Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často a čím si barvit vlasy?

Od: ellin* odpovědí: 14 změna:

Ahoj, mám jednu otázku ohledně barvení vlasů. Mám blonďaté vlasy, ale u kořínků jsou tmavší (podle doktora to vzniklo nerovnováhou hormonů v pubertě, já tedy přesně nechápu jak je možné, aby mi vyrostl tmavý a pak se tak rapidně zesvětlil). Docela mi to vadí, chtěla bych jednu celistvou barvu, ale do tmavé jít nechci, protože jsem ji cca před rokem a půl měla na hlavě a podle všech (i podle mě) mi moc neslušela. Chtěla bych si tedy barvit tyhle "odrosty" normální barvou na vlasy. Chci se proto zeptat, která si myslíte, že je nejštrnější, vím, že žádná není úplně ideální a zdravá pro moje vlasy, ale když už, tak chci zvolit menší zlo. A druhá velmi důležitá otázka je ta, jak často si lze barvit vlasy "nejčastěji", aby nebyly příliš poškozené, nebo aby dokonce nevypadaly. Díky za odpověď

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Ellin, říká se, že šetrnější jsou pro vlasy "šampony" - prodávají se pod názvem "color shampoo" a měly by vydržet cca 24 umytí. Výhoda je, že se vymývají postupně, nedrží na vlasech tolik...

Já se teda barvím nevymývacími barvami a zkoušela jsem i různé značky... Nevidím mezi nimi žádný zásadní rozdíl. Barvím, když už jsou vlasy od konečků odrostlé, řekla bych, že tak 5x do roka.

askmenow*
hodnocení

2x

Barvím se už asi 8 let, většinou tak po dvou měsících, záleží, jak mi zrovna poporostou vlasy - prostě když už mám odrosty. Nemyslím, že by se mi zhoršila kvalita vlasů. Po některých barvách jsem je ale měla sušší, to je pravda, ale zas kamarádka ty samé chválí. Chce to vyzkoušet. A rozhodně nedoporučuji kupovat nějaké úplně levné šmejdy.

hodnocení

0x

Ahoj, Ellin. Každá máme jiné vlasy a taktéž každé z nás chytají barvy jinak. Je jich k dostání spousta a opravdu na jakékoliv doporučení nemusí být právě pro Vás výsledek uspokojivý. Já bych Vám poradila tedy nejprve navštívit kadeřnici, poradit se s ní a nechat si první barvení udělat od ní. Ona si s tím poradí i podle kvality Vašich vlasů lépe a určitě je to lepší obětovat ty peníze, než experimentovat hned sama doma. Jak často barvit je také u každého jiné. Já barvím jednou za šest týdnů a stačí mi to, někdo jiný třeba barví častěji.

sargo*
hodnocení

0x

S těmi vlasy se to má tak, že čím více ženských hormonů, tím jsou vlasy světlejší (hrubě zjednodušeno! - ale v zásadě to platí :-D) - proto také přírodní blondýnky vykazují nejženštější chování a proto mohou být tak vděčným terčem vtipů vzhledem ke své technické ne-zdatnosti (ačkoli se samozřejmě najde spousta výjimek). Takže jestli ti v pubertě hormony lítaly sem a tam, mohlo se to odrazit i na vlasech. Já třeba byla černá a jsem už jen velmi tmavě hnědá :)

Odbarvování je pro vlasy obecně nejnáročnější, takže záleží, jak máš kvalitní, jak rychle rostou, jestli si to chceš dělat doma sama... kadeřnice asi lépe natrefí, aby ti opravdu patlala barvou jenom ty odrosty, ale je otázka, jestli to tak snadno půjde, protože mezitím ti zbytek vlasů bude měnit barvu... nezbude ti než poexperimentovat - nějaké nepřesnosti by nejspíš nejlíp skryl nějaký melír :)

doplněno 30.03.12 18:31:

Martinaa: proto tam ty poznámky o hrubém zjednodušení a výjimkách *frajer*

martinaa*

No já nevím:D Jsem zcela čistá přírodní blond a do nedávna jsem vykazovala napůl chlapské chování:) Sice poslední dva roky jsem se zjemnila, ale že bych si připadala jako jemná dívčina, to tedy ne:D

S tou barvou vlasů a hormony - já jsem četla, že hladina hormonů závisí spíš na antropologickém typu člověka.V Evropě např. mají vyšší hladinu ženských hormonů lidé baltského typu (kteří jsou spíš světlovlasí), naopak Skandinávci (kteří jsou také světlovlasí) nebo středomořské národy (ty jsou tmavovlasé) ho mají méně. Na druhou stranu, takoví tmavovlasí Japonci nebo Číňani ho mají více, než většina jiných národů na světě.

zelvickaveterinarka
hodnocení

0x

Ahoj,koukám že každý řeší hormony místo tvé otázky.Mám soro stejý problém,konečky téměř bílé,u hlavy hnědé.Barvím pouze polovinou barvy odrosty zhruba každé tři čtyři týdny,vyzkoušela jsem mraky barev všechn značek,poslední roky jsem zůstala u loreal casting gloss.Balení použiju na dvakrát takže mě barvení přijde na cca 60kč,vlasy jsou opravdu zdravé,jednou za dva měsíce je barvím celé aby se pěkně leskly.myslím že kvalitní je i syos ale výsledná barva bývá během dvou tří dnů po vymývání flekatá a o hodně tmavší než je ta uvedená.Tak uvidíš,držím palce

ellin*
hodnocení

Děkuji moc za odpověď... Zkusím ten Loreal, používala jsem i Palette, tak odzkouším co bude vyhovovat více. ;) Díky ještě jednou

Moje rada je nechat je přírodní.Ale Vy ženy jste se vším nespokojené.Dcera má po mně kudrnaté vlasy a ničí si je žehlením bo chce rovné a její kamarádka má pěkné rovné a pro změnu si je natáčí,chce kudrnaté. A o barvení je to samé.Jste-li blond,chcete tmavé,máte zrzavé chcete blond atd.Jen za to vyhazujete zbytečně peníze a horší je že některé i téměř celodenní výdělek.

ellin*
hodnocení

Dobrý den, problém je v tom, že já mám přírodní blond a u hlavy hnědší a proto to vypadá naopak docela nepřirozeně, jako bych měla barvené vlasy na blond a tmavšími odrosty!

pb®

Ale to je prece docela prirozene, s takovymy vlasy beha po svete "blondynek". Vlasy sisuji na slunci, proto pokud jsou dlouhe, jsou u konecku svetlejsi, nez u korinku, protoze u korinku je vlas novy, kdezto u konecku stary terba dva roky a po celou dobu vystaveny slunci. Ja mam vlasy hnede a konecky skoro do zrz. Resenim je dobarvovani te odrustajici tmavsi casti. Vsechny barvy na blondate vlasy obsahuji peroxid, ktery vlas muze hodne ponicit. Takze pozor na to, sverila bych se kadernici, protoze nektere blondynky svou touhu po svetle barve prezenou a pak chodi se znicenymi vlasy, presusene krepate konce a zmastene tmave korinky, coz je eklhaft. To radeji nechat vlasy bez barvy, at si vypadaji, ze odrustaji, ale budou zdrave.

cocinkamichalka*

Ach jo, chlapi tohle prostě nepochopí... Já jsem třeba přírodní bruneta, ale moje "normální" barva je taková "vyblitá", nevýrazná. Tak šáhnu po nějaké třeba s červenými odstíny. Barvím se cca 1x za 3 měsíce a barva stojí cca 70 Kč. Tak to zas není taková hrůza, mít hezké vlasy za 25 Kč měsíčně, ne? (za 1 oželené pivo měsíčně)...

ellin*
hodnocení

Já bych to viděla stejně... :D nejvíce u mě "bodují" ti, kteří řeknou, že se jim líbí přirozenost a pak se otočí za každou peroxidovou blondýnou s umělýma prsama. Já proti takovým holkám vůbec nic nemám, ale chlapy s takovým myšlením nechápu, říkají něco a jednají jinak!

askmenow*

Přesně tak. A pro mne je moje barva vlasů (který je sice barvená, ale většina lidí si myslí, že přírodní), něco jako "obchodní značka" :D Každý mě podle ní pozná a dohromady s pár dalšími věcmi na mém vzhledu to prostě působí, že vypadám jinak, než dav.

Čeští muži občas tohle chápou těžko, ale je to škoda. Ne nadarmo říkají moji přátelé ze zahraničí, že v Čechách je hrozný nepoměr: že holky jsou většinou kočky a mají styl a chlapi jsou o několik úrovní níže. (A teď se nikdo, prosím, nerozčilujte, jen říkám, co ostatní říkají mě :) )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]