Nejste přihlášen/a.
Vždy jsem vařila špagety bez problémů.Ale ted se mi už dvakrát stalo,že po uvaření a scezení se mi špagety rozpadly na malé kousky.Při vaření jsem přidala lžíci oleje.Špagety byly vaječné.Jakou jsem udělala chybu?
Je možné, že jste změnila značku, kterou kupujete. Nebo výrobce použil jinou mouku. Nebo je vaříte o pár minutek déle než obvykle... Důvodů může být spousta.
Vlastní zkušenost: Když jsou cenově dostupné, používám Zátkovy a jsou opravdu fajn. Když nejsou ve slevě (což je v podstatě pořád), kupujeme i bezvaječné v Tescu (Tratoria Verde?) a překvapivě jsem hodně spokojená (obecně nemám bezvaječné těstoviny ráda). Vařím se špetkou soli a okamžitě poté, co usoudíme, že jsou hotové, sléváme. Někdy jsou trochu měkčí, než bychom chtěli, ale zatím se nám nerozpadly.. Ještě mě napadá, nedávno jsem ozkoušela (z darovaného zbytku) Bio-špagety tuším ze špaldové mouky (?pokud je to možné, nejsem si jistá) a ty opravdu byly takové "drobivé" - dobré na chuť, ale konzistencí úplně jiné, než jsem zvyklá. Doufám, že zkušenější hospodyňky poradí lépe
Krkovicka - zajímavý postřeh, nemíchat. My když nemícháme, tak se zásadně na koncích slepí - jak se tomu vyhnout? Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.