Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skvrny od oleje - lze čistit za mokra?

Od: martinaa* odpovědí: 15 změna:

Hezký den, pořídila jsem si krásné sportovní kalhoty z materiálu podobnému montérkám, a samozřejmě se mi na ně při vaření krásně rozstříkla sprška oleje:(. Bohužel jsem si toho všimla až druhý den (dnes) po vyprání na 60 stupňů. Rad jsem zde našla mnoho a asi zkusím benzín a poté znovu vyprat, protože žlučové mýdlo ani mýdlo s jelenem doma nemáme, ale mohu čistit benzínem ještě mokré kalhoty nebo počkat, až uschnou? Nebo mám raději počkat do zítra a koupit v lékárně to mýdlo? Jsem celkem nešťastná, kalhoty jsem dlouho shnáněla a nechci o ně přijít...

Děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

2x

Mně se docela osvědčil prostředek na mytí nádobí. Na skrnku jsem kápla a v ruce "vyprala". Pak jsem hodila znovu do pračky a vyprala obyvklým způsobem. Skvrny se ale někdy držely dost urputně, potvory. *smich*

martinaa*
hodnocení

To mi radí i přítel po telefonu:D S tím benzínem se na kalhoty bojím sáhnout, nechci si je zničit úplně... zkusím jar a znovu vyprat, děkuji:)

hodnocení

2x

Delam to podobne,prostredek na nadobi kapnu,konkretne w5 z Lidlu a soupnu do pracky s praskem mastne skvrny bezne vyprane se spis zvetsi,mastnota se rozpije do okoli.Chvalim i wanis,ale myslim ze i prvni popis postaci.zkuste to i tedpo vyprani.

martinaa*
hodnocení

Děkuji, já tedy doufám, že se skvrny tak moc nezapraly a trišku povolí...jak na potvoru jsou fleky na červené části kalhot, zbytek je černý. Z toho by se jeden vztekl...

hodnocení

2x

Zdravím, Martino. Pokud nepomůže žádná z rad, zkuste pak skvrnu/y za sucha přežehlit mezi dvěma savými papíry. Podle potřeby opakujte, papír vždy vyměňte. Nastnota by měla pustit.

doplněno 01.03.12 20:18:

Pardon-mastnota, samozřejmě..*zed*

doplněno 01.03.12 20:21:

Na čištění benzínem pozor, ať nedrhnete a nevydřete si barvu.:)

martinaa*
hodnocení

Děkuji, nkonec jsem do toho benzínu nešla, mám z toho strach... teď nechávám účinkovat jar, ale žádný výsledek nevidím.:(

S tím žehlením je to pro mě cenné:)

Marti musite to strcit do pracky nejen pokapat,potom uz jen wanis.Zkuste dost teplou vodu sá sois to vysavat houbickou

martinaa*
hodnocení

Už se perou, j jen že jsem neviděla ani maličko, že by se skvrny v tom jaru rozpouštěly. Pokud tam pořád budou, už to bude 2x zaprané a to už asi nezvládne ani svěcená voda:(

doplněno 01.03.12 21:23:

Tak bohužel. Skvrny jsou pořád tam, kde byly:(:( Zítra zkusím to žlučové mýdlo a pak už vážně nevím..

hmm,od bezne mastnoty by to melo normalne pustit,ja bych ted uz zkusila ten ´wanis,muzete ho mit pro pripady pak doma

martinaa*
hodnocení

Už je mi jasné, proč jsem si těch skvrn nevšimla dříve... když totitž kalhoty dneska ráno napůl uschly, tak se skvrny z 90% vytratily a zbylo jich jen pár a ještě málo znatelných. Na mokrých to asi vypadalo jinak:)

I přesto zkusím ono žlučové mýdlo, ublížit to snad nemůže:)

Zkuste,ale myslim ze ina podruhe vyprani uz zmizi uplne.holta na cervene je vse videt.Ale taky mame dost cervene obleceni,obzvlast deti,trika a podobne.a to je vecne flek,takze pokapu a jak se udela napoprve vetsinou se vypere.

hodnocení

0x

Žlučové mýdlo, nebo to druhé, koupíte normálně v drogerii, snad by se to v lékárně nevyplatilo, jestli ho vůbec mají. Není to nic léčivého...

martinaa*
hodnocení

Děkuji, zítra pro něj skočím (v jedné diskuzi jsem našla, že ho seženu v lékárně:D), ale bude mít účinek po dvou praních?:(

doplněno 01.03.12 20:28:

Koukám, že mi na Vás už nevyšly bodíky... tak aspoň takhle*palec*

Já jsem žlučovým mýdlem vydrbala skvrny na bílých a hodně drahých plátěných kalhotách svého syna, který je špatně vypral a pustila mu na látku barva z hnědé kožené značky, přišité na pásku. Byla to fuška, a měla jsem rozedřené klouby prstů, ale dokázala jsem to. Ještě že u toho nebyl, protože bych ho těma mokrýma kalhotama plácla po hubě... Že to musím říci tak malebně... Prostě namydlit, nechat alespoň hodinu působit a drbat a drbat

martinaa*
hodnocení

Naštěstí po uschnutí ty skvrny už nejsou skoro vidět (viz dole), ale přesto je tím mýdlem vydrbu. A doma už je nosit nebudu, kdoví, co bych si na ně vylila příště:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]