Jak uchovat řízečky aby se nevysušily

Od: Datum: 19.04.12 14:41 odpovědí: 11 změna: 19.07.12 12:42

Potřebuji udělat kuřeci řízečky na rautové občerstvení(rod.oslava)ale musím je z časových důvodu udělat tak 4h před podávaním.A nevím jak nejlíp je uchovat aby nebyly jak podražky.Co doza od Tupware...šlo by to,nebo je šupnout pod peřinu jak to dělala má maminka?Napište nějakou radu:)děkuji moooc.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 19.04.12 14:43
 
avatar

Osobně si myslím, že za 4 hodiny se jim vůbec nic nestane, ale třeba bych je zabalil do alobalu a do té dózy. Jinak jím řízky i třetí den po smažení a jsou pořád dobré a jedlé :)

Ohodnoceno: 3x
 
Od: polinek*
Datum: 23.04.12 23:13
 

,,já myslím,že tohle ne,opadne strouhanka ,,budou vlhké

 
Od: ahasver4*
Datum: 19.04.12 14:44
 

Babičky byly moudré,ta peřina je dobrý nápad...:)Mě se jinak nepovedlo je uchovat v dobrém stavu,tu peřinu používám,né často ale je to osvědčené...:)

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 19.04.12 15:03
 
avatar

Na každý usmažený teplý řízeček dejte kousek másla. Ne mnoho, takovou hoblinku. Pak nádobu s řízky zabalte do alobalu. Máslo se díky teplu z řízečků rozpustí a maso zůstane měkké, šťavnaté a nevysušené. Dobrou chuť.:) Jaga.

Ohodnoceno: 4x
 
Od: pt®
Datum: 19.04.12 20:27
 
avatar

Kuřecí maso je docela suché. Dnes jsem dělala řízky také, ale měla jsem málo oleje, tak si říkám, že přidám sádlo, a řeknu Vám, že jsem udělala moc dobře. Řízečky byly křehké. Peřina je dobrý nápad, aby zůstaly teplé, ale po dnešní zkušenosti doporučuji přidat k oleji na smažení sádlo a řízečky budou samá chuť.

 
Od: krkovicka*
Datum: 19.04.12 20:45
 
Od tety co dělá 15let v ZŠ kuchyni je rada taková-Při klepání řízky klepe přes sáček palickou ...Při dosmaženi pokapat ale jen lehce prstama vodou a zaklopit pokličkou.
A ono se to rymuje :-D
 
Od: gita65
Datum: 19.04.12 21:02
 

Protože máme sádla dostatek tak i já dělám řízky ( a né jen řízky) na sádle a ještě při smažení pohybuji pánvičkou aby to sádlo se přelévalo přes strouhanku otočím a zase pohybuji. Ale nejdříve než řízky obalím tak je pokapu citronem chvilku nechám uležet. Když se řízky obalují tak se musejí ihned smažit. Jinak Vám strouhanka chytne více vlhkosti z masa a pak se loupe. Já to dělám tak že obaluji postupně. Pak na každý řízek dám hrášek másla né více.Někdo to ještě strká do trouby ale tam se jen vysuší.

 
Datum: 21.04.12 18:49
 
avatar

Manžel je na raut - narozeniny dělal ve fritéze na malém stolku před hosty a hned se podávaly, šly na dračku a v pohodě se to zvládlo se dvěma friťáky, řízečky malé, do jednoho friťáku po 6ks, hosté dostávali po 2 a smažilo se až už prostě nikdo nechtěl. Já prosazovala to co dělám doma, nasmažit a dát na plech a druhým zakrýt nebo dát do termo mísy.

 
Datum: 21.04.12 19:03
 
avatar

U nás se dávaj do hrnce, vyloženýho ubrouskama, a přiklopěj se taky ubrouskem a pokličkou. Ty dva tři dny, než se snědí i poslední, zůstanou pořád ve stejném stavu.

 
Od: polinek*
Datum: 25.04.12 17:09
 

dát je do mikrovlnky napár sekund

 
Od: pavmamut
Datum: 19.07.12 12:42
 

Moje babička dala hotové řízky do kastrolu a dala tam tak lžíci vody pak přikryté pokličkou dal do teplé trouby,tak teplé aby se voda pomalu odpařovala.Řizky byly pak měkoučké,š´tavnaté no jedna báseň

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.