Nejste přihlášen/a.
Jak vyprat sportovni vodeodolnou bundu? Muzu to hodit do pracky na 40 stupnu? A jaky prasek pouzit? Diky
Všechny bundy peru na 40 v pračce, program vyberu, praní košil. Všechno oblečení, peru naruby.Prášek používám Persil.
Žádná sportovní vodoodělná bunda se nesmí prát v nějakém prášku na praní. Ale prodávají přípravek "Grangerˇs Wash-in Cleaner Plus" a tam je přesné dávkování popsané. Také pračka se má nejdříve nechat zapnout na 40 stupnů bez prášku a nechat bez prádla přejít pracím cyklem. Jinak si bundu zničíte. Jednou do roka naimpregnovat, podle toho jak často ji perete. Také se má prát s uzavřeným zipem, jinak se Vám po čase bude rozjíždět. Bunda se suší na ramínku se zatáhnutým zipem a né na přímém slunci. Já spotrovní oblečení kupuji v Hudy Sportu a tam mají i zároven prací prostředky i impregnaci. Je lepší dodržovat pečlivě udržbu podle návodu a vydrží Vám několik roků. Já jsem pral bundu jednou s rozepnutým zipem a pak se mi rozjížděl, pak mi v Hudáči řekli jak se má správně prát, bundu někam poslali a zip vyměnili a od té doby si dávám bacha.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.