Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Salát z vařené slepice

Od: atrama® odpovědí: 8 změna:

Kdysi jsem v televizi slyšela Evu Pilarovou, jak dělá salát z vařené slepice. Říkala, že to má vždy velký úspěch a všem moc chutná. Neznáte náhoudou někdo tento recept, nebo něco podobného z vařené slepice. Moc se mi toho na netu nedaří najít... Dělám často slepičí polévku, a masa je tam zbytečně moc, proto bych ho chtěla někdy zužitkovat i jinak. Většinou z toho dělám rizoto. Díky za každý recept, nebo tip.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Já jsem ho už několikrát dělala. Je to na způsob kuřecího salátu - pokrájet na kousky slepici, majoneza, hrášek, lahůdková cibule (nebo trochu obyčejné), koření dle chuti, myslím že jsem dala i řapíkatý celer - prostě co jsem měla doma. Třeba červenou papriku pro barvu atd. Šoupnout do ledničky a potom už jenom dobrou chuť. Ještě zkusím kouknout na kuřecí salát, zda jsem na něco nezapomněla. *placni*

doplněno 04.03.12 15:14:

Salátů z kuřecího masa je neskutečně mnoho. A určitě by se to ještě nepopralo s vařenými vajíčky, ředkvičkou, okurkou . . . Klidně třeba na způsob vlašáku a místo salámu bych přidala slepici. Marti - prostě bych spolehla na svou kulinářskou fantazii a obsah ledničky nebo špajky - případně na sezonní zeleninu. Určitě by se do toho hodila i cuketa. Já jsem asi staromódní a nedala bych tam ovoce, ale možná na to také jednou dojde. ;) Nikdy neříkej nikdy! :D

janamm*
hodnocení

2x

uska*
hodnocení

2x

sice s receptem od p. Pilarové neporadím, ale často dělám slepici. Já totiž hrnek vývaru si ráno ohřeji místo čaje a tak mám masa přebytek Např. zpracují takto :. z obrané uvařené 1/2 slepice udělám dvě hromádky - 1. bílé maso, 2. tmavé maso + kůže.

Bílé maso použíji např. do těstovinového salátu (místo kuřecího masa). Z tmavého masa a kůže pomorným mixérem udělám pomazánku co dům dal - přidám hořčici, cibuli, okurek, jakokoliv zeleninu, kousek másla, koření ... chlapi by se utloukli.

hodnocení

1x

Tak jsem našla. A za dlouhé čekání jako bonus ještě jeden recept přidám.

SLEPICE NA KARI. Slepici uvařit ve slané vodě. Obrat a nakrájet na kostky. Kdo rád kůži, nevadí tam, jinak pryč s ní. Na oleji zpěnit 2 velké cibule a asi 5-6 stroužků prolisovaného česneku. /jenom na mírném ohni, aby se česnek nepřepálil/. Na to dát maso, přidat vrch. lžičku kari, pepř, trošku sladké i pálivé papriky, worčestr a trochu sojové omáčky. Zalít vývarem a dusit doměkka. Ke konci dosolit a nakapat šťávu z 1 citrónu.

Pokud se zdá omáčka řídká, možno zahustit strouhanou střídkou chleba či hotovou jíškou. Jsou k tomu chutné brambory, kolínka i chleba. Stejně můžete upravit i králíka, nebo kuře.

SLEPICE NA ČÍNSKÝ ZPŮSOB. 1 slepice, sůl, 1 menší cibule, 2 bobkové listy, několik kuliček celého pepře a nového koření. Očištěnou slepici uvařit do měkka v osolené vodě, kam jsme přidali i rozpůlenou cibuli a výše uvedené koření. Po vychladnutí maso obrat, nakrájet na kostky, vložit do marinády a dobře promíchat.

Marináda: 1 lžíce oleje, 1 žloutek, 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcestru, 1/2 lžičky soli, mletá sladká i pálivá paprika.

Povrch posypeme cibulí nebo pórkem nakrájeným na kolečka, přiklopíme a nejméně přes noc necháme v ledničce. Druhý den maso na oleji osmažíme. Podáváme s rýží nebo hranolky a zeleninou.

Obměna: do směsi můžeme navíc přidat i na nudličky pokrájené žampióny, nebo hrubě drcená jádra vlašských ořechů.

Tak dobrou chuť. :-P Jaga.

No, a zbyl nám ještě vývar. Do něj domácí nudle, zeleninu a máme z jedné slepice komplet dobrý oběd.*palec*

hodnocení

0x

Mrkněte na tento recept sem: toprecepty.cz/... Místo králíka je dobrá i mladá slepice.

hodnocení

0x

Mám bezvadný recept na SLEPICI NA KARI. Po předělávání kuchyně mám ale štosy receptů stále v přepravkách. Slibuji, že pohledám a co nejdřív pošlu. Jaga.

limetka*
hodnocení

0x

Myslím, že to bylo v některém "Prostřeno speciál", jak tam stolovali někde na louce, ale nevím, jestli to byla Pilarová, jen si vzpomínám, že to všem strašně chutnalo. Moc jsem vám asi nepomohla...

juldab*
hodnocení

0x

Není to ten recept co vařila Boušková a Vydra v prostřeno. Je to slepice v četveném oleji a kdysi to bylo v jedné čínské kuchařce.

Recept je tady ahaonline.cz/... já tam dávám místo bílího vína bílej vermut a trochu čerstvího zázvoru.

doplněno 08.03.12 01:36:

samozřejmě čerstvýho

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]