Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zablokovány krk

Od: krkovicka* odpovědí: 18 změna:
Dobrý vecer.Nevím zda je to posunem času nebo můj nízký tlak ale točí se mi hlava.Už druhý den mám nějak divně přeloženy rameno.Nemohu otočit krkem,nebo dát si bradu na Rameno.muze to být z toho?Prosím nevíte jak na to?mám to celý tuhý,snažila jsem se to rozhýbat silou a trnula mi celá paže.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

3x

Chce to teplo,nahřát a namasírovat,třeba měsíčkovým olejem.Nerozhýbávat silou,pěkně pomaličku a v teple.

hodnocení

2x

Dobrý večer. Krkovičko, krční páteř, to je svinstvo. Chce to suché teplo, klid a vyhýbat se průvanu na krk. Při bolestech zkuste Brufen a když to nepoleví, jděte k lékaři. Třeba pomůže jen injekce, aby to povolilo. Držím palce, ať to odtáhne k čertu co nejrychleji.:)

doplněno 26.03.12 20:10:

Sprchu si klidně dejte, ale tohle chce suché teplo, ne mokré. Mázněte to nějakou hřejivou mastí a pak zabalte krk do šátku nebo šály.

krkovicka*
hodnocení

Asi si půjdu dát masážní sprchu.Snad to bude okay .Děkuju.
bety*

Jak již tady bylo řečeno,chce to suché teplo.Vezměte třeba ručník,který přejedete žehličkou ,aby se nahřál a zabalíte tím krk.A zítra noste celý den šátek na krku,či šálku,aby to bylo stále v teple.Teplem mají svaly tendenci regenerovat a uvolňovat napětí.Máte přetěžovanou krční páteř.Je to již civilizační nemoc jak já říkám.Na bolest buď ten brufen,sice by bylo lepší něco na uvolnění svalstva,ale to doma asi nemáte.Pak je dobré,kdyby vám někdo promasíroval trapézy,to jsou svaly co jdou od krku až k lopatkám...a tou hřejivou mastí,to je dobrý nápad.Pokud by to ale nepovolilo,jděte k lékaři.A tomu řízení by jste se měla vyhnout,chce to klid a dělat pomalé pohyby...ne prudké a s krkem už vůbec ne))Ani sezení u počítače není dobré.Lehněte si a odpočívejte aspoň dnes.

ahasver4*
hodnocení

0x

Zablokovaná krční páteř...A přesvěčte doktora ať Vás pošle na MR,jestli nemáte ucpaný přívod krve do mozku...To se potom hodně točí hlava...Vím co říkám,přesně takhle mi to začalo a teď mě čekají dvě operace...Žádný posun času...:)

doplněno 26.03.12 19:56:

Zapomněl jsem dodat,ať Vám to dopadne dobře!:)

doplněno 26.03.12 20:05:

Nevím jak s tím rozhýbáním...Ten pohyb v autě říká,že je čas na návštěvu lékaře...

krkovicka*
hodnocení

Dva dny je moc,že ano?nešlo by to nějakými cviky rozhýbat?Ztuhly jsem měla ledacos a vždy to samo polevilo.Teď je to jiný.
doplněno 26.03.12 20:01: Nejhůř byla dnešní situace kdy jsem se v autě zapomněla a otočila jsem se.Najednou bolest a tma před očima.
doplněno 26.03.12 20:10: Fungují normálně.Stačí jen blby pohyb nebo zvednuti ruky a zatočí se mi hlava.Mám jakoby neustálou křeč v lopatce.Pro ahaswer.
ahasver4*

Nechci Vás strašit.Křečí v pravé lopatce začaly kdysi všechny mé problémy.Kéž by Vám pomohlo to teplo...

pb®

Moc? Mne se na podzim tocila hlava od krcni patere tri tydny, mela jsem ji pretizenou z noseni mimina. Bylo mi tri tydny jak po opici, povolovalo to jen v leze v jedne poloze. Pomohlo odblokovani u doktorky a mast na uvolneni svalu, potom rehabilitacni cviceni.

lidus*
hodnocení

0x

Nedám dopustit na hřejivé náplasti z lékárny a pak pomaličku cvičit, jen do bolesti a opravdu otáčet hlavu na jednu a druhou stranu obratel po obratli. totéž ohýbat krk -bradu na prsa a zpátky opět obratel po obratli a nikdy ne přes bolest, pokud bolest někam vystřeluje tak navšívit neurologa nebo ortopeda. Nic nedělat silou, pomůže i namasírovat ale velmi opatrně aby jste si ještě víc neublížila.

krkovicka*
hodnocení

Lidus děkuji.K dnešku to napůl polevilo.stále cítím že krk jen tak neotočím.Spím v hustý šále.Na rovnou bez polštáře.Stále mám ale křeče v ty pravý lopatce.Jak psal ahaswer.Počkám pár dní,pak půjdu tedy na vyšetření.Myslím ale že to je z práce,aranžování jídla(ohnuta)a.Nosím těžký mísy a plata na stoly.
lidus*

krkovičko, manžel tyto problémy nemá od té doby co spí na polštáři z paměťové pěny, ovšem doma má za 1200 a na chalupě šetřil a koupil za 400, nadává, že je to nesrovnatelné.

polinek*

liduš,,je opravdu dobrý? Chce si ho koupit ale je fakt drahý a člověk si řekne co když to je zbytečné a nepomůže,hm

ahasver4*

polínek,já nechci polemizovat s lidus ale věřte,že jak začne haprovat krční páteř,jsou všechny polštáře,byť sebedražší,na...nic.Já bych udělal cokoli aby to přestalo,snad i bral drgy,kdyby byly volně k dostání,spal jsem i na tom polštáři...Jedině doktor a pak podle jeho rady...Ale zařiďte se podle svého.

lidus*

Polinek, manžel co na něm spí nemá problémy, dřív mu bolest vystřelovala pod lopatky. Doma má drahý a na chalupě šetřil, že tam spí jen 5x za měsíc a nyní nadává, že je to nesrovnatelné. Já na tom nespím, jde o zvyk a já jsem konzervativní.

polinek*

je výborná Alpa,já to dělám a krk mi to prokrví a za chvíli mám klid.Blbá Alpa,ale pomůže. Mi nepomáhají ty náplastě ,někdy z nich nejde teplo. Nevím proč.

contecanto*
hodnocení

0x

Tohle může být nebezpečné, chce to konzultovat s praktickým lékařem který vás případně pošle za neurologem.

danyk
hodnocení

0x

Mám stejný problém Nejdříve bolesti hlavy, pak zablokovaný krk. Navštivte neurologa, který vás pošle na rtg krční partie. Pak asi nějaká rehabilitace. Neváhejte a k doktorovi zajděte.

polinek*
hodnocení

0x

..jo zapomněla jsem,že mne poslal neurolog a sono krkavic ,,jestli nejsou ucpané.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]