Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvasinková infekce

Od: zuzana22* odpovědí: 3 změna:

Ahojte,bojím se že trpím kvasinkovou infekcí. Je mi teprv 14 let,a přijde mi že mám příznaky kvasinkové infekce. Svrbí to a je to zarudlé. Je to prostě takové nepříjemné. Jenže mamce to rozhodně nehodlám říkat i když bych měla to fakt ne,nemam s ní takový vztah že jí můžu říct všechno prostě to opravdu ne.. Nevíte někdo jak se toho zbavím? Třeba nějaká domácí levnější léčba? Nebo nějaká mastička na předpis? Ani vlastně nevím jestli jí mam,zkusila bych ještě počkat pár dní třeba to zmizí samo,ale i tak pro jistotu. Koukala jsem na mastičku Canesten,myslíte že bych si jí mohla koupit bez předpisu,sama? Díky za vaše odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

3x

Ahoj,

myslím, že to ani mámě říkat nemusíš. Na gynekologii, kde berou i slečny ve tvém věku (což nejspíš není všude) se můžeš objednat i sama, jen na první návštěvu musíš přinést informovaný souhlas rodiče o tom, že ke gynekologovi budeš chodit. Ten formulář lze najít na internetu. Mamince můžeš říci, že třeba už několik tvých kamarádek na gyndu šlo a že jste si o tom povídaly a že i ty chceš pečovat o své zdraví. S problémem se pak svěříš přímo lékařce.

Já osobně doporučuji s mastičkami z lékárny neexperimentovat, příznaky jako svrbění jsou tam časté, že můžou signalizovat milion věcí a myslím, že špatná volba krému by tě mohla jen podráždit. Navíc ty, na které jsou TV reklamy, nebývají nejlevnější.

Zatím aspoň dodržuj zvýšenou hygienu, sprchuj se dvakrát denně a vždy si vyměň kalhotky. Používej neparfémované mýdlo, prodává se i speciální na intimní partie.

doplněno 08.05.12 02:15:

+ kalhotky nos spíše volnější a hlavně bavlněné

Jinak pro doplnění-canesten je skutečně bez předpisu, ale není nejlacinější. Existuje taky canespor, taky bez předpisu, taky drahý (nějak do stovky). . Pokud bys o těchto nastičkách uvažovala, můžeš se poradit i s lékárnicí. Kde bydlíš? V Praze třeba je vše dost anonymní, ale nevím, jestpi ama malém městečku například, byto lékárnice mamce neřekla. Ne, že bych si myslel, že bys to měla tajit, ale aby tě to nezaskočilo.

polednice*
hodnocení

0x
Bílý jogurt zabíjí kvasinky.Napatlej si ho tam.Taky se vyhni sladkýmu.Stejně se ale doktorce nevyhneš,jestli jsou to kvasinky a nezmizí.Nestyď se a mámě to řekni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]