Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koření Slánská specialita

Od: tanja® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, neznáte někdo koření Slánská specialita? Mám recept na kuřecí nudličky v těstovinách a tam se má přidat lžička tohoto koření. Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Dobrý večer, používám velmi často veškerá dostupná koření a kořenící směsy o tom vašem koření jsem nikdy neslyšela. Zkuste experimentovat a dejte třba šípek + čili, nebo pepř čtyř barev nebo stejkové či grylovací, je pozor aby koření nebylo moc.

hodnocení

2x

Našla jsem tento recept, kam se má dát, Slánská specialita. Hned v závorce je napsáno, / koření na maso./ Tak je to jednoduché, může se tam dát, trochu koření do Mletých mas. Je to směs, která se dává i do karbanátek a sekané a je to velmi chutné. Když to chcete mít trochu ostřejší, stačí přidat trochu Ďábelského koření, nebo papriku- ostrou, nebo feferonku, to už záleží na vás, jak to chcete mít ostré.

Recept

Kuřecí nudličky v těstovinách sypané čerstvou pažitkou

Kategorie: kuře,

INGREDIENCE:

(2 porce)

1-2 plátky kuřecích prsou, těstoviny, 1 balení cherry rajčátek, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička směsi koření na maso (Slánská specialita), pažitka nebo petrželka na ozdobu

POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:

• Maso s kuřecích prsou nakrájíme na tenčí nudličky.

• Maso zakápneme olivovým olejem. Posypeme kořenící směsí a pořádně promícháme. Necháme odležet v chladničce.

• Uvaříme těstoviny. Pozor, aby se nám příliš nerozvařily. Měly by být uvařené "na skus".

• Pak maso zprudka opečeme na rozpálené pánvi tak, aby bylo sice měkké, ale současně i křupavé. Hotové těstoviny vložíme do mísy, ve které budeme pokrm podávat na stůl, a na ně přidáme opečené kuřecí maso. Všechno promícháme. Rajčátka pokrájíme na půlky a přisypeme k masu. Nakonec dochutíme solí a posypeme pažitkou.

doplněno 09.03.12 20:13:

Slánská specialita, bude asi nějaké místní koření.

hodnocení

Dobrý den, přesně takový recept mám. Je to z malého časopisu Pošli recept! Děkuji Vám za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]