Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vybrat povlečení

Od: acid78 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, máme nově zřízený byt, všechny podstatné věci již máme zařízené. Teď přišla řada na povlečení, což jsem myslela bude prkotinka objednat, ale ve výsledku zjištuji, že existuje mnoho druhů povlečení a já nevím které vybrat. Potřebuji nějaké příjemné, které dlouho vydrží a je za normální peníz.

Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Diskuze na toto téma zde proběhla nedavno. Mohlo by Vám z ní pár rad přijít vhod. Tak mrkněte sem:

poradte.cz/...

doplněno 20.03.12 19:01:

Já osobně, nedám dopustit na krepové. *palec*

pohanka*
hodnocení

0x

Také bych si v Bonatexu vybrala, kvalita za rozumnou cenu a myslím, že to je ještě česká firma. Vzory decentní. Naposledy jsem si kupovala povlečení v Globusu v Letňanech. Nejsou drahé, kvalitní jsou také a hlavně na stojánku mají z téhož materiálu NÁHRADNÍ POLŠTÁŘE, a to je již k dostání málokde. Když je někdy potřeba vyměnit pouze polštář, tak ať je ve stejném vzoru.

Jinak dražší a pěkně barevné je velmi příjemné povlečení našich babiček kanafas. Koupila jsem jenom jedno na zkoušku a věřte, v jiném už nechci spát. Vyperu, pověsím tedy ven na zahradu a hned večer povlékám bez žehlení. Ale to je jenom taková perlička spíš na venkov.

doplněno 20.03.12 23:09:

Z toho Bonatexu bych šla do hladké bavlny anebo jersey, i když to je také trochu dražší, ale je bezúdržbové. Jersey mám ze Stelly, to jsem kupovala vždy na výstavách, kdy bylo levnější, anebo je povlečení v akci na jejich stránkách. Zipy vydržely, žádný strach, jsou velmi kvalitní. Poslední čas mám dojem, že se orientují spíše na movitější zákazníky, ale kvalita tam je. Poležení v damašku je žůžo, v době automatických praček ta údržba také není tak náročná. Kanafas a damašek Vám v ložnici nepráší, prachu je určitě o hodně méně. Stejně tak plátěná a lněná prostěradla než froté. Krepové vybrat pouze kvalitní, aby se v něm dobře spalo a neškrábalo. Měla jsem ho jednou, ale moc dlouho nevydrželo, v rozích se brzy prodřelo.

Každé povlečení má něco do sebe, zkoušejte.

askmenow*
hodnocení

0x

Já kupuji bavlněný krep. V obchodech si an něj ale vždy šahám, někdy je to takové divné tenké a ošizené a někdy je to super. Taky se nežehlí.

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, Krepové povlečení je opravdu velice příjemné, nehledě na výhodu že jej nemusíte nijak náročně žehlit.

hodnocení

0x

Za dob našich babiček byl velice oblíbený kanafas, většinou vzory do pruhů či kostek. Potom slavil úspěchy damašek. Ten byl jednobarevný, většinou bílý, či jemné pastelové barvy, s vytkávaným vzorem. Nechal se i vyvářet. Jenže dneska už to také není to pravé. Pěkně působí lesklý satén, ale ten dosti studí. A je drahý. My rádi používáme krep, pak čistou bavlnu /vzorovanou/ a na zimu je velice příjemné flanelové povlečení, je teplé a měkké. Hlavně nekupujte povlečení z "uměliny", je to studené a nijak příjemné. Navíc nedrží na dece, všelijak se kroutí a slézá. Musela jsem jej v rohách k dece přišít, aby se to vůbec nechalo použít. Ani nedokážu zjistit, z čeho to je, ale smí se to prát jenom do 40 stupňů. Prodávají to Vietnamci a babičky a tetičky to rády kupují jako dárek, protože je to za pakatel. Také jsem tím byla poctěna, ale už bych to nikdy nechtěla. Raději si připlatit a koupit si tu kvalitní bavlnu nebo flanel, tím se nic nepokazí. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]