Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Florex - šedý x zelený (jaký je rozdíl)

Od: mulisi odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám dotaz, jaký je rozdíl mezi šedým a zeleným florexem (nemyslím tím pouze v barvě :) ) A jestli se dá ten šedý použít i na mokrou vazbu...? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

zelený se používá na aranžování čerstvých květin a šedý na suchá aranžmá

mulisi
hodnocení

Děkuji, myslela jsem si to, ale je možné použít ten šedý také na čerstvé květiny, lze ho namočit?

hahanaj*

zelený je vyroben tak, aby byl snadno nasáklivý a dobře drží vodu ,proto se používá na čerstvé květy -stačí když ho na vodu položíš nasaje si ji

šedý vodu nenasaje ani nedrží - tak je vhodný na suchý květy

však to sama vyzkoušej, jestli ten šedý máš

mulisi
hodnocení

díky moc, vyzkouším :)

hodnocení

0x

Hahanaj to řekla přesně!*palec* Zkuste si je někdy namočit oba. Zelený se brzy nasákne vodou, padá ke dnu a je těžký. Je vhodný na živé květiny a je dobré jej namočit klidně přes noc. Krásně nasákne a druhý den už budete jenom aranžovat.

Šedivý se nenasákne, nepotopí, prostě nepojme vodu. Je jenom na suché vazby.

Takže v případě nouze jde použít na suchou vazbu i zelený, bez máčení, ale obráceně šedivý místo zeleného na mokro použít nelze. Jaga.

doplněno 02.03.12 12:13:

Pro hahanaj: A vy se, děvče, koukejte zaregistrovat, chtěla jsem Vám právě nasázet bodíky a ono to nejde!:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]