Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatky za preventivní kontroly u lékaře:

Od: ruze® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.Nevíte prosím někdo,jak je to s poplatky u lékaře za preventivní kontroly? K zubaři chodím 2x ročně,za první kontrolu -preventivní nechce ani těch 30,-že je preventivní a až za druhou si řekne o 30,-.U ženského na preventivce chce vždy 30,- a navíc už roky vybírá za ,,jednorázová vyšetřovací zrcádka,, 50,-.Kolegyně dává za stejné ,,zrcádko,, jen 30,- a někde jsem četla,že když jde o preventivní kontrolu,tak to zrcádko platí pojišťovna.Takže my mu ho jako zaplatíme a on si ho znovu naúčtuje i pojitovně?Tak jak to vlastně je? Poradí někdo?Děkuji předem.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj, mám pocit že chodíme ke stejným doktorům...*smich* u zubařky teď pojišťovna hradí převent.kontrolu jen 1x ročně, tak proto si tu druhou už hradíte. U gynekologa nevím, z jakého titulu, ale ten náš taky chce 30 + 50 za zrcátko pokaždé, mám chodit 2x ročně, teď to odkládám, protože by mi těch 80 chybělo... :(

antynka*
hodnocení

2x

Zrovna před nedávnem mi moje zubařka vysvětlovala, jak to s těmi preventivními prohlídkami je. U zubaře je nárok 1x za rok na preventivní prohlídku a na preventivní prdhlídku je nárok nejdřívě 5 měsiců + 1 den po první návštěve zubaře ten příslušný rok. Ta první v roce se tedy za preventivní nepovažuje - jenom se tomu tak lidově pro zejdnodušení říká, že se chodí 2 x ročně na prevenci, ve skutečnosti je to jen jednou a je o to ta druhá prohlídka v roce.

jirbar*

Slovíčkaření. Obě jsou preventivní, avšak jen jednu z nich hradí pojišťovna. Dříve snad vyčůraný Pekárek zavedl, že ta "zdarma" je až ta druhá, když mnoho lidí již na tu druhou vůbec nejde.

Nyní je to obráceně. Tu první hradí pojišťovna, druhou regulační poplatek hradí pacient.

hodnocení

1x

Praha 9 - Poliklinika Prosek. Za preventivní prohlídky se neplatí nic. Žádných 30,- Kč. Nikde, zubař, gynekologie. Na gynekologii se vás sestra ptá, zda chcete jednorázová zrcadla, která se platí. Když řeknete, že nechcete, jednorázová zrcadla, tak lékař použije nerezová zrcadla, klasická, která se musí sterilizovat. Za tyto zrcadla neplatíte nic. Jednorázová zrcadla, platíte podle určení lékaře, jak kde. V Letňanech, si účtuje gynekolog 60,-. Na Proseku, P-9 - Poliklinika si účtují 30,- Kč, Nemocnice - Bulovka, gynekologie si účtuje 25,- Kč. Záleží na lékaři, jakou cenu dá za jednorázová zrcadla. Ještě informace: Podle lékaře gynekologa, je lepší na vyšetření používat klasická zrcadla, protože lékař vidí dovnitř důkladněji, lépe vyšetří. Jednorázová zrcadla, jsou krátká. Vlastní zkušenosti.

doplněno 15.04.12 09:04:

Informace pro všechny ženy. U gynekologa, odmítněte jednorázová zrcadla, tím za ně nemusíte platit. Zaplatíte jen poplatek 30,- Kč. Choďte na preventivní prohlídky u gynekologa. Někdy stačí málo, může vám prohlídka, zachránit život. Neriskujte, děláte to nejen pro sebe, ale také pro své blízké.

hodnocení

Sestra se mně vůbec nezeptá,zda chci klasické zrcádko,automaticky přistrčí sešit A5 a k částce 50,-+30,-se musíme podepsat.Tak si řeknu o klasické a zdůrazním,že za ,,preventivku,,se neplatí.To jsem fakt zvědavá,co mi řekne. To abych se pak bála,že mě neošetří! Většina lidí v dnešní době nemá na zbytečné vyhazování peněz,tak proč platit,když nemusíme? Že? Raději za to koupím vnučce ovoce.:)

buss
hodnocení

0x

Já bych se podíval na svoji zdravotní pojišťovnu, na web, mohou hradit i něco navíc. Uvádí i co je obsahem prohlídky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]