Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, popíšete mi někdo prosím co se dělá při endoskopickém vyšetření?
Je to hodně nepříjemné? Co se při tom dělá?
Děkuji moc
Dobrý den. Musíte říct, na jakou endoskopii konkrétně jdete. Jestli Vám budou vyšetřovat žaludek, kliuby nebo střevo či něco dalšího. Endoskopické vyetření znamená zavedení endoskopu do nějaké z tělních dutin. Nejčastěji žaludku, potom mluvíme o gastroskopii a nebo třeba tlustého střeva, potom mluvíme o kolonoskopii. Lékař oblast zavádění do těla znecitliví lokálním anestetikem, třeba xylocainem nebo mesocainem a poté začne zavádět takový černý kabel, který má na konci kamerku a svítilnu. Není to nic příjemného, ale není se čeho bát. Nebolí to a to je hlavní. Nejhroší je asi gastroskopie, protože to musí pacient spolknout endoskop a potom jak lékař různě posouvá ovladačem, co drří v ruce, endoskop, tak to v jícnu tlačí a je to nepříjemné, ale i to se dá vydržet. Vždy je hlavní, aby byl paicent plně informován, pokud je třeba, aby byl vyprázdněn, pokud jde třeba kolonoskopii a když vše splní, tak to je krátké, rychlé a pacient rychke odchází.
Jdu na gastroskopii. Takže pokud to dobře chápu, lékař mi umrtví pusu a já budu muset jakoby polknout ten endoskop?
Jak dlouho tam asi budu?
Dulezite je nepanikarit,z hluboka dychat a snazit se nemyslet na to,ze mate endoskop v jicnu.Trva to chvili a da se to vydrzet.Byla jsem na tom vicekrat,poprve jsem se bala a i prave proto spatne snasela.Ale podruhe,pekne jsem si dychala a myslela si,jen se divejte,hlavne at vim jak na tom jsem.Neprijemne,ale vydrzite.Nekdy davaji oblbovak do zily,ale ze sve zkusenosti muzu rici,ze bez oblbovaku jse to zvladala lepe.
To mě uklidnilo... No, neví co bude hledat...Mám bolesti břicha a nikdo si s tím neví rady :/
Prohlídka trvá pět až deset minut. Nic příjemného to není, ale dá se vydržet. Pokud bolí břicho a nevědí od čeho, je lepší toto vyšetření podstoupit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.