Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak navážit suroviny bez kuchynské váhy

Od: drahapritelkyne odpovědí: 5 změna:

Ahojte,potřebuju akutně poradit,chci překvapit přítele a nemůžu u něho doma najít kuchynskou váhu,potřebuju 75g másla a 250g hladké mouky a 100g čokolády,jestli se divíte proč nevezmu tabulku tak tu mám jeden a půl kilovou čokoládu a musím to z ní odsekat:) nevíte jak to mám vyřešit bez váhy?Děkuju moc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Drahá přítelkyně, nevím, proč jste si vybrala právě tuto buchtu, že by to byla přítelova oblíbená? Je totiž spousta receptů na hrníčkové pečení, kde se nemusí nic vážit. Vše /cukr, mouka, mléko, olej... se měří pomocí čtvrtlitrových hrnků. Mám těchto receptů plno, na buchtu, na bábovku...Také existuje dokonce hrníčková kuchařka.

Jestli jste ještě nezačala péct a přítel se dosud nevrátil, mohu se podívat do receptů a něco na ty hrníčky Vám mohu poslat. Jestli chcete. *placni* Jaga.

hodnocení

0x

asi 1/3 z 250g paklíku másla, 1/4 balení mouky, a čokolády od oka - jak se řiká přiměřeně:) Jestli jí dáte o malinko víc určitě vadit nebude!

drahapritelkyne
hodnocení

já tu mám máslo čerstvý na mističce,není to klasická kostka:( zatím jsem našla kostičky bujonu,asi to zkusím podle nich...to bude dílo:) Doufám že se cení snaha a ne hotový výtvor:D

Na másle taky svět nestojí, prostě přiměřeně;)

Myslím, že si umíte poradit!

petr123*
hodnocení

0x

Mouka by se dala odhadnout podle objemu pomocí nějaké odměrky. Pokud ta čokoláda nejde odpočítat z celého kusu (rozdělit na 15 kusů a jeden z nich použít) tak pokud bych to opravdu potřeboval přesně vědět tak bych zkusil použít archiméda a matematiku - zkusil bych vypočítat o kolik by se zvedla hladina vody kdybych do ní přidal 100 gramů čokolády *smich*

Ale reálně bych se asi snažil odměřit jen tu mouku a zbytek bych odhadnul.

PS: takový překvápku by se mi taky líbilo *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]