Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mě čeká na endoskopii?

Od: nikdo15let odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, popíšete mi někdo prosím co se dělá při endoskopickém vyšetření?

Je to hodně nepříjemné? Co se při tom dělá?

Děkuji moc :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

3x

Dobrý den. Musíte říct, na jakou endoskopii konkrétně jdete. Jestli Vám budou vyšetřovat žaludek, kliuby nebo střevo či něco dalšího. Endoskopické vyetření znamená zavedení endoskopu do nějaké z tělních dutin. Nejčastěji žaludku, potom mluvíme o gastroskopii a nebo třeba tlustého střeva, potom mluvíme o kolonoskopii. Lékař oblast zavádění do těla znecitliví lokálním anestetikem, třeba xylocainem nebo mesocainem a poté začne zavádět takový černý kabel, který má na konci kamerku a svítilnu. Není to nic příjemného, ale není se čeho bát. Nebolí to a to je hlavní. Nejhroší je asi gastroskopie, protože to musí pacient spolknout endoskop a potom jak lékař různě posouvá ovladačem, co drří v ruce, endoskop, tak to v jícnu tlačí a je to nepříjemné, ale i to se dá vydržet. Vždy je hlavní, aby byl paicent plně informován, pokud je třeba, aby byl vyprázdněn, pokud jde třeba kolonoskopii a když vše splní, tak to je krátké, rychlé a pacient rychke odchází.

nikdo15let
hodnocení

Jdu na gastroskopii. Takže pokud to dobře chápu, lékař mi umrtví pusu a já budu muset jakoby polknout ten endoskop?

Jak dlouho tam asi budu?

Dulezite je nepanikarit,z hluboka dychat a snazit se nemyslet na to,ze mate endoskop v jicnu.Trva to chvili a da se to vydrzet.Byla jsem na tom vicekrat,poprve jsem se bala a i prave proto spatne snasela.Ale podruhe,pekne jsem si dychala a myslela si,jen se divejte,hlavne at vim jak na tom jsem.Neprijemne,ale vydrzite.Nekdy davaji oblbovak do zily,ale ze sve zkusenosti muzu rici,ze bez oblbovaku jse to zvladala lepe.

laybor*
Víc jak 5 minut to netrvá - záleží co doktor hledádoplněno 11.04.13 15:07:Gastroskopie je lékařská vyšetřovací metoda, která využívá optického přístroje - endoskopu (nazývaného gastroskop) k vyšetření horní části zažívacího traktu - jícnu, žaludku a horní částidvanáctníku. Dnes je hlavní vyšetřovací metodou při podezření na nemoci těchto orgánů. V současné době je možné pomocí gastroskopu také provést řadu léčebných zákroků.
nikdo15let
hodnocení

To mě uklidnilo...:) No, neví co bude hledat...Mám bolesti břicha a nikdo si s tím neví rady :/

Prohlídka trvá pět až deset minut. Nic příjemného to není, ale dá se vydržet. Pokud bolí břicho a nevědí od čeho, je lepší toto vyšetření podstoupit.

Osobne jsem to vysetreni podstoupila asi 4x a pro me je to nejlepsi bez umrtveni, prijde mi zbytecne a po zakroku absolutne zadne omezeni..
cobrak*

Ano, defacto umrtví a potom cca 4 hodiny nebudete smět jíst, protože Váš hltan bude "mimo provoz" a mohlo by dojít k udušení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]