Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny .)nevím,do čeho dát zamrazit kopr nebo houby tak,aby jejich aroma nebylo po celém mrazáku Zkoušela jsem mikrotenové sáčky,plastové nádobky všeho druhu,a když jsem nedávno vyndala zamrazený rybíz,tak voněl koprem
.Tak už mě napadá jen skleněná nádoba,ale to zase nevím,zda mohu takto v mrazáku skladovat
Máte někdo dobrou radu?.) děkuji a všem hezký den sépi
Nevím jaký máte mrazák ale pokud šuplíkový je to snadné, jeden šuplík na zeleninu, druhý na ryby , další na maso, na zmrzlinu. Libeček u nás má šuplík samostatný jelikož jsem ho v mikrotenu dala k rybám a pak to byl losos s vůní libečku. Kopr mám nakrájený v krabičce od ramy, uložený se zeleninou a žádný problém to není.
Mě se osvědčily dózy na mražení.Koupil jsem je tuším v Globusu.Pod víkem uzavřené a aroma v ledničce žádné...
A k vůli Vám dnes bude koprovka.Dostal jsem na ni chuť...
a tyhle dózy po vyjmutí mraženého kopru voní, nebo ne?)Já ty plastové musím několik dní nechat ,,větrat" .)):D
doplněno 16.02.12 11:20:tak když jsem to hledala,tak jsem to nenašla .) a nyní jsem našla toto:
9) V čem mám mrazit potraviny nejlépe?
V sáčcích, alobalu, umělohmotných dózách, v mrazuvzdorném skle. Fólie a sáčky se pak musejí vyhodit.
mrazuvzdorné sklo .))hmm.)našla jsem mrazuvzdorné kapaliny,krmítko,keramiku,sukulenty,květináče atd.))tak se podívám po nějaké nádobě ze silného plastu a vyzkouším .))
Tyhle voňavé potraviny já dávám do krabiček od salátů, které jsem koupila v Kaufu. Nesmí však být úplně plná, protože když mrazem nabude, nadzvedne víčko. Kopr mám po celý rok, celer a petržel také. V pondělí jsem z hříbků z mražáku udělala omáčku. Byla to poslední krabička.
Pak už tam budou jen žampiony. Ty dávám takhle zmrazit třeba jen na noc. Když se zmrzlé vyklopí na cibulku se špetkou kmínu, umí zavonět jako opravdovské hříbky. Bez zmrazení jsou to jen takové kobzolky (bramborky) bez vůně
Malá mistička je na kopr, šnitlik.
Větší je na uzené ryby.
Pak mám ještě větší mističky na různé potraviny, které jsou aromatické.
Příklad na zimu, mám na chalupě v mrazáku, nakrájený v mističce pórek.
Když je kopru hodně, tak se dá po porcích do sáčku a sáčky se dají do větší mističky.
doplněno 16.02.12 11:15:Trvalo mi to déle.
Krabičky jsou fajn,ale zabírají zbytečně moc místa.Dávám do 3 mikroten.sáčků a nic nejde cítit.Jinak,houby raději sušit nebo zavařit do sladkokyselého nebo slaného nálevu.Zbylý guláš,omáčka,polévka-klidně též do 2-3 mikro sáčků,plácnu na to nálepku,stáhnu gumičkou a úspora místa obrovská.Nemám pak plný mražák krabiček.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.