložka ti pomůže zjistit, zda je vše v pořádku či nikoli.
Mladým dívkám se výtok často dostaví v období, kdy se tělo postupně připravuje na první menstruaci. Doporučuji ti mít pro případ, že tě to zastihne poprvé třeba ve škole, u sebe od nynějška vždy vložku.
Bylo by dobře se s tím svěřit mamince. Pokud máte mezi sebou kamarádské vztahy, jistě Ti poradí, vysvětlí. Ve 13 letech se Tvé tělo zřejmě připravuje na menstruaci a tohle jsou první příznaky.
Se mnou mamka kdysi probrala vše citlivě, od šestky mi dávala s sebou vložky, kdykoliv jsem jela na delší dobu pryč /na tábor/. Nakonec mi to přišlo až pár měsíců po 14. narozeninách. Ale je lepší být připravena, než pak panikařit.
Nos tenounkou intimku, tu nebudeš ani cítit, vyměňuj si ji a uvidíš, že bude vše v pořádku. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.