Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak upéct skvělou kachnu v plynové troubě

Od: jamamba* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám starý typ plynové trouby a chci dělat kachnu tak, aby byla chuťově srovnatelná jako pomalu pečená v el.na 80 st.

U této trouby není možnost stupně navolit, pouze nejmenší výkon. Poradí mi někdo? Jak to děláte vy?

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x
avatar babkazov

To nám dáváte těžkou otázku. Každá trouba je totož jiná. Někde stranou fouká více tepla, někde hřeje více zespoda, někde dávají k buchtám kastrolek s vodou, někde dávají ještě jeden plech na dno. :D Peče-li rovnoměrně, já jsem vždycky troubu nahřála a ztlumila něco mezi celým a ztlumeným výkonem. Kačku do pekáčku prsama dolů, podlít vodou a cca slabou hoďku. Pak jsem odkryla, otočila, popíchala kolem boků a stehen a znovu do trouby. Cca hoďku. Když se mi něco nezdálo, při polévání jsem, většinou, ještě výkon trouby zesílila, aby kačka měla krásnou barvu a křupavou kůžičku. Někdy jsem lžící ubírala do kastrůlku tuk. Aby se zbytečně nepřepaloval. Vůbec se nebojte, není problém troubu zesílit nebo ztlumit. *jasne*Můj taťka upečenou kačenu naporcoval, porce opřel o stěny pekáčku tak, aby neplavaly v tuku a ještě šoupl cca na půl hodinky znovu do trouby. Teď mám troubu elektrickou a v neděli jdu na kačenku k dceři, kam se velice těším. Předposledně ji dělala na víně s rýží, posledně s jablkama a zelíčkem a chlupatými knedlíky. Byla skvělá v obou případech a já jsem zvědavá, jak ji uděla teď. Já ji dělám jen se solí a majoránkou. Nešetřím ani solí, ani majoránkou. Vetřu. *vtip* Tak ať se vám povede a je jako malovaná a jedlíci jsou nadšení a vy jste za kuchařskou hvězdu *placni*

 

gaucho912*
hodnocení

3x

Do plynové trouby já osobně pro snížení teploty dávám střešní tašky takzvané boborovky hezky dva kousky vedle sebe a mohu Vám říci ,že nic lepšího není.Pokud chcete super kachničku tak doporučuji ji tak 30 až 4O min napařit na parním hrnci docílíte poté skvělé kůrky a kachnička je štavnatá a nevysycha.Tak dobrou chut *smich*;)

To Gaucho 912-ještě Vás doplním, do plynové jsme dávali i hrnek s vodou. Nejen ty bobrovky.

 

lidus*
hodnocení

2x

Kachnu i husu peču v plynové troubě na neméně asi 1.5-2h, přikryju plech plechem a často polévám výpekem, pokud je ho málo tak podleju horkou vodou, nakonec dopeču na větší teplotu odkryté, peču stejně i králíka na zelenině a vše je krásně měkké. Nejraděj peču vše naporcované nebo minimálně kachnu, husu na dvě půlky (kůžička je všechna křupavá). Hmm dala bych si se zelíčkem a domácím knedlíkem, skoro závidím.

jamamba*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi :)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma plynová trouba stupně

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]