Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na bílé zuby?

Od: beruska8 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, je mi skoro 15 let a mám docela žlutou sklovinu, zuby si čistím 2x, někdy i 3x denně a to pečlivě. Nevíte jak docílit bělejších zubů, i bez toho, aby mi je musel bělit zubař? Děkuji :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nekouřit, nepít černé čaje a kávu, nejíst jídla s velkým množstvým curry a papriky:)

Někdy to bývá i genetické a neuděláte s tím nic.

Tzv. bělící zubní pasty jsou jen reklamní tahák a nefunguje to.

hodnocení

0x

Zdravím tě Beruško,

mně je 18 let a mám také poměrně žluté zuby. Není to moc příjemné, ale neřeším to. Čištění zubů na to nemá až takový vliv. Čištění je hlavně důležité proto, abysme neměli kazy. Domací rady se dají najít všude na internetu, do vyhledávače stačí zadat bělení zubů. Ale jsou to pouze rady domácí, takže nejspíše nebudou účinné. Samozřejmě zubař na to má své praktiky, ale ty jsou zase drastické, zubní sklovině a hrozí, že tě potom budou bolet zuby, když sníš cokoliv studeného či teplého. Já bych to tak neřešila, lidé v tvém okolí tě mají rádi proto jaký si, ne proto jak vypadáš.

Ahoj, Beruško. Zadej si do zdejšího vyhledávače toto téma a pročti si diskuze, kterých na toto téma zde již proběhlo hodně. třeba tam najdeš radu, kterou si sama doma vyzkoušíš a uvidíš, zda byla účinná. Proběhly tam rady různé, např. čistit jedlou sodou, kypřícím práškem, nebo i solí. Pročti si a uvidíš.;)...V podstatě však žlutý chrup úplně nevybělíš doma ničím.

aadd
hodnocení

0x

Někde jsem četl, že když si vyčistíš zubí jedlou sodou, tak to pomůže, ale za nic neručím :)

buss
hodnocení

0x

Já četl solí, nebo peroxydem vodíku u něj BACHA, nebyla koncentrace!

sargo*
hodnocení

0x

Hlavně nebělit sodou, kypřícími prášky a podobně. Zničí to sklovinu :-D

Čistit 3x denně důsledně, vyhnout se výše zmíněným potravinám; a bývají žluté i po antibiotikách. Jinak je to holt dané. Jestli si je čistíte pravidelně, určitě nejsou žluté nijak nápadně, i když by si člověk představoval trochu něco jiného :)

figurek*
hodnocení

0x

moje zubařka mi kdysi povídala, že skutečně zdravý zub není bílý, ale má barvu slonové kosti. Na tom asi něco je, takže jestli máš zdravé zuby, pak *ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]