Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zhubnout vs potřebuju to?

Od: sar odpovědí: 27 změna:

Dobrý den,je mi 15 let,měřim přibližně 160 cm a vážim 50,5 kg.Jim tak 1x denně (večeři) když táta přijede domů z práce.Někdy si zajdu i do jednoty pro něco na chuť,ale málokdy.Celej den jen piju a někdy ani to ne,nebo jen když si vzpomenu.

Díky pití nemám vůbec hlad a když už hlad mám tak si zajdu do jednoty.Pořád si ale připadám tlustá,ale když se prohmatam na místě kdo jsou žebra,tak tam cítím kosti.Jako kdybych byla hubená nebo měla menší podváhu,ale když se kouknu na břicho nebo na stehna,tak jsem tlustá.Ruce mám normálně hubený.

Co to může být?Co mám dělat?Prosím poraďte.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Propánajána,co chceš hubnout?To chceš vypadat jako ty podvyživené slepice v bulvárech?!Musíš do sebe denně dostat alespoň půl kg ovoce a zeleniny denně,a samozřejmě kus bílkoviny,jinak tvé tělo začne stávkovat,a že ti to dá najevo,to mi věř:(Pokud máš někde nějaké špeky,je to otázka zpevnění,a na to můžeš při tvé nemoci cvičit doma,např.Jógu či Pilátes.Uvidíš pozitivní výsledky již cca po 1 měsíci,ale chce to pevnou vůli.Hodně štěstí:)
sar
hodnocení

Děkuji za radu :)

poiu*
hodnocení

1x

Ahoj, v Tvém (dovolím si tykat) věku není rozhodně dobré jíst pouze 1× denně! Jez v menších, ale pravidelných porcích, nezapomeň také na ovoce a zeleninu (5 ks denně). Pij také pravidelně. Přidej také pohyb.

hodnocení

1x

Snad úplně nejhorší je jíst jednou denně večer. A pít jen někdy, to je druhá šílenost. V tomhle věku ještě nevíš, co to jsou ledviny a problémy s nimi, ale ozvou se časem.

V této době je jakýsi podivný kult hubenosti. Když nám bylo patnáct, bylo nám docela jedno, jak vypadáme. Nikdo si takové rádobystarosti nedělal. Ze školy, šup s taškou do kouta, chleba s máslem a jablko a hurá na hřiště...

Podle mne je 160 cm a 50,5 kg tak akorát. Srovnal bych stravování, přidal pohyb a nezatěžoval si hlavu takovými starostmi.

sar
hodnocení

Nesnášim řeči typu: V naší době..!

Ale díéky za radu :)

Tak promiň, časem na to přijdeš, že ti, co říkají - v naší době- tak úplně nekecají. Ale pravda, já jsem v patnácti měl taky ty třicetileté za ubrblané a hloupé dědky.

mowla*
hodnocení

0x

´Trošku´ změnit stravovací návyky a hlavně sportovat...

:-D

sar
hodnocení

Mám astma,takže sportovat nemůžu..

Ale díky za radu nebo spíše pokus o radu *smich*

mowla*

I s astmatem lze sportovat - vždyť to nemusí být na vrcholové úrovní...

:-D

sar
hodnocení

Tak to teda nevim..nerada sportuju.Když je ve škole tělocvik tak se mu spíš vyhýbám.

Vyhýbáš se tělocviku,protože jsi líná,když člověk něco mermomocí chce,tak za tím musí jít!
sar
hodnocení

Líná jsem,ale tělocviku se vyhýbám protože jenom běháme a já mám astma!

martinaa*

To já mám taky a donedávna jsem sportovala na vysoké úrovni. Teď sportuji na nižší, a i s astmatem a alergiemi se to dá:)

Navíc, zadýchání u běhu není věcí astmatu, ale toho, že člověk nemá výdrž. Když nemůžu dýchat, dýchnu si a běžím dál...

hahanaj*
hodnocení

0x

tak co bys chtěla hubnout prosím tě - jíst 1x denně to je největší zlo- co můžes pro své tělo dělat.

Bulimičky si připadají tlusté - dej pozor abys tak neskončila

sar
hodnocení

Nejsou to smíš anorektičky?

Jinak díky za názor :)

martinaa*

Anorexie i bulimie mají stejný základ - že si připadáš tlustá. Liší se jen tím, co pro drastické hubnutí děláš.

hodnocení

0x

Dobrý den. Ty nemáš co hubnout. Je to jen Tvůj pocit, že jsi tlustá. Namlouváš si to a pak tomu sama uvěříš. Moje rada pro tebe je taková, aby jsi se tolik nepozorovala. Jsi k sobě až moc kritická a je to na škodu. Jez 5x denně v malých porcích, ovoce a zeleninu. Přinuť se změnit stravovací návyky, abys to nakonec škaredě neodmarodila.

doplněno 04.05.12 12:36:

Na bráchu nedej. Ten to určitě myslí ironicky. Co kdybys tyto problémy probrala důkladně se svojí mamkou? Určitě by to, že je Ti denně špatně, nepřehlížela a nasměrovala by Tě pro Tebe určitě lepším směrem. Prosím, nezahrávej si se svým zdravím a určitě nevěř tomu, že jsi tlustá!

sar
hodnocení

Brácha mi taky říká že jsem tlustá.

Marodim už teď.Skoro každej den mi je blbě.

poiu*

Skoro každej den mi je blbě.

To se nediv, když jíš jednou denně, spíš by bylo divnéí, kdyby Ti špatně nebylo.

colombo*
hodnocení

0x

Podívej se několikrát na pořad o hudnutí ve čtvrtek večer na Primě. Včera tam zrovna probírali, že neexistuje omluva, pro vynechání tří základních jídel za den (vydatná snídaně, vyvážená porce k obědu a něco lehčího k večeři).

Tam probírají každý týden to stejný. Jíst pravidelně a aspoň trošku kvalitní potraviny.

Jedno jídlo za den znamená, že tělo ví, že dostane najíst pouze jednou za 24 hodin a proto si dělá zásoby a ukládá si anergii di tuků, které se ti hromadí na těle.

Ten sport neznamená přímo sport - přesnější je pohyb těla. Takže procházka na čerstvém vzduchu, nebo plavání nebo jízda na kole nebo nějaké sportovní pomůcky. Musíš si najít něco co ti vyhovuje a nebo se poradit s odborníky.

sar
hodnocení

Kolo mám rozbitý a táta je línej ho spravit.Plavat bohužel neumim *plac*

sar
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi.Radíte mi pořád to samé: sportovat a jíst..

Opravdtu všem děkuji za rady a pokusím se polepšit.

Už odpovídat nemusíte ;)

stirecek*

Když budeš jíst jednou denně i nadále, budeš i nadále přibírat. Tvůj metabolismus se úplně zastavil a tu trochu, co si koupíš v jednotě tělo okamžitě uloží do tuků, protože neví, kdy zase bude jíst. Nemáš v podstatě ani jiný příjem živin, proto je ti blbě. Musíš jíst pětkrát denně a pokud nemáš opravené kolo, stačí zajít do fitka, tam jich mají dost. Astma není výmluva, máš prášky a pokud nebudeš rozdýchávat, tvůj stav se bude jen a jen horšit. Děláš vše naopak, nebo se ti nechce nic dělat pro své zdraví.

martinaa*

Mě přijde, že slečna čekala zřejmě jiné odpovědi a ty naše se jí moc nelíbily, proto to raději ukončila:)

Holt, kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.

stirecek*

V DNEŠNÍ DOBĚ jsou děti zvyklé přijít ze školy, zapnout notebok a pak s nimi není řeč. Jídlo, voda...není na to čas, na pohyb už vůbec. Ale až se ocitnou v nemocnici na kapačkách je už mnohdy pozdě. Na zdravý vývoj to má vliv a může to být zárodek dalších horších nemocí v budoucnu. Zvláště s astmatem by měl člověk plíce víc zatěžovat.

hodnocení

0x

Já to kapku shrnu, jo? V 15ti letech jsi ve vývoji a dosyta jíš 1x za den., přitom na 160cm vážíš 50kg? Řekni, fakt si děláš svým dotazem z nás srandu? Nebo si svého života, svého těla, jiné nedostaneš, vůbec nevážíš nebo se někomu mstíš, za něco, co víš jen ty sama?! *ee*Udělej si v hlavě pořádek a pak teprve koukni do zrcadla.

elisme*
hodnocení

0x

Ahoj, mám ten samý problém. Snažím se jíst dietně a přidat sport. Proto mám toho dost nastudované o hubnutí. A zaprvé je absolutně nezdravé jíst 1x denně. A pokud jíš pouze jeden krát tak pravdepodobně se najíš trochu víc než-li by večeře měla být. Zkus dělat takové ty základní věci jako třeba jíst po malých dávkách 5x denně (večeř tak 3 hodiny před spánkem). Necpi se zbytečně sladkým. Jestli chces napíšu ti nejaké recepty, které jsou dietní, lehce připravitelné ( tak za 20 minut nekteré za méně). Také jestli nemůžeš sportovat v pravém slova smyslu (běh, aerobik, tenis,...) tak třeba zkus jen vystoupit o 2 zastávky dříve a dojdi to pěšky nebo ven psa a jdi se s nm projít, když nebudes moct tak si třeba sedni na lavicku a zachvíli pokracuj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]