Nejste přihlášen/a.
Dala jsem bile tricko susit na radiator, a ten radiator je stary a nekde uz rezivy, a ted mam bile tricko od rezu. V cistirne mi rekli ze neni velka pravdepodobnost ze to podari odstranit. Chci ho nabarvit na tmavsi barvu - napr. tmave zelenou nebo modrou, kde to nebude tak videt. Jake mate zkusenosti s obarvenim pradla? Proste cele jednou barvou, aby to nebylo flekate... Jakou barvou(kde sehnat) a jak se to barvi?
Dekuji
Bohužel, rez je strašně tvrdošíjná a jen těžko se jí zbavíte. Mně se to nepodařilo nikdy.
Tričko lze obarvit barvou na textil, ale pak i při následných praních to trochu pouští. Také se může stát, že nechytí barva všude stejně. Proto bych použila oblíbenou batiku, tam jsou nestejné skvrny dělané úmyslně.
Pokud Vám na tričku záleží, dala bych si ho obarvit do čistírny. nevím ale zda to dosud dělají. je to už hodně let, donesla jsem tam manželovy bílé košile, které by neunosil, pěkně je obarvili, nebylo to drahé a nepouštělo to. Jestli to dělají ale i dnes, nevím. Spousta starých dobrých služeb už vymizela. Jaga.
Dobrý den, zkuste barvu na textil. Mají ji třeba v Kauflandu. Jako malý mi máma takhle barvila kalhoty Pomáhá to!
Zkuste ještě ten rez dát pryč.. Maximálně se mi na skvrny všeho druhu osvědčuje "Ďáblík na skvrny"Naopak, obarvit se mi nikdy nepodařilo tak, že to vypadá celistvě.. zbozi.cz/...
Barvila jsem v automaticke pracce,dle navodu na barve,kterou bezne koupite v drogerii.Uz si to nepamatuji,ale mylimze to byl program na 90stupnu.
Já taky barvila v pračce a obarvilo se to pěkně, bez fleků, takže za mě pračka! Ale pak to čištění :-/
Juglans, já barvila tmavě modrou a už se mi nekolikrát stalo, že prostě kus barvy v té pračce zůstal. Takže já peru 3x dokola na 90 stupňů se Savem. A to je prožrané elektriky a vody I když... pořád lepší než barvit v hrnci a pak drbat ty hrnce
Barvila jsem v poslední době několikrát a bez problému, fleky to nedělá. Já si v drogerce koupila barvu, tuším Iberia se jmenuje, krabička stojí kolem 60 Kč. Měli by mít v každé běžné drogerii. Protože jsem vždy barvila jen jedno tričko, nedělala jsem to v pračce, ale v hrnci na plotně, tričko není tak velké. Postup přesně podle návodu na krabičce. Není z toho nepořádek, nemusíš čistit pračku.
A když tady tak čtu ty problémy - pytlíček barvy 60 korun, pak úklid pračky apod., výsledek možná i nejistý, ptám se -má to cenu? Trička dnes nejsou tak drahá, toto bych donosila na doma, případně někam do lesa se psem či na houby. Tam to nevadí.
Jiná věc je, pokud je to třeba dárek od chlapce apod. a máte k němu citový vztah, pak bych to tedy zkusila. Ať se Vám to podaří. Jaga.
Já jsem barvila béžový kabát na tmavě modro v pračce a bála jsem se, abych při normálním barvení v hrnci neměla fleky (jak to není všude stejně ponořené). Pračka to nabarvila skvěle a to jsem se bála, že to nechytne na "umělinu" (polyester), ale jsem s výsledkem spokojená.
Stál na podzim ve výprodeji 250 Kč, tak jsem si do toho troufla jít
I když doufám, že letos na jaře kabáty nebudou potřeba Zítra vytahuju plavky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.