Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde vykupují oblečení?

Od: napa odpovědí: 9 změna:

Mám doma několik kusů pěkného, téměř nenošeného oblečení. Existuje někde v Brně second hand, kde ho vykupují?

Většinou jen vidím, že mají hadry z dovozu, ale na místě nevykupují.

Máte prosím nějaké tipy?

Díky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Věci vyprané, čisté, složené dáme v hromádkách na velké popelnice.

Boty, lyže, vše co potřebujeme dát někomu.
Nyní po zimě, začne doma uklízení skříní a velké vyřazování oblečení a bot.
Ještě se nestalo, že oblečení na popelnici vydrží hodinu.
To neděláme jen náš panelák, dělá to celá naše ulice.
Neodkládáme věci do sběrných boxů, co jsou u marketů.
Jen moje zkušenost

viki, dělám to úplně stejně. Vyperu, aviváž, do velkých sáčků a k popelnici. *jasne*

lidus*

To u nás nejde, popelnice máme oplocené a uzamčené. Pokud tam někdo dal na ten plotek oblečení, bylo roztahané po okolí.

lidus*
hodnocení

1x

Neznám sekáč co by vykupoval oblečení, zkuste bazar ale ani tam to není jisté. V Brně nejlíp charitě, vše čisté a vyžehlené, roztřídit zvlášť trika, kalhoty..., vše zabalit do igelitky. Bere armáda spásy a charita u hlavního nádraží ale také nechtějí všechno. Hezké věci můžete zkusit prodat přes internet, bazoš, aukro a podobně.

martinaa*

Dříve jsme s mámou nosily na charitu oblečení pravidelně. Poté, co jsem zjistila, že ty "nejlepší" kusy si rozeberou ony dámy, co oblečení přebírají, pak jsem je v tom oblečení dokonce potkala (plus několik cigánů), tak už na charitu nenosím nic. Měla jsem za to, že dávám oblečení těm, kdo je potřebují.:(

hannaha

Mám doma též nový kabát,nové boty a několik nenošených halenek. Zkoušela jsem nafotit a posílat fotky na aukro,bazos atd.,ale nikdy jsem n ic neprodala. Takže nenošené boty za 9OO,-Kč a kabát za 1.OOO,-Kč, sice s těžkým srdcem,ale skončilo to u popelnic.

devapremal
hodnocení

0x

Nikde. Mám pěkné oblečení po dětech, charita ho nechtěla ani zadarmo.

devapremal
hodnocení

0x

Já prodávám na sbazaru, je to zadarmo, ale kupující to koupí pouze za drobné. Prodala jsem tak skoro celou domácnost . Ale aspoň to někomu ještě poslouží. Drahé věci nekoupí nikdo.

hodnocení

0x

Snad jedině rozdat to po příbuzných a známých.

Dcera nesla po svých 2 dětech pytel zánovního oblečení do dětského domova. Vnoučata nejsou žádní hadrníci, byly to opravdu pěkné a zánovní věci. Paní ředitelka jí ale zpupně řekla, že oni berou JEN VĚCI ÚPLNĚ NOVÉ. Jako by to ta převážně cikáňata nemohla donosit. Nebylo to staré ani ošklivé oblečení. V mnoha rodinách mladší děti dědí po starších, proč by děti v DD musely mít všechno nové? Kde se naučí jisté skromnosti?

Nesla jsem oblečení pro charitu, je to otevřeno v PÁ - SO, jednou za 2 měsíce. Pán přede mnou dovezl krásné dětské kolo. Nikde ani škrábnutí, modrá metalíza. Před ním ho 2 muži skutečně převzali, ale jakmile odešel, už kolečko vezli pryč. V charitě zaručeně neskončilo.

Proto je vážně nejlepší, pokud máte mezi příbuznými či známými někoho, kdo by to chtěl a mohl nosit, dát to jemu. Já takhle dala třeba kamarádce ze studií kočár i sedačku na její 3. děcko. Byla ráda, se třetím nepočítala a po těch dvou starších už si nenechala nic. *houpy*Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]