Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se provádí domácí pedikúra

Od: vcela* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, můžete mi někdo poradit, jak se provádí domácí pedikúra? Škrábu a mažu si chodidla krémy, ale pořád to není ono, protože kůže pořád osychá...Moc prosím o nápady a rady! Díky všem!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zdravím. Domácí pedikúra (Tento návod praktikujte jednou týdně).Budete potřebovat:- pemzu- sůl do vody, popřípadě olej do vody- vatové tamponky, odlakovač - pro odstranění starého laku- nůžtičky na nehty- výživný krém na prsty, olej na nehty, popřípadě olejovou tyčinku- bezbarvý, nebo barevný lak na nehty- molitanovou vložku mezi prstyNejprve je třeba nohy na ošetření připravit, a to koupelí v teplé vodě s rozpuštěnou solí, nebo s několika kapkami oleje. Koupel nohou můžete provést třeba jen v obyčejném lavoru s vodou. Stačí, když bude trvat 10 až 15 minut. Skvěle tak zjemníte jak kůži na nohou, tak i samotné nehty.krasna.nova.cz/clanek/dalsiblogy/navod-na-domaci-pedikuru.htmldoplněno 01.03.12 21:46:Rádo se stalo.
vcela*
01.03.12 21:44
hodnocení

Děkuju!

Nedopatřením se mi to rozdělilo na dvě části. Omlouvám se a tady je pokračování, aby to bylo celé:Po koupeli odstraňte pomocí pemzy, kterou seženeš téměř v každé drogerii, svraštělou a koupelí odmočenou kůži na patách, chodidlech nebo i na prstech. Ošetřit kůžičku okolo nehtů a také samotné nehty - nejlépe jemným kartáčkem. Pemzou přejížděj jako pilníkem po místech, kde kůže potřebuje obrousit a zahladit. Pokud takové místo přejedeš prsty, poznáš, kde je obroušení třeba provést. Nedoporučuje se používání škrabek kovových, kterými se můžeš lehce zranit. Nejoptimálnější jsou pilníky na nohy a paty, které mají na sobě nalepený speciální smirkl - vypadá to stejně jako smirkový papír. Obvykle mají dvě vrstvy - pro hrubší a pro jemnější pilování.Poté zcela odstraň starý lak na nehty. Použij bavlněné nebo vatové tamponky. Ty namoč do odlakovače a jemně s nimi otírej nehty, dokud barva nezmizí.A nyní zastřihávání nehtů. Je vždy důležité použít kvalitní nůžky k zastřihávání nehtů na prstech u nohou, nebo speciální pilník určený k pedikúře. Nehty je možné stříhat také speciálními kleštičkami. Při úpravě tvaru nehtů by ses měla vyvarovat kulatému tvaru, "okousanému vzhledu" a také příliš malé délce nehtů. Vždy nech alespoň 0,5 milimetru nehtu vyčnívat nad okraj prstů na nohou. Správný tvar by měl vypadat asi jako čtverec se zaoblenými rohy.Poté suchá a očištěná chodidla a také kůži mezi prsty promasíruj výživným krémem. Na nehty použij speciální olej.Po ošetření nanes na nehty první vrstvu bezbarvého laku, nejlépe vyživujícího a zpevňujícího. Pamatuj, že vrstva musí vždy úplně zaschnout! Po zaschnutí si vyber barvu či vzorek a vyhraj si s nehtíky - nápadům se meze nekladou. Jakmile vrstva zaschne, přetři nehty ještě jednou vrstvou. V případě, že jsi zvolila vzorkované nehty, použij bezbarvý lak, pokud jsi si nehty zkrášlila výraznou barvou, aplikujte ještě jednu její vrstvu. Aby se ti nehty snadněji lakovaly a neotíral se ti ještě nezaschlý lak o nohy, použij molitanovou vložku mezi prsty.
ellin*

Já k tomu ještě používám takový malý jakoby "skalpel" (zní to hrozně :D )- seženeš ho v lékárně a tím si odstraňuji odumřelou a zrohovatělou kůži na patě a prstech zespodu (funguje to na principu- škrábání (nikoliv loupání :D ) brambor). Potom budeš mít tak jemná chodidla, že budeš klouzat v ponožkách.

pohanka*
hodnocení

0x

Dobrý večer, mám osobně jednu velice dobrou zkušenost, jak na hladké paty. Za prvé si dojděte na kožní oddělení, aby Vám lékaři vyloučili plísňové onemocnění. Jsou totiž pěkně zákeřné a někdy nerozpozorovatelné. Tváří se jako zrohovatělá kůže, dělají šupinky, ale žádná péče nepomůže, až po mikrobiologickém rozboru a případném zaléčení. Desítky let, jsem neustále škrábala, ořezávala, máčela, pemzovala, mazala apod. A nic. Pouze jsem se dozvěděla, že to je možná i geneticky nastavené.

Až asi třetí kožař mě pomohl. Brala jsem prášky a bylo mě doporučeno koupání nohou ve vodě s octem. Ocet totiž ničí ty potvory a kůže po koupeli v octě je pěkně jemná. Můžete použít i vymačkaný citron.

Když toto vyloučíte, anebo chcete obejít, tak Vám doporučuji skleněný pilník Glasscare. Ne každý ho zná a možná se ho i lidé bojí, že se rozbije. Mám pořád první kus /několik let/ a funguje skvěle, stojí okolo 200kč. Zapomeňte na pemzu a podobné. Kdo to nezkusil, tak si myslí, že pemza je nejlepší, ale není tomu tak. Na internetu zadejte výše uvedené a vyberte si.

Já jsem koupila pilníky i pro známé v Horních Počernicích ve slevě po 150Kč, nevím, jestli to mohu uvést, ve firmě Amirro. Mají je tam stále za 190Kč. Mají dvě hrubosti. Na jedné je hrubší k použití ve vodě, druhá jemná strana se používá za sucha na doladění. Používám pouze hrubší, úplně to stačí. A je to bezbečné, nemůžete si nic udělat, snad jenom, kdyby jste ošetřovala hodně dlouho. Nikdy jsem tak jemné nohy neměla a v létě jdu bez obav naboso. A kolikrát si myslím, když vidím ošklivé paty, jak málo stačí, aby byl výsledek úplně jiný. A divím se, že toto Vám nedoporučí ani profesionální pedikéři, anebo málokterý.

Někdy nepomůže mastný krém, protože je kůže suchá a chce ZAVODNIT. Zkoušejte různé krémy, musíte si je vychytat. Každý jsme jiný. Poradí v lékárně a zdravotnických potřebách. Používám krém se včelím voskem. Někdo má dobré zkušenosti s olivovým olejem a teplou ponožkou na noc.

doplněno 02.03.12 23:53:

oprava ,,je to bezpečné,,

moji rodiče si seřezávali silnou kůži skalpelem, ale dělala se jim stejně stále další a další, když si na to vzpomenu, byla to malá operace, měli těch skalpelů celou řadu

údržba skl. pilníku je velice jednoduchá, stačí opláchnout, uschne sám a mít jej v obalu na bezpečném místě, aby se nedopatřením přece jenom neshodil z výšky do vany nebo umyvadla

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]