Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Interupce v Německu

Od: pavfoj* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, momenálně pracuji v Německu a zjistila jsem, že jsem těhotná.Chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte, jak tady probíhá interupce, vím, že je tady k tomu nějaký pohovor.A cena? Je možné, v ČR jít na iterupci, i bez pojištění.A je možné stihnout to všechno do jednoho dne?Předoperační vyšetření, a inetrupce?Musím být předem objednaná?Jde to i e-mailem, telefonicky? Nebo jenom osobně? Děkuji za rady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Záleží v kolikatém jste týdnu. Pokud jde o miniinterupci, tak zákrok se dělá ambulantně, to stihnete v jeden den. Ale bez pojištění v ČR si výkon budete muset uhradit. Telefonicky ani emailem se objednat nemůžete, musí vás doporučit gynekolog. Takže nápřed u nás v ČR návštěva gynekologa a s ním dohodnete další postup. Jak je to v Německu nemám tušení.

paveloslav*
hodnocení

0x

Pokud jste v nemecku legalne,t.j. na smlouvu mate pojisteni i u nas,akorat musite zajit na posledni pojistovnu v cr kterou jste mela, tam jim to oznamit ze pracujete v zahranici,a dostanete jinou karticku pojistence,vetsinou ma jinou barvu nez normalni a s ni muzete chodit k jakemu koliv lekari v cr.Urcite to u nas bude levnejsi ne nemecku.Myslim ze to stoji do 3000kc.

menzies

to se mi nejak nezda s tou jinou kartickou od pojistovny..pojisteni se smi platit jen v jedne zemi EU a tim padem, se plati tam, kde se vydelava. V tomto pripade v Nemecku. Zadna pojistovna v CR preci nebude proplacet ukony, kdyz ji niko neplati. POkud platite pojisteni v Nemecku, lekari v CR vas samozrejme osetri, ale pouze v nalehavych pripadech. Veskerou neakutni peci jako, zuby, kozni atd. si budete muset zaplatit sama...

ciccacorleone

Je pravda, že ze zákona si lze platit pouze v jedné zemi pojištění, ale když si člověk na pojišťovně v cizině vyžádá formulář (jmenuje se E 104 nebo E 106, jedním z nich se přihlašujete, druhým odhlašujete), zajde s ním na poslední pojišťovnu v ČR (v mém případě zahraniční pojišťovna formulář zaslala), u které byl pojištěný a obdrží průkaz, který mu zajistí plnou zdravotní péči v ČR, tento průkaz je platný jeden rok (mám u VZP, kartička je žlutá, jinak stejná jako ta klasická modrá). Vím to z vlastní zkušenosti, kdo si to nevyběhá, ten to nemá, moc se o tom nemluví.

menzies

ted jsem koukala na E106 a ten je pro osoby co jsou zamestnane ve vice nez jedne zemi EEA

E104 jsem zatim nenasla ...to co pisete, by se mi docela hodilo, protoze pracuju ve Velke Britanii ...

menzies

porad tomu nejak nerozumim ...E104 muze pozadovat ceska strana, v tom pripade je treba vyplnit CA 3916, ale pisou tu ze se to vztahuje na osoby ktere ziji, nebo se chystaji zit v jine zemi EEA po skonci zamestnani v UK.

Jak presne to bylo ve vasem pripade?

pavfoj*
hodnocení

A můžu na potrat v České Republice bez pojištění, když si všechno kolem uhradím sama?

menzies

ja si myslim, ze pokud vam neni vice nez 40 let a interupci nenaridi lekar, tak si to platite sama tak jako tak, takze nikoho nezajima jestli mate pojisteni v CR nebo ne ...

pavfoj*
hodnocení

přímo interrupci ano,ale žádost a vyšetření..a takové věci, stačí, když to zaplatím sama?

menzies

urcite by to melo jit, ale asi bych se predem domluvila se svym gynekologem, zda vas vubec prijme. Nekteri lekari nepojistene pacienty neradi osetruji ...

Myslím, že když si to budete plně hradit sama, budou se k Vám všude chovat jako ke královně. A ještě dostanete stařeckého hubana od pana Hegera, jako narkózu,. Ono dneska už neplatí, že nejdůležitější je zdraví pacientů, ale nejdůležitější je pro všechny kasa. Takže pokud zaplatíte, udělají Vám určitě cokoliv. Rádi a bez problémů. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]