Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl bych se zeptat jak se dělá puding v mikrovlnce.Děkuju za odpověď.
500ml mléka,1 pudink,cukr dle chuti.Nalijeme mléko,pudink a cukr do misky,zamícháme a dáme do mikrovlnky na 2 minuty.Poté opět zamícháme a dáme ho ještě na 4 minuty.Promícháme,a podle hustoty(to poznáte),nalijeme do misek.Někdy stačí vařit méně,záleží na výkonu mikrovlnky.Ještě dávám do mističek piškoty,Granko,popř.ovoce,banán,mandarinky,jahody,borůvky,maliny,ananas.Navrch na ozdobu dám kopec šlehačky či tvarohu,a ještě ovoce,popř.lentilky-když se jedná o děti.Dobrou chuť
Teda, teda, vy jste mi ale udělala chutě! Mňam!
Nám v létě dělá mamka pudink se studenými malinami nebo borůvkami na dně sklednice, zalije se to, přidá se hora šlehačky, cukru a zavřou se všechny okna, poněvadž vosy a včela se pak - stejně jako my - můžou zbláznit.
A v zimě nám mamka přidává malinko rumu - opravdu kapku.
Jé, asi si půjdu udělat pudink...
Postupuji podobně jako Vamp.Nejprve v trošce mléka se lžící cukru pečlivě rozkvedlám pudingový prášek.Pak v MW ohřeju mléko ve skleněné misce k varu a rozkvedlaný puding do ní vleju,důkladně promíchám a hřeju ještě tak tři minuty.Znovu vyjmu a zamíchám a přidám ještě minutu.(Výkon 700W)Hotový puding zamícham v kelímcích s jogurtem 1:1.
JABRAKA
V mikrovlnce pudink nevařím. Mám starý, 2 litrový hrnek na sváření mléka, ještě z dob, kdy mléko se svařovalo. Dva litry pudinku, je uvařeno za chvilku a nikdy se nepřipálí. Není moc starý, jen asi 40 let.
v mikrovlnce ho dělám už několik let a není problém. Prášek rozkverlám v misce přidám cukr podle toho ak kdo to má rád sladké. Strčím do mikrovlnky a nastavím na 6 minut a zapnu. Po 2 minutách otevřu zamíchám a opět zavřu mikrovlnu to se opakuje po dalších 2 minutách. Ke konci je nutno hlídat aby to z misky nevylítlo ven ( mám na to misku takovou akorád že to jse přesně k okraji a nepřeteče , ale jistota je jistota). Když mikrovlnka vypne vytahnu ještě zamíchám a nechám schladout. Nikdy se nepřipálil a nebyl hrudkvatej jako když se to dělo na plotně v hrnu, tam stačilo málo a bylo připáleno.
Ne v každé mikrovlnce se ale nastavuje stejná doba! Mám ještě jednu mikrovlnku a tam se nasatvuje doba 7 minut ( je to podle výkonu mikrovlnky. Zatím každý kdo to viděl že to takto dělám tak to zkusil a byl spokojen, tak snad se to také povede.
Přeji dobrou chuť.
Dobrý den,děkuju za odpověď.Puding dáváte do studeného mléka nebo do teplého?děkuji za odpověď:D
Pudink se rozmíchá v části studeného mléka a cukru.
doplněno 15.04.12 09:19:Tady se můžete i podívat. toprecepty.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.