Nejste přihlášen/a.
Ahoj, můžete mi někdo poradit, jak se provádí domácí pedikúra? Škrábu a mažu si chodidla krémy, ale pořád to není ono, protože kůže pořád osychá...Moc prosím o nápady a rady! Díky všem!
Já k tomu ještě používám takový malý jakoby "skalpel" (zní to hrozně :D )- seženeš ho v lékárně a tím si odstraňuji odumřelou a zrohovatělou kůži na patě a prstech zespodu (funguje to na principu- škrábání (nikoliv loupání :D ) brambor). Potom budeš mít tak jemná chodidla, že budeš klouzat v ponožkách.
Dobrý večer, mám osobně jednu velice dobrou zkušenost, jak na hladké paty. Za prvé si dojděte na kožní oddělení, aby Vám lékaři vyloučili plísňové onemocnění. Jsou totiž pěkně zákeřné a někdy nerozpozorovatelné. Tváří se jako zrohovatělá kůže, dělají šupinky, ale žádná péče nepomůže, až po mikrobiologickém rozboru a případném zaléčení. Desítky let, jsem neustále škrábala, ořezávala, máčela, pemzovala, mazala apod. A nic. Pouze jsem se dozvěděla, že to je možná i geneticky nastavené.
Až asi třetí kožař mě pomohl. Brala jsem prášky a bylo mě doporučeno koupání nohou ve vodě s octem. Ocet totiž ničí ty potvory a kůže po koupeli v octě je pěkně jemná. Můžete použít i vymačkaný citron.
Když toto vyloučíte, anebo chcete obejít, tak Vám doporučuji skleněný pilník Glasscare. Ne každý ho zná a možná se ho i lidé bojí, že se rozbije. Mám pořád první kus /několik let/ a funguje skvěle, stojí okolo 200kč. Zapomeňte na pemzu a podobné. Kdo to nezkusil, tak si myslí, že pemza je nejlepší, ale není tomu tak. Na internetu zadejte výše uvedené a vyberte si.
Já jsem koupila pilníky i pro známé v Horních Počernicích ve slevě po 150Kč, nevím, jestli to mohu uvést, ve firmě Amirro. Mají je tam stále za 190Kč. Mají dvě hrubosti. Na jedné je hrubší k použití ve vodě, druhá jemná strana se používá za sucha na doladění. Používám pouze hrubší, úplně to stačí. A je to bezbečné, nemůžete si nic udělat, snad jenom, kdyby jste ošetřovala hodně dlouho. Nikdy jsem tak jemné nohy neměla a v létě jdu bez obav naboso. A kolikrát si myslím, když vidím ošklivé paty, jak málo stačí, aby byl výsledek úplně jiný. A divím se, že toto Vám nedoporučí ani profesionální pedikéři, anebo málokterý.
Někdy nepomůže mastný krém, protože je kůže suchá a chce ZAVODNIT. Zkoušejte různé krémy, musíte si je vychytat. Každý jsme jiný. Poradí v lékárně a zdravotnických potřebách. Používám krém se včelím voskem. Někdo má dobré zkušenosti s olivovým olejem a teplou ponožkou na noc.
doplněno 02.03.12 23:53:oprava ,,je to bezpečné,,
moji rodiče si seřezávali silnou kůži skalpelem, ale dělala se jim stejně stále další a další, když si na to vzpomenu, byla to malá operace, měli těch skalpelů celou řadu
údržba skl. pilníku je velice jednoduchá, stačí opláchnout, uschne sám a mít jej v obalu na bezpečném místě, aby se nedopatřením přece jenom neshodil z výšky do vany nebo umyvadla
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.