Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi čertsvých 15 let a menstruaci mam už asi 2 roky. Ale mám ji hrozně dlouhou, víc jak 3 týdny. Já vím že je to hodně. Strašně se bojím. Mamka o tom ví a říkala, že to ustane. Hrozně se ale bojím, bojím se jít ke gynekologovi. A kdybych musela, musela bych se tam dole oholit? děkuji za odpověd
3 týdny menstruace asi je hodně vysilující. Gynekologa se vůbec nebojte, dole byste být oholená nemusela. Není to povinnost. Ve vašem věku je asi hodně pravděpobodné, že menstruační cyklus ještě nemáte úplně zralý. Ale ty tři týdny se mi zdají hodně dlouho, jde o to, že ztratíte dost krve, to vás musí vysilovat. Nezkoušela jste pít nějaké čajíky na úpravu cyklu? Doporučila bych např. kontryhel nebo šalvěj.
Ahoj. Žádná bolest není v pořádku. Neboj se, pokud mamka usoudí, že je čas na lékaře, pak se nemáš čeho obávat. Holit se určitě nemusíš, jen s mamkou mluv o svých potích dál, naprosto otevřeně.
doplněno 23.02.12 16:40:Gynekolog je možná nepříjemný pocit, ale nebolí, neboj se.
doplněno 23.02.12 16:57:Omluva, mělo být -potížích. Pardon.
Nektera bolest je naprosto fyziologicka. Treba pri ovulaci je normalni, ze boli v mistech, kde jsou vajecniky.
Čajíčky pít můžeš, kontryhel jo, šalvěj raději moc ne a ke gynekologovi rozhodně jdi co nejdříve. Jestli se trochu bojíš, může jít mamka s tebou jako doprovod. Vyšetření nebolí, pokud má maminka dobrou doktorku, jdi k ní - bude určitě šetrná, zvlášť když bude vědět, že jsi na křesle poprvé. Tohle se určitě podaří upravit nějakými prášky, ale rozhodně neváhej a běž tam.
Proboha,co to mas za mamu,ktera vi jak pises,ze mas 3 tydny menstruaci a nesla s tebou k lekari a jeste jak pises,ze te boli v podbrisku.Ke gynekologovi se vubec nemusis bat,je to jak jakykoli lekar.Nemusi to byt nic vazneho,ale kazde takove krvaceni se musi vysetrit,musi se najit pricina toho krvaceni.Taky muzes neco zanedbat.Niceho se neboj a bez.
Toho ze mas menstruaci 3 nedele je treba se bat.Chapu,ze poprve na gyn je neprijemne,ale nemas se ceho bat.Kdyz jsi jeste zrejme panna,tak co by tak vysetroval.Prohledne naokraj jak to jde,podiva se hlavne ultrazvukem na vyjecniky .Myslim si ze take krevni rozbor bude nutny.muzes mit celkovou hormonalni nevyrovnanost,coz je i zalezitost zlaz s vnitrni sekreci.jako je stitna zlaza,nadledvinky,hypofyza,atd.treba te poslou na endokrinologii.Neboj,vse se zkouma podle krve a ultrazvukem.nazor tve mamy me vytaci,tak vem rozum do hrsti a supky na gyndu,nebo k obvodni nejdriv at nabere krev.Fakt mam chut nadavat.,co je to za blbost myslet si ze to prejde.Ubyva ti v krvi zelezo a celkove jsi oslabena.
Opravdu máš na mysli, že máš krvácení trvající tři týdny? Nemyslíš cyklus? Ten by měl na takovou periodu nárok, ale takhle dlouhé krvácení opravdu NE. Objednej se okamžitě a střelhbitě a vůbec neřeš nějaké strachy, protože s tímhle se skutečně musí něco udělat. Zubař je horší, vážně
Každý doktor to má jinak, někdo má kabinky, u jiného vyskočíš z kalhot až u lehátka. Vezmi si delší košili nebo halenku, kdybys tam musela někde udělat pár kroků, bude ti to zřejmě příjemnější. Ještě jsem nepadla na doktora, který by nebyl velmi taktní a nedával pacientkám maximum možného soukromí - většinou je zády, nebo si něco píše, když se vslékáš nebo usazuješ a podobně. Že by to vyšetření bylo vyloženě příjemné se říct nedá, ale bolestivé není určitě. Holit se, jak už tu zaznělo, určitě nemusíš. Rozmysli se jenom doma, jak moc máš či nemáš cyklus pravidelný, na to se tě bude ptát hned po jménu.
A hlavně se objednej HNED!
A dej vědět, jak to dopadlo.
Ahoj, měla jsem podobný problém, dokonce ještě v nižším věku.
Odvážila jsem se tenkrát ke gynekologovi. Oholit se nemusíš. Pokud jsi panna, gynekologovi to řekni, bude tě prohlížet velmi šetrně a velmi pravděpodobně jen zevní pohlavní orgány.
Mě tenkrát pro velkou bolestivost a délku menstruačnního krvácení a s tím spojené velké zatěžování těla předepsal hormonální antikoncepci. Předem mi udělal nějaké krevní testy a jaterní testy, aby věděl, že je na to můj organismus připravený. Už po prvním měsící s prášky se mi menstruace zkrátila na 7 dní (za 14ti), postupem času na 5. I krve vylučuji méně, nemám bolesti (měla jsem obrovské), nemění se mi nálada, nejsem čtrnáct dní z měsíce vyčerpaná. Vím, že prášky mají hodně odpůrců, ale pro mě to byla spása.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.