Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak v kuchyni využít červené víno?

Od: claire* odpovědí: 9 změna:

Ahojte *slunce*Poraďte mi, prosím, jak se dá v kuchyni zužitkovat červené víno? Máme doma nějaké, které nám samotné nechutná, dokonce ani svařák z něj není moc dobrý. Přijde mi ale škoda ho vylít, tak co s tím? Včera jsme dělali hovězí plátky na víně a bylo to výborné :-P Jenže to jsou dvě deci do omáčky, ještě tak půllitr tam bude... Tak co dál? Díky, Claire

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ellin*
hodnocení

1x

Nabídněte návštěvám, dávejte do jídel nebo sladkého. Nebo ho dejte do tvořice ledu (takové té kostkové jakoby misky), dejte do mrazáku, tak se Vám to otevřené nezkazí a pak to po kostkách dávejte opět do jídel nebo v létě do koktejlů.

Když vám nechutná víno samotné, zkuste ho jako pití smíchat s colou, nebo viný střik. Tak se většinou dá zužitkovat i vínko, které samotné nemusíme.;)

figurek*

Vy jste z Prahy? *bum*

amadeus*

Já to viděl i na Moravě, tak hned nešpiňte Prahu. Já žiju s poučkou, že víno, které mi nechutná, nepatří ani do jídla.

arakain77*

Héééj pražáci.Nechte moravu v klidu*pivo*.Když už vrčíte něco o ředění vína,já osobně si ho ředím taky na žízeň.Klidně vám bonznu svůj recept.

2,dc vína,(lepší je červené)

2,cl ovocného sirupu(třeba malinový )

plátek citronku

a do půl litru dolít vodou,klidně i perlivou.

Už jsem to pil i s mátovým STUDENÝM čajem

Hlavně se to dá pít i v létě a nešlahne to s váma v pravé poledne.

A to bydlím uprostřed vinohradů.

 

punkturtle*
hodnocení

0x

Kdyžtak ho nalijte do mně, já to určitě zkousnu...

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Nalít do tvořítek na led, nechat zmrznout a používat do jiného vaření ;)

 

figurek*
hodnocení

0x

já taky bydlím uprostřed vinohradů, hned vedle jednoho z hlavních vinařských měst a protože jsme v poradně, pak bych všem pražákům i nepražákům poradil : Nerazte takové teorie, že víno se ředí colou. Kdo takové teorie razí, ten ať se potom nediví, co mu nalejvají, když přijede do sklípku. Dostane tu speciální vinnou sortu, která se vědecky jmenuje Víno pro pražáky. Jestli chcete v létě udělat vinný střik, pak použijte lehké bílé nebo růžové víno, například Tramín. Ten to snáší docela dobře. Třeba ale Frankovka naředění nesnese ani náhodou. Nalejte vodu do Frankovky a je z ní patok. Ze zapomenutého vína, co zbylo někde v ledničce, udělejte svařák. Nic lepšího se s ním udělat nedá. Dobrou chuť.

 

claire*
hodnocení

Střik z toho raději také nebudu riskovat :D Stejně mám raději bílý... Zamrazit v kostičkách, to je dobrý nápad - ale kam pak s tím? Píšete do jídel, do sladkého, to jo, ale jak? Přece to nedám do polívky *smich* Pokud máte recept s vínem, šup sem s ním ;) Díky.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]