Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí vajíčka - Praha a okolí

Od: pu® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den vespolek,

nevíte někdo, kde v Praze (např. okrajové části, domky za Chodovem apod.) či v blízkém okolí (dostupném MHD) by někdo prodával domácí vejce? Farmářské trhy znám, ale po xy problémech s tím, kdo vlastně suroviny dodává, bych raději kupovala vejce "přes plot" - z hygieny strach nemám, protože babička, která má kurník a ze svých vajec peče buchty vnoučatům, je pro mě dostatečná (a vlastně lepší) záruka než třicet razítek na jednom kusu. Vím, že pokud někoho takového znáte, asi se vám nebude chtít "svůj zdroj" moc prozrazovat, ale kdybyste někdo věděl o někom, kdo třeba vejce neprodává a přitom by mohl (protože má dost slepiček a vejce třeba jen rozdává), budu vděčná. Jinak přeji všem krásné jaro, "stré známé" srdečně zdravím a případně děkuji za odpověď! *slunce*

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

punkturtle*
hodnocení

2x

Já jsem kupovával v holešovické tržnici, tam mají výborná, ale zda jsou domácí, či jaký mají původ nevím. Vlastně jsem na ně narazil kdysi na velikonoce, když jsem sháněl bílá vejce. Je to myslím hala č 22, jak je zelenina.

doplněno 05.03.12 07:52:

Tak domácí asi nebudou, když jich mají tolik, ale jsou dobrá.

holesovickatrznice.cz/...

punkturtle*
hodnocení

0x

Nebo si projděte tuto diskuzi:

scuk.cz/...

pu®
hodnocení

Díky moc za odkaz, narazila jsem na něj včera, když jsem ještě dále hledala - blbé je, že nemám čas jet na blind zkoušet, jestli vejce jsou, nebo nejsou. Ale až bude tepleji a poleví nápor práce, tak se tam podívám a poptám, nic jiného jsem zatím v dostupu MHD nenašla.

doplněno 05.03.12 19:53:

Jinak k té tržnici - no já k ní, nevím proč, mám hroznou nedůvěru, ale asi ta vejce nebudou špatná, to je fakt. Taky možnost, ale navzdory horší dostupnosti Šárky asi nejprve zkusím toho přímého chovatele...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]