Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych si naložit hermelín, myslíte, že ho mohu zalít olivovým olejem VIRGEN EXTRA? A můžete sem přidat nějaký recept, s čím a jak nakládáte, abych se inspirovala? Díky Petra
doplněno 08.05.12 08:08:Zkusím tedy ten olivový, dostala jsem právě větší množství...a když naložíte,za kolik dní začít jíst? A jak dlouho jej můžu nechat naložený, nemůže po čase začít nějak kvasit? Předpokládám, že by měl být stále uložený v lednici...díky za odpovědi...Pet.
Olivový olej je lepší, než normální. Je to hustší a dostane to vůni. Nakládám do dózy 1 litr, na (mouku s uzávěrem). Může se obracet. Dolů na dno naskládám koření a feferonku, vše pocukruji červenou paprikou. Plátky červené cibule, ( dodá barvu) plátky česneku, černý pepř asi 10 zrnek, nové koření 10 zrnek, bobroký list, poskládám po dně, feferonka malá, dva kousky, rozkrojím a dám po dně. Hozkrájený hermelín na hvězdičky poskládám do lahve vedle sebe, pokladu česnekem, rozkrojenou feferonkou _ bez zrníček, obyčejnou cibulí a kořením. Další várku hermelínu. Nakonec zaliji olejem. Dáme do chladna a občas převrátím, nechám stát obráceně. Tím se koření, česnek a cibule dostane všude. Nebrat rukou, aby se olej mohl použít, na další naložení.
Máme rádi naložený hermelín. Používám slunečnicový olej, ale určitě Petro můžete hermelín zalít i olivovým olejem. Já dávám hodně cibule, z koření bobkový list, celý pepř a nové koření, červenou pálivou papričku a nebo alespoň červenou kapii pro barvu. Klidně tam přidám i klobásku, když mám po ruce. Jo a ještě nať lahůdkové cibulky - zase pro barvu - hezky to vypadá a neuškodí.
Naložený hermelín je prima. Bohužel, na olivový olej nejsme v naší zeměpisné šířce ještě pořád málo zvyklí. I já dostala darem láhev olivového oleje EXTRA VIRGIN a mohu říci, že nám v něm naložený hermelín nechutnal. Nejsme na tu chuť prostě zvyklí. Když jsem příště naložila do normálního slunečnicového, bylo to o něčem úplně jiném.
Hermelín nakrájím na větší kostky, v míse promíchám s nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, chilli omáčkou, tymiánem, provensálským kořením, pepřem 3 barev, bobkovým listem, celými kuličkami pepře a nového koření. Zaliji olejem, mohu přidat nudličky kapie, či feferonku, podle chuti. Nevadí zakáípnout sojovkou a worcestrem. Pak uzavřu do sklenic a chodím se jen dívat a těšit. Je to dobrota. Jaga.
Omluva: JSME MÁLO ZVYKLÍ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.