Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyprat vodeodolnou bundu?

Od: frafra odpovědí: 7 změna:

Jak vyprat sportovni vodeodolnou bundu? Muzu to hodit do pracky na 40 stupnu? A jaky prasek pouzit? Diky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Hlavně se podívejte, co je napsané na všitém lístečku jako pokyny k údržbě. Jestli jsou tam přeškrtnuté necky, tak bych radši dala bundu do čistírny.

hodnocení

0x

Na nízkou teplotu a ne práškem! ale pracím gelem. Po pár vypráních se naruší "voděodolnost", potom je potřeba koupit impregrační spray a znovu naimpregnovat

hodnocení

0x

Všechny bundy peru na 40 v pračce, program vyberu, praní košil. Všechno oblečení, peru naruby.Prášek používám Persil.

cobrak*
hodnocení

0x

Hlavně ne na valše ;) Já peru na 30° bez prášku a vždy je vše v pořádku.

karlinka
hodnocení

0x

Ve značkových prodejnách sportovních potřeb prodávají prací gel na sportovní oděvy.Je vynikající a není drahý,peru jen v tomto gelu.

jumba
hodnocení

0x

Žádná sportovní vodoodělná bunda se nesmí prát v nějakém prášku na praní. Ale prodávají přípravek "Grangerˇs Wash-in Cleaner Plus" a tam je přesné dávkování popsané. Také pračka se má nejdříve nechat zapnout na 40 stupnů bez prášku a nechat bez prádla přejít pracím cyklem. Jinak si bundu zničíte. Jednou do roka naimpregnovat, podle toho jak často ji perete. Také se má prát s uzavřeným zipem, jinak se Vám po čase bude rozjíždět. Bunda se suší na ramínku se zatáhnutým zipem a né na přímém slunci. Já spotrovní oblečení kupuji v Hudy Sportu a tam mají i zároven prací prostředky i impregnaci. Je lepší dodržovat pečlivě udržbu podle návodu a vydrží Vám několik roků. Já jsem pral bundu jednou s rozepnutým zipem a pak se mi rozjížděl, pak mi v Hudáči řekli jak se má správně prát, bundu někam poslali a zip vyměnili a od té doby si dávám bacha.

jumba

Ještě něco. Bunda se nesmí nechat ždímat, pere se bud na 30- 40stupnů. Ale to je na každé bundě vyznačeno, na kolik stupnů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]