Nejste přihlášen/a.
dobrý večer, myslíte, že by šlo dát na mrazák naškrábané neochucené maso a pak ho nechat rozmrazit, namíchat z něj tatarák a jíst? neovlivní to chuť?
Sekanou klidně umelu a namíchám ze zmrazeného masa, protože vím, jaké maso jsem jsem si dala zmrazit a sekané to na chuti neublíží. Ale i já si myslím, že by bylo škoda naškrábané maso nechat zmrazit. Je možné tatarák sice dochutit, ale myslím že to ublížilo konzistenci masa. Raději si maso - pokud ho máte hodně, zamrazte třeba na svíčkovou, možná i roštěnky . . . A navíc si myslím, že zamražené mleté nebo i naškrábané maso je prevít.
Souhlasím s předchozími odpověďmi, jsem sice zastáncem názoru, že zmrazit lze všechno kromě piva, ale pokud je maso na tatarák již naškrábané, asi bych se v tomto případě také bál jeho znehodnocení.
Když jsem si byla pro objednané maso na tatarák u řezníka, šli ho teprve mlít a řeznice říkala, že kdyby ho namleli dříve, vytékala by z něho šťáva a jí bych dostala slámu ve vodě. Měla pravdu a tuplem to bude se zmrazováním. Mému taťkovi-řezníkovi, když zůstal tatarák, udělal z něho takový jako tenší karbanátek a hodil ho na mastnou pánev a osmažil. Snědl ho až druhý den.
Děkuji všem za rady... poslechli jsme, přemohli se a všecko snědli... ani to nedalo moc práce
máte pravdu, že by to asi už nemělo tu správnou chuť - chtěla jsem si to ověřit - děkuju
Jejda, mohla jste říci, rád bych přišel pomoci!
Škoda, že jste nezkusila zamrazit alespoň minivzoreček, bylo by to praktické ověření našich teorií. Ale přiznávám, já bych asi ani v zájmu vědy ten vzorek této dobrůtky neobětoval!
Já vím, že valnou většinu dob pradávných jedli naši předci maso syrový, ale není lepší s tím masem napřed něco udělat na pánvi než tatarák. Já masíčko moc rád, ale syrový, to je pěknej hnus velebnosti, to ani za boha. Kdepak, to pro mě není.
Musím se přidat k hopovi - tataráček nemá chybu. Stejně tak ráda ochutnávám syrovou sekanou (sama si melu), syrovou játrovou zavářku (také nééé kupovanou) a nebo syrové bílé klobásy. A zatím mne z toho nic za poměrně dlouhý věk neprohnalo.
Doufám, že jsem si to nezakřikla. A určitě se minda rozhodla správně, trošku se přepapat:D, než to šoupnout do mrazáku a potom baštit nějakou rozmáčenou hmotu a namlouvat si, že mám na talíři tatarák.
Myslím si, ale jen opravdu si myslím, že ne. Byla by to věčná škoda. Tatarák musím vyrobit vždycky na své narozeniny. Tedy už mnohokrát. Naposledy 3. tohoto měsíce. Dokonce i v době šílených krav. Vždycky si to mé děti prosadily, ikdyž jinak jsou na jídlo dost "háklivé". Asi 2x se stalo, že tataráku trochu zůstalo. Natlačila jsem ho do co jemenší skleničky, zašroubovala víčko a do druhého dne nechala ve dveřích lednice. Měla jsem bezva svačinku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.