Nejste přihlášen/a.
Mám doma několik kusů pěkného, téměř nenošeného oblečení. Existuje někde v Brně second hand, kde ho vykupují?
Většinou jen vidím, že mají hadry z dovozu, ale na místě nevykupují.
Máte prosím nějaké tipy?
Díky.
Věci vyprané, čisté, složené dáme v hromádkách na velké popelnice.
Boty, lyže, vše co potřebujeme dát někomu.
Neznám sekáč co by vykupoval oblečení, zkuste bazar ale ani tam to není jisté. V Brně nejlíp charitě, vše čisté a vyžehlené, roztřídit zvlášť trika, kalhoty..., vše zabalit do igelitky. Bere armáda spásy a charita u hlavního nádraží ale také nechtějí všechno. Hezké věci můžete zkusit prodat přes internet, bazoš, aukro a podobně.
Dříve jsme s mámou nosily na charitu oblečení pravidelně. Poté, co jsem zjistila, že ty "nejlepší" kusy si rozeberou ony dámy, co oblečení přebírají, pak jsem je v tom oblečení dokonce potkala (plus několik cigánů), tak už na charitu nenosím nic. Měla jsem za to, že dávám oblečení těm, kdo je potřebují.
Snad jedině rozdat to po příbuzných a známých.
Dcera nesla po svých 2 dětech pytel zánovního oblečení do dětského domova. Vnoučata nejsou žádní hadrníci, byly to opravdu pěkné a zánovní věci. Paní ředitelka jí ale zpupně řekla, že oni berou JEN VĚCI ÚPLNĚ NOVÉ. Jako by to ta převážně cikáňata nemohla donosit. Nebylo to staré ani ošklivé oblečení. V mnoha rodinách mladší děti dědí po starších, proč by děti v DD musely mít všechno nové? Kde se naučí jisté skromnosti?
Nesla jsem oblečení pro charitu, je to otevřeno v PÁ - SO, jednou za 2 měsíce. Pán přede mnou dovezl krásné dětské kolo. Nikde ani škrábnutí, modrá metalíza. Před ním ho 2 muži skutečně převzali, ale jakmile odešel, už kolečko vezli pryč. V charitě zaručeně neskončilo.
Proto je vážně nejlepší, pokud máte mezi příbuznými či známými někoho, kdo by to chtěl a mohl nosit, dát to jemu. Já takhle dala třeba kamarádce ze studií kočár i sedačku na její 3. děcko. Byla ráda, se třetím nepočítala a po těch dvou starších už si nenechala nic. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.