Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaření špaget - rozpadly se

Od: arwi® odpovědí: 5 změna:

Vždy jsem vařila špagety bez problémů.Ale ted se mi už dvakrát stalo,že po uvaření a scezení se mi špagety rozpadly na malé kousky.Při vaření jsem přidala lžíci oleje.Špagety byly vaječné.Jakou jsem udělala chybu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

2x

Je možné, že jste změnila značku, kterou kupujete. Nebo výrobce použil jinou mouku. Nebo je vaříte o pár minutek déle než obvykle... Důvodů může být spousta.
Vlastní zkušenost: Když jsou cenově dostupné, používám Zátkovy a jsou opravdu fajn. Když nejsou ve slevě (což je v podstatě pořád), kupujeme i bezvaječné v Tescu (Tratoria Verde?) a překvapivě jsem hodně spokojená (obecně nemám bezvaječné těstoviny ráda). Vařím se špetkou soli a okamžitě poté, co usoudíme, že jsou hotové, sléváme. Někdy jsou trochu měkčí, než bychom chtěli, ale zatím se nám nerozpadly.. *nevi* Ještě mě napadá, nedávno jsem ozkoušela (z darovaného zbytku) Bio-špagety tuším ze špaldové mouky (?pokud je to možné, nejsem si jistá) a ty opravdu byly takové "drobivé" - dobré na chuť, ale konzistencí úplně jiné, než jsem zvyklá. Doufám, že zkušenější hospodyňky poradí lépe *uf*

doplněno 04.03.12 12:39:

Krkovicka - zajímavý postřeh, nemíchat. My když nemícháme, tak se zásadně na koncích slepí - jak se tomu vyhnout? Díky *placni*

honzmalatny*
hodnocení

2x

na 100g špaget litr vody,osolit,kápnout trošku oleje a do vářící vody vnořit,MÍCHAT,nevařit na prudkém ohni ale jen tak probublávat a zkoušet,pak scedit a hurá na talíř.

krkovicka*
hodnocení

0x
Jsem věrna jen jedny značce.Levný a tenký jsou k ničemu.Vaříte dostatečně dlouho? Máte je stlumit při nasypani.To rozpadnuti po scezeni? Rozvarene? Mícháte? Nemela byste...
doplněno 04.03.12 13:53: Vítám Pu.Nemichat při konci.Jinak se opravdu polamou.Osobně je promíchám jen jednou, vařím nanejvýš 7 minut.

hodnocení

Zapoměla jsem zmírnit intenzitu varu.Asi to bude tím.Děkuji všem za rady.

olaf71*
hodnocení

0x

zásadně kupuji jen italské. vždy perfektní. každopádně vkládat do vřící osolené vody a nedávám ani olej, stačí po scezení prolít stud. vodou. pokud ihned podávám, tak necedím.

doplněno 04.03.12 16:56:

nemám rád al dente

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]