Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Muzu zmrazit polevku?

Od: menzies odpovědí: 27 změna:

Chci se zeptat zda muzu zmrazit polevku a pokud ano tak do ceho ji dat?

Diky

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Různé ty krabičky od Ramy, salátů a másel vám sice udělají tu službu, ale mají 2 nevýhody: 1/ mají malý obsah, moc se do nich nevejde 2/ špatně se pak v mrazáku rovnají /nejsou stejných rozměrů/.

Proto používám litrové krabice od mléka či džusů. Odstřihnu horní víčko, krabici dobře umyji, vypařím, vysuším a pokaždé mám ve špajzu 3 - 5 krabic k použití. Polévku do nich naliji, nechám vychladnout, přikryji igelitem a upevním gumičkou. Pak dám zamrazit. Po úplném zmrznutí krabice vyndám a pokud některé nejsou úplně plné, odstřihnu ten zbytek krabice /kvůli místu/, znovu uzavřu a pěkně srovnám do mrazáku. Je tak využité všechno místo. Sáčky se občas různě zdeformují a těžko se pak vyndávají, nebo mohou i prasknout. Také se mi to už stalo, že mi polévka pak slepila všechno dohromady.

Známá dává před plněním krabic dovnitř ještě sáček, ale pokud je krabice dobře vypařená, myslím si, že to není potřeba. Jaga.

lidka*

Tak já dávám do krabice od mléka mikrosáček. I když krabici poctivě umyji, tak pořád trochu citím vůni mléka. Možná je to jenom pocit. Ale jinak jako Jaguška odstřihnu vršek, nastřihnu v rozích krabici. Dovnitř vložím sáček, nandám polévku, sáček zakroutím a udělám uzel. Podle množství polévky zalomím a přiklopím všechny 4 strany. Přes krabici dám gumičku a na vrchní stranu lepku s označením, co je v krabici. Takto ukládám i omáčky, těstoviny, rýži - no co mne zbyde, když v sobotu vařím pro celou rodinu 1 až 2 chody. Ten den se vyřádím s vařením. A já už si v týdnu podle potřeby nabídnu něco z mrazáku ;), pokud nedostanu chuť na něco jiného. A s tímto krabičkovým ukládáním mám v šuplíku přehled a žádné nevyužité místo.

doplněno 25.03.12 09:44:

A když zapomenu včas krabičku vyndat - dám ji celou do kastrolku s vařící vodou, nechám chvíli uvolnit a poté jenom přemístím do kastrolku. *jasne*

No jo na krabice vod mlíka sem zapomněl.*zed* Já si to ale dělám do kelímků protože to v nich i ohřívám a jím to z nich.:D

Já to nechám v krabici zmrznout, pak to vyndám, už to drží tvar, a uložím to do mrazáku bez krabice. Krabici mám na další použití.

doplněno 25.03.12 11:33:

Omluba babušce - z nedostatku času jsem nepřečetla všechno a teď vidím, že jste uvedla totéž...

hodnocení

0x

Nalít do prázdných a umytých krabiček od másla nebo speciálních krabiček na potraviny. Nechat vychladnout při pokojové teplotě a prdnout to do mrazáku.

Rozmrazování: hodit zmraženou polévku do hrnce, přilít tam trochu vody a vařit.

maros11
hodnocení

0x

a ohřát ji umíš?*smich**uf*

krkovicka*
hodnocení

0x
Ano.Dejte ji do kelímku od ramy,zmrzliny...proste něco s vikem.Chuť zmrzlé polévky zůstane, jen vůně vymizí.Jde o vývar.zhuštěné polévky jsou horší na chuť po rozmrazeni .

hodnocení

0x

Dělám si 5litrovej hrnec gulášovky nebo drůbeží s játrovejma knedlíčkama a nudlema a porcuju je do 500gr. kelímků od másla a dávám je do mrazáku. Večír v 8 hodin si ho (kelímek) postavím na linku a ráno rozmrzlej ho jenom dám vohřát do mikrovlnky. Dělám to tak už asi 10 let a v pohodě.

menzies
hodnocení

no a jak to zmrzne tak nepraskne ta plastova krabicka?

Ani náhodou.

menzies
hodnocení

tak me napadlo ...mam trochu problem s mistem v mrazaku, tak co kdybych ji dala do igelitovyho pytliku? Zkousel nekdo?

hm*

Pytlík jde taky, ale nesmí být poškozen a musí být pevný, aby nepraskl (než zmrzne). Klidně použít dvojitý. A dobře zavázat.

Přesně tak já to dávám do kelímků a máma (aby ušetřila místo) do sáčků.*smich*

hodnocení

0x

Zmrazování polévky a jídla v sáčku.

Vyberte si misku velikostně, jak velkou chcete porci polévky. Sáček, co se běžně dává v obchodech na zboží, se rozdělá a vloží hladkou stranou do misky, zbytek sáčku je kolem misky. Po vychladnutí, polévku naliji do misek se sáčkem a dám zmrazit do mrazáku. Druhý den, vyndám misky z mrazáku, vezmu za sáček a polévka z misky vypadne v sáčku, sáček uzavřu a naskládám do mrazáku. Výhodu to má, že si děláte takové mističky, jaké chcete do mrazáku. To samé s hlavním jídlem. Vždy na dně misky, musí být hladká strana sáčku, ne spodní strana. Jak to dělám já.

doplněno 25.03.12 00:58:

Při rozmrazování jde volně sáček z potravin, protože je tam hladká strana.

hodnocení

0x

Když jsme jezdili s karavanem, ve čtvrtek jsem uvařila polévku, guláš a ještě něco. Nalila do igelitových sáčků a naskládala do pekáčku. Ten měl stejné rozměry jako přenosná lednice, do které jsem to všecko překlopila. Vyjížděli jsme v pátek a ještě v neděli jsem poslední sáček vyndávala ráno, aby do oběda rozmrzl. *slunce*

doplněno 25.03.12 11:29:

Jinak také používám krabičky od salátů a když je něčeho více, tak krabičku nebo kyblíček od zmrzliny.;)

lidus*
hodnocení

0x

Léta mrazím polévku v krabičkách od zmrzliny (1l) nemrazim zelňačku, kulajdu- po rozmrazení není moc chutná, jinam mrazím polévky všechny, vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi mrazím nejvíc, uvařim 5l a udělám 3 krabičky-mám na 3x navařené na chalupu.

cituska*
hodnocení

0x

Pokud dávám mrazit zelňačku, tak jen hotový polotovar bez smetany protože ta je potom jakoby sražená.Tak dávám mrazit i kulajdu a segedínský guláš-prostě před dodděláním se smetanou.Po rozmrznutí jen dodám smetanu nebo zákysku a je super.

hodnocení

0x

Do mrazáku se dá dát skoro všechno. Brambory (třeba uvařený v polívce) néééééé.*haha*

Lujsi, brambory uvařené v polévce do mrazáku, ano! ALE NESMÍTE, POLÉVKU NECHAT ROZMRAZOVAT, POMALU PŘES NOC.

Polévku vyndejte z misky, nebo sáčku a vložte jí do (trochu vody) do kastrolku a pomalu ohřívejte. To samé, vám udělá zelenina z mrazáku, když jí necháte volně rozmrazovat, bude z ní břečka. Když dáte zmraženou červenou papriku, přímo na pánvičku a budete jí snažit, třeba s cibulkou, tak zůstane krásně chřupavá. Vlastní zkušenost.

Když mě zase máma nadává že když to večer nedám rozmrazit do rána tak je to (nevím proč, zítra se zeptám) špatně.*nevi*

hop®

Jojo, to jsou ty naše maminky... *smich*

palmolivka*
hodnocení

0x

Ahojky můžeš, já to dělám když jí mám víc...davam jí do plastových dóz a ještě pro jistotu to zabalím do pytlíku...:)

fran
hodnocení

0x

Masový vývar - polévku s něčím uvnitř, třeba uvařeným hovězím nebo kuřecími žaludky nebo pštrosím srdcem (super-chuť) dávám do sklenice 750ml od medu. Ještě nikdy nepraskla a dobře se pak zavřená víčkem transportuje zmrzlá do přírody. Na chuti proti čerstvé trošku tratí...

Kde seženu pštrosí srdce?;)

hodnocení

0x

Tak dneska z mámy vylezlo že to abych to dával rozmrznout už večer po mě nechtěla ona ale že sem si to usmyslel já sám.:D:D:D:D

hop®

Maminka a šéf mají vždycky pravdu! *smich*

soina*
hodnocení

0x

Do takových větších plastových boxu na jídlo, postačí jeden na porci. Jsou ale široké, jde o prostor, ale jsou na to skvělé. A jsou pružné, neprasknou. Chcete li, pošlu foto, sama je mám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]