Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nedávno jsem tady psala, že jsem přestala kouřit a nějak se mi celkově zhoršilo zdraví - pocení, lámání nehtů, akné atd. Jedna z rad byla detoxikace organismu. Chtěla bych to zkusit, ale zároveň protože mám trochu nadváhu, (i jsem přibrala po tom nekouření) bych to chtěla zkusit formou týdenního půstu. Ráda bych se zbavila škodlivin a zároveň i něco zhubla - nepovídejte mi o jojo efektu, když budu mít něco dole, tak už si pak jídlo pohlídám a budu cvičit, s tím problém nemám.
Má někdo zkušenosti, případně by poradil, co pít? Jen vodu nebo nějaké čaje? Bylinkové ne, po těch zvracím... Navíc nemám problém třeba celý den nejíst, ale mám trochu problém s tlakem - nevíte, jak to řešit? A je při půstu třeba možné pít rozpustnou vlákninu pro "pocit plného žaludku"?
Děkuji moc za odpovědi.
Cca co den to kilo dolu. Aspon u me to tak funguje. Za 2-3 dny se žaludek zmenší a hlad téměř necítím. Samozřejmně hodně pít. Já čím čistší, tím lepší. Takže spíš kvalitní nebublinkovou vodu. Zvýšenou námahu určitě ne. Max. nárazovou /běh 50 m, pár dřepů atd. ale jen je-li to nutné. Záleží taky na věku. Člověk ve vývinu, nebo oslabený to určitě hůře snáší. Já osobně ta kila pak dobírám několik měsíců, takže to není tak špatná cesta. V zimě lepší než v létě.
Při půstu určitě žádné cvičení a také nečekejte nějaké výraznější snížení váhy, ať nejste zklamaná. Týden není nijak hrozná doba, takže netřeba omezovat běžné činnosti, ale na zvýšenou námahu to vážně není. Tělo se čistí, takže to chce hodně žvýkaček Podívejte se na čaje do DM drogerie, ty jejich "bylinkové", po těch určitě zvracet nebudete - jsou to takové lehké šťávičky, žaludek je ochotně splácne. Tlak by mohl být problém, ale mám dojem, že i když jsem měla vždycky výrazně nízný, při hladovce to kupodivu nevadilo... to asi musíte prostě vyzkoušet. Jako první jídlo po tom týdnu doporučuji čajovou lžičku vařené mrkve (fakt, po polévkové byste praska na přežrání)
Mám zkušenost, že 12 hodin ok, 20 hodin to už je blbý, v půlce druhýho den by mi bylo na omdlení kdykoli kdekoli. Neumím si představit, že bych TEJDEN nic nejed a normálně fungoval, pohyboval se po venku, učil se nebo pracoval.
Já týden vydržela, dodržovala jsem pitný režim okolo 5 litrů denně, buďto ředěných džusů cca ku poměru: 2:10
Nebo neslazené čaje a převážně čistou vodu...
Pondělí a úterý byly v pohodě, středa už trošku krach, jelikož jsme měli tělocvik, tak jsem si dala big shocka a hned sem naskočila a už sem jela. zhubla jsem 4 kg, po té další dny jsem začínala na zelenině , pak ovoci a potom jsem jedla normální jídlo, samozřejmě jsem vydávala více energie, než přijímala...
Pokaždé jsem se naposledy najedla max. v 17:00, okolo 18:00 jsem šla na stepter, na tom jsem cvičila, pak jsem si pustila DVD-Aerobic od Olgy Šípkové a šlo to pořád dolů. Ale jakmile člověk přestane cvičit, tak je to na prd. Já takhle cvičila každý den, zase s tím začínám, ale hladovka by se neměla držet víckrát jak jeden týden v průběhu cca 2 měsíců...
Milá Ter, nezlobte se na mě, ale 5 litrů tekutin za den, to je opravdu na selhání ledvin. Nezahrávejte si se svým zdravím.
Dobrý den, týdenní půst konzultujte se svým lékařem, pokud máte problémy s tlakem, tak určitě, při půstu Vám tlak asi dost klesne, jinak vydržet se to dá, zhruba po třetím dni přechází hlad a člověk se cítí úplně jinak...Ale počítejte s tím, že se ze začátku mohou objevit příznaky detoxikace organismu - například chřipkové příznaky, vyrážka...To je individuální. Jinak pět litrů tekutin ne, ani náhodou, také je potřeba se vyvarovat větší námahy. Podle mě je lepší začít zvolna - zařadit v týdnu pouze jeden očistný den, pít ředěné ovocné, nebo zeleninové šťávy. Nebo si v lékárně kupte denoxinal a zkuste to nejdřív s ním.
Všimla jste si, že bez cigaret je trávení úplně jiné? Nejen za jak dlouho, ale i to co zůstane ve wecku? Trávení je mnohem pomalejší a tělo má více času si odčerpat více než dříve. Spíše než dlouhý půst, se mi příznivěji jeví hladovka při úplňku měsíce. Jen pití. Neuškodí trošku si pozměnit jídelníček. Ne jakože nesmím, ale nemám na to vůbec chuť! Více balastu a více tekutin.
Ale jste dobrá, že jste to dokázala. Gratuluji. Ještě chvíli počkejte a vydržte, všecko se uklidní, všecko začne fungovat tak, jak má. Jen ještě po létech vám budou lékaři psát - nekouřící kuřák :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.