Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hubnu a nehubnu!

Od: nestastna odpovědí: 9 změna:

Zdravím...

Už 4 týdny běhám, cvičím, jím zdravě pětkrát denně menší porce a nejím sladké. A stejně - za ty 4 týdny jsem zhubla jen 0,5 kilo! Jak je to možné? *zed*

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ellin*
hodnocení

2x

Kdesi jsem četla o tom, že hubnutí zpomaluje poslední jídlo- respektive: hodně lidí si myslí, že můžou naposledy jíst v 5 hodin (někde se uvádí v 6, někde v 7), ale je to tak, že člověk by měl jíst naposledy 2-3 hodiny předtím než jde spát. Takže pokud pravidelně chodíte např. v 10, tak poslední jídlo v 8 hodin. Lidi, kteří jí naposledy v 5 hodin a chodí spát až kolem 11-12 hodiny- tak hodně hladoví a tudíž ukládají tuky, je to stejný úspěch jako když by ve dne hladověli a poté se druhý den trošku (i dietně) najedli- tudíž budete přibírat tuk. ;)

claire*
hodnocení

1x

Někdy to nejde, když tělo nechce, tak s váhou nehnete. Kolik měříte a vážíte? Třeba není kde hubnout, tělo si drží svoji ideální váhu. Jak jste na tom psychicky? Také záleží na tom, co cvičíte, kolikrát týdně a jak dlouho. Vliv na váhu má i pití (pozor na ovocné džusy, jsou kaloričtější než coly a podobné limonády!), léky, spánek. Zkuste se víc rozepsat, možná najdeme příčinu ;)

martinaa*
hodnocení

0x

Děláš něco špatně, nebo si prostě tělo nezvyklo, že jsi mu nastolila nový režim. Pokud máš zpomalený metabolismus, tak to trvá, než si zvykne...

Piješ pravidelně a hodně? Jak cvičíš? Snídáš? Kdy jíš naposledy?

ladaadal*
hodnocení

0x

To je divný, já nastolil taky rapidní změnu stravovacích návyků a Orbitrack a za první měsíc 10kg dole. Pak měsíc nic a od té doby měsíčně cca 4-5kg. Příští týden bych měl pokořit dvacítku.

Ségra taky nemohla zhubnout, tak šla k nějakému odborníkovi, dělali jí různé testy a zjistitli, že to co jedla nesmí a může jíst něco jiného, zdánlivě nezdravého. Jestli ti to jde takhle pomalu, doporučuju vyhledat odborníka, můžeš mít jiný metabolismus, a může stačit tu stravu nějak převrátit nebo něco, ale bez odborníka se budeš trápit s nepatrnými úspěchy. Zeptám se ségry, co to bylo za doktora nebo odborníka a hodím ti to sem.

ladaadal*
hodnocení

0x

Tak n ešťastná, právě jsem mluvil se ségrou. Byla u obezitologa. Nějakej Martiník z Pardubic, ani jsem netušil, že takový obor lékařství existuje*smich*. Po letech marného snažení upravila jídelníček dle jeho rad a vlastně okamžitě začla hubnout.

figurek*
hodnocení

0x

Co ubude na špeku, to přibude na masíčku. Já jsem taky po zimě začal zase sportovat a žít zdravě *bezim* a přibyly mi kila rovnou tři. Myslím, že není nutné, abyste z toho byla *plac*. Jestli pravidelně *dril*, pak se nepochybně cítíte líp *tanec*, než před těmi čtyřmi týdny.

stirecek*
hodnocení

0x

Nejím sladké...víte to určitě? Víte kolik je jednoduchých cukrů třeba v běžném pečivu?S těmi cukry je třeba vynechat i tuky a zároveň zařadit hodně syrové zeleniny a ovoce a všechno si vážit a hlavně jíst pravidelně. Já za dva měsíce 11kg, u mě to tedy funguje.

lidunka*
hodnocení

0x

Moje dcera vážila 120 kg,nyní váží 67 kg..Pod dohledem dietní sestry toho dosáhla.Dostávala jídelníčky,které přísně dodržovala,kupovala si doporučené potraviny - stálo jí to dost peněz,ale výsledek je úžasný.Ze začátku ubyla i 4 kg týdně,pak méně - chce to vůli

hogreta*
hodnocení

0x

Před pár lety jsem vážila 68 kg, pak jsem během dvou let zhubla na 58kg - bez toho, aniž bych pro to něco závažnějšího dělala. Teď jím tři roky normálně a váha se mi nevrací. Prostě jsem jen zjistila, v čem jsem dělala chybu. A zjistila jsem to podle sebekaučinku (který je zadarmo) na stránkách www.stob.cz: stobklub.cz/.... Párkrát jsem si tam napsala jídelníček a zjistila jsem, že příjem kalorií mám pro hubnutí ideální, dokonce nižší. Ale tuků a bílkovin jím strašně málo. Většinou to bylo tak, že jsem měla za den tak 20% bílkovin, 40% tuků a 200% sacharidů, než je pro moji váhu, věk, pohlaví, tělesnou aktivitu a výšku ideální. Stačilo pak omezit pečivo a přílohy, nebála jsem se při restování hodit na pánev o trošku víc tuku, jedla jsem víc masa - a váha se mi upravila sama. A navíc mě tím přešly chutě na sladké. Stačí tedy zjistit, kde děláte chybu. Jíst zdravě ještě neznamená "jíst tak, jak mé tělo potřebuje". Každý jsme jiný a je nutné zjistit, kde děláte chybu, protože pak už hubnutí půjde samo:). Držím palce:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]